Hyppää pääsisältöön

lääkehoito

 • Inhimillinen tekijä: Vuodet sumussa

  03.04.2017 Elämä
  Erica Etholén-Urbán sai väärän mielenterveysdiagnoosin, Päivi Rissanen väitteli tohtoriksi omasta sairaustarinastaan. Vieraana myös psykiatri Jorma Oksanen.
 • Inhimillinen tekijä: Miten elää kivun kanssa?

  03.12.2016 Elämä
  Anna Giss ei enää tunne kivutonta hetkeä. Eveliina Heikkilä sai Nokian vesikriisin seurauksena selkärankareuman. Lääkäri, kipututkija Helena Miranda uskoo mielen voimaan.
 • Inhimillinen tekijä: Mitä olen muistanut

  21.10.2016 Elämä
  Markku Parkkisenniemi sai vuosi sitten muistisairausdiagnoosin, näyttelijä Sari Havas näkee oman äidin hiipumisen. Professori Miia Kivipelto tutkii Alzheimerin taudin ennaltaehkäisyä.
 • Ulkolinja: Tappavat lääkkeet

  22.09.2016 Yle TV1
  Väärennettyihin lääkkeisiin kuolee ihmisiä joka päivä. Internetissä välitetyistä lääkkeistä puolet on väärennettyjä.
 • Prisma: Totuus lääkekaapista

  01.09.2016 Yle TV1
  Lääkäri Chris Van Tulleken ryhtyy selvittämään Britannian suosituimpien lääkkeiden salaisuuksia. Miten ne vaikuttavat ja ovatko ne tehokkaita?
 • Parasta vanhusten hoitoa – vuosi myöhemmin

  15.06.2016 Yle TV1
  Miten Ruotsin parhaaksi vanhustenkodiksi nimetty palvelutalo pärjää vuoden jälkeen?
 • Historia: Unohdettu tuberkuloosi

  07.04.2016 Yle TV1
  Tuberkuloosi oli kahden vuosisadan ajan Amerikan johtava kuolinsyy.
 • Tehokas syöpälääke evättiin Sannalta: "Eihän se nyt näin voi mennä!"

  30.03.2016 Akuutti
  Sanna on sairastanut munasarjasyöpää reilun kahden vuoden ajan. Hän kantaa tautia aiheuttavaa BRCA-geenivirhettä, johon on tarjolla tehokas täsmälääke. Nyt lääkettä ei kuitenkaan saa, sillä lääkelain kirjaimellinen tulkinta estää munasarjasyöpäpotilailta parhaan mahdollisen hoidon.
 • Prisma: Lääke alkoholismiin?

  02.03.2015 Yle TV1
  Onko vihdoin löytynyt lääke, joka auttaa alkoholisteja normaaliin elämään? TV1 keskiviikkona 11.3. klo 19.00
 • Hoitoa vai huuhaata?

  17.12.2014 Elävä arkisto
  Vastustajat liittävät vaihtoehtohoitoihin usein sanat huuhaa, puoskarointi tai rahastus. Vaihtoehtohoitojen puolustajat taas kokevat länsimaalaisen lääketieteen tukeutuvan liiaksi teknologiaan, lääketeollisuuteen ja tiedeyhteisön hyväksyntään. Parantava kosketus? -ohjelma vertailee vaihtoehtohoitoja ja länsimaalaista lääketiedettä, sekä kysyy kuka saa hoitaa potilasta?
 • Lääkkeet kaatavat vanhuksia?

  19.11.2014 Akuutti
  Monella iäkkäällä lääkkeitä on paljon, vaikka heillä riskit lääkkeiden haittavaikutuksiin ovat suurimmat. Salon terveyskeskussairaalassa on huomattu, että useat lääkkeet voivat lisätä kaatumisriskiä, ja siksi siellä arvioidaan nykyään kaikkien 75-vuotiaiden ja vanhempien kaatumispotilaiden lääkitykset.
 • Akuutissa keskiviikkona: Vanhus kaatuu – onko lääkityksellä osuutta?

  18.11.2014 Akuutti
  Monella iäkkäällä lääkkeitä on paljon, vaikka heillä riskit lääkkeiden haittavaikutuksiin ovat suurimmat. Salon terveyskeskussairaalassa on huomattu, että useat lääkkeet voivat lisätä kaatumisriskiä. Iäkkään kaatumisriski on suuri monestakin syystä, muun muassa tasapainon sekä verenkierron ja lihasten heikentymisen vuoksi.
 • Kun pelaamisesta tulee pakko

  26.09.2014 Elävä arkisto
  Suomalaisiin iski pelihimo 1980-luvulla. Kansalaiset alkoivat törsätä suuria summia rahapeleihin jopa kansainväliselläkin tasolla. Jo silloin tiedettiin, että osa oli todellisia pelureita, jotka pelasivat aina kun oli mahdollista ja kaiken muun kustannuksella.
 • ADHD – Duracell-pupuja ja takapulpetin haaveilijoita

  07.08.2014 Elävä arkisto
  Sataseitsemän ajatusta, jotka kaikki singahtavat esiin samaan aikaan. Esimerkiksi tällaiselta saattaa tuntua ADHD:sta kärsivän pään sisällä. Parhaimmillaan neurologinen häiriö voi olla myös valtava luovuuden lähde.
 • Tunnista tehokkain lääke

  14.03.2014 Tiede
  Valitse ulkonäön perusteella tehokkain lääke kuhunkin vaivaan.
 • Eivätkö lääkkeet tehoa – onko sinulla väärät geenit?

  05.03.2014 Tiede
  Siinä missä tietty lääkekuuri kukistaa ystäväsi pöpön, niin se ei ehkä pure sinun tautiisi. Ihmiset reagoivat eri tavoin lääkkeisiin, ja syy tähän piilee esi-isiltämme perityissä geeneissä. Tulevaisuudessa geenitestit saattavat kertoa, mikä lääke sopii juuri sinulle parhaiten.
 • Nastolan sairaankuljettaja kiirehti paikalle myös korvauksetta

  20.02.2014 Elävä arkisto
  Nastolan sairaankuljetusautolle oli säädetty viidentoista minuutin lähtövalmius virka-ajan ulkopuolella. Sairaankuljettaja Eero Mäkinen näki, että vartti voi koitua monen kohtaloksi.
 • Subutexin matka Euroopasta Perämeren rannalle

  21.11.2013 Elävä arkisto
  Kivunlievitykseen ja heroiiniriippuvaisten hoitoon tarkoitettu lääkeaine buprenorfiini levisi Suomeen 1990-luvulla kulovalkean tavoin uudeksi suosikkihuumeeksi. Lääkeaine tunnettiin paremmin sen kauppanimikkeellä Subutex.
 • Alivaltiosihteerin virallista tv-viihdettä

  08.10.2013 Elävä arkisto
  Ysärihuumoria à la Alivaltiosihteeri. Alivaltiosihteeri valvoo -tv-ohjelman kuudessa osassa oltiin virallisesti virkapuvuissa. Jaksojen teemat vaihtelivat poliisista lääkäriin ja huvipuistotyöntekijästä museonvartijaan.
 • Pihkaa haavoihin ja loput lattialle

  28.08.2013 Elävä arkisto
  Vanha kansa sen tiesi: pihkalla haavat parhaiten paranivat. Vuonna 2013 kansanperinne sai akateemisen vahvistuksen, kun ortopedi Arno Sipponen väitteli aiheesta tohtoriksi. Bakteerikammoisen kannattaa levittää pihkaa myös lattialle.

Sivut