Hyppää pääsisältöön

vietnamilaiset

 • Ysäri-Suomi totutteli monikulttuurisuuteen

  13.10.2015 Elävä arkisto

  Miten maahanmuuttajat on otettu Suomessa vastaan?

  Miten maahanmuuttajat on otettu Suomessa vastaan?

 • Iso pala purtavaksi

  30.05.2012 Historia

  Maahanmuuton historiaa.

  Keskustelu maahanmuutosta käy kuumana varsinkin internetissä ja monenlaiset väitteet sinkoilevat. Tosin kaikki argumentit eivät ole aina kovin vakaalla perustalla. Mutta millainen ilmiö maahanmuutto Suomeen itse asiassa oikein on, jos sitä tarkastellaan pitkällä perspektiivillä? Sehän ei ole mikään parikymmentä vuotta vanha ilmiö, kuten nykyään usein ajatellaan.

 • Hanoi-Kauhajoki meno-paluu: käsikirjoitus

  11.01.2012 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • MOT Hanoi-Kauhajoki, meno -paluu

  11.01.2012 MOT

  Kolmisen vuotta sitten Etelä-Pohjanmaan maakuntaliiton auttamana saapui 18 vietnamilaista metalli- ja puualan ammattimiestä kauhajokelaisiin yrityksiin. Pienteollisuusvaltaiseen maakuntaan piti hankkia muutamassa vuodessa ainakin 250 aasialaisosaajaa.

 • Pitääkö aina roiskua kun rapataan

  13.12.2011 MOT

  Etelä-Pohjanmaalta tuntuu olevan pitempi matka Helsinkiin kuin Vietnamiin. Maakunnan miehet ovat reissanneet viime vuosina pohjanmaan ja Hanoin väliä ”tie kuralla”, mutta neuvottelureissut oman maan ministeriöihin ja Maahanmuuttovirastoon näyttävät unohtuneen.

 • Jaakko Kolmosen nälkäpäivä

  17.09.2010 Elävä arkisto

  Keittiömestari Jaakko Kolmonen ja vietnamilainen kokki Muoi Tran poikineen pohtivat ravinnon epätasaista jakautumista maailmassa ja valmistavat riisistä ruokaa.

 • Mitä?-lastenohjelma valisti Vietnamin sodasta

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Lapsille kerrotaan Vietnamin sodasta 1970.

  Eija-Elina Bergholm ja Jussi Helminen kertovat lapsille Mitä?-lastenohjelmassa Vietnamin sodasta kesällä 1970. Tapahtumia havainnollistetaan liikkumalla suuren kartan päällä, piirroskuvia katsellen ja välillä lasten kanssa näytellen.