Hyppää pääsisältöön

yhteisöasuminen

 • Tuusulanjärven taiteilijayhteisö

  03.05.2013 Elävä arkisto

  1800- ja 1900-lukujen taitteessa Tuusulanjärven seudulle syntyi taiteilijayhteisö, kun kirjailija Juhani Aho, säveltäjä Jean Sibelius ja kuvataiteilijat Pekka Halonen ja Eero Järnefelt asettuivat elämään rinnakkain rantatielle. Alue tarjosi kaivattua maaseudun rauhaa, mutta oli myös lähellä Helsinkiä.

 • Kallis, kalliimpi, asunto

  30.05.2012 Elävä arkisto

  Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2012 noin puoli miljoonaa kotitaloutta kärsi Suomessa asumisen korkeista hinnoista. Netissä aktiivinen kansanliike AHA vaatii asumisen hintoja alas. A-studion Streamissä keskusteltiin onko Suomessa asuminen oikeasti kallista.

 • Pekka Sauri ja vaihtoehtoinen elämä

  23.04.2012 Elävä arkisto

  Pekka Sauri ja Gandul Sauri ohjelmassa Utopia elämästä.

  Vuonna 1987 valmistuneessa Utopia elämästä -ohjelmassa nähdään Pekka Sauri ja hänen vaimonsa Gandul Sauri, jotka eivät käy normaalisti kahdeksan tunnin palkkatyössä, vaan heidän periaatteensa on tehdä sitä, minkä he kokevat tärkeäksi.

 • Matkalla yhteisölliseen asumiseen törmää ydinperheongelmiin ja asenteisiin

  17.04.2012 Blogit

  Yhteisöllisempi arki voi löytyä aikuisten kommuunista.

  Voiko elämässä olla pullantuoksuista yhteisöllistä arkea ja asumisen mukavuutta, vaikka puoliso, lapset ja asuntolaina puuttuvatkin yhtälöstä?

 • Yhteisöllinen asuminen on Suomessa yhä harvinaista

  14.03.2012 Elävä arkisto

  Yhteisöllisestä asumisesta on puhuttu pitkään, mutta Suomessa siihen on tartuttu muita pohjoismaita hitaammin. Miten näyttäytyy suomalainen yhteisöllisyys 70-luvun kommuunissa, 2000-luvun senioriasunnossa, puutalokortteleissa ja kerrostaloyhteisöissä?

 • Vapaakaupunki Christiania - valtaajista maanomistajiksi?

  29.09.2011 Elävä arkisto

  Vuonna 1971 Kööpenhaminan keskustassa vallattu Christianshavnin alue, vapaakaupunki Christiania, on ollut koko historiansa ajan lakkauttamisuhan alla. Kaupunginosaa on kritisoitu erityisesti vapaan huumekaupan ongelmista. Vapaakaupungin porttien takaa löytyy kuitenkin paljon muutakin.

 • Basaari: Tapolan kyläyhteisö

  01.02.2010 Elävä arkisto

  Tapolassa kehitysvammaiset ja hoitohenkilökunta muodostavat tiiviin yhteisön, jossa jokaisella on tehtävänsä.

 • Anu Silfverberg: Kung Po

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Anu Silfverberg kyseenalaistaa esikoisromaanissaan tavanomaisia käsityksiä perheestä ja etsii toisenlaista kumppanuutta.

 • Säästäjien ja ahertajien Vuosaari

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Vuosaaren rakennustyöt 1966

  Hannu Karpon toimittamassa ohjelmassa seurataan Vuosaaren lähiön rakentumista vuonna 1966. Vuosaari oli juuri liitetty Helsinkiin.