Hyppää pääsisältöön

tahto

 • Historia: Testamenttien salaisuudet – Mitä Britannian suurnimien viimeinen tahto kertoo?

  09.12.2017 Yle TV1

  Mitä Britannian suurnimien testamentit paljastavat.

  Kenelle Britannian suurnimet Florence Nightingale, Charles Dickens ja Horatio Nelson halusivat jättää vaalimansa omaisuuden.

 • Voitetuksi tuleminen voi olla suuri palvelus

  01.07.2016 Kulttuuricocktail

  Häviäminen voi olla suuri ilonaihe.

  Kun kiivaasti tavoittelee jotakin, silloin saattaa nauttia tullessaan voitetuksi. Ylen kulttuuritoimittaja Jakke Holvas kirjoittaa jalkapallon EM-kisojen aikana kolumneja pelin filosofiasta. Hän tarttuu fraaseihin ja ennakkoluuloihin, joita leikkimiseen, pelaamiseen ja urheiluun liitetään.

 • Hämmästy maailmasta: Muut haluavat aina samaa kuin minä

  19.05.2015 Tiede

  Muut haluavat samaa kuin minä - näin uskomme

  Mitä enemmän haluamme jotakin, sitä hanakammin ajattelemme, että muutkin ovat saman päämäärän perässä. Näin olemme taipuvaisia ajattelemaan.

 • Miten minusta tuli minä, Veikka Gustafsson

  12.06.2009 Elävä arkisto

  Gustafsson nousi ensimmäisenä suomalaisena Mount Everestin huipulle vuonna 1993. Hänen tavoitteenaan oli valloittaa kaikki yli 8 000 metrin korkuiset vuoret, joita on maailmassa 14. Gustafsson pääsi tavoitteeseensa kesällä 2009.

 • Liian paksu perhoseksi -elokuva rikkoi katsojaennätyksiä

  27.05.2008 Elävä arkisto

  Kaisu on topakka työihminen, mutta liian paksu perhoseksi

  Ketosen Kaisu on topakka työihminen, mutta liian paksu perhoseksi. Sisko Istanmäen samannimiseen romaaniin pohjautuva tv-elokuva rikkoi ensiesityksellään vuonna 1998 katsojaennätyksiä. Myös uusinnat ovat saaneet runsaasti yleisöä. Tv-elokuvaksi romaanin on käsikirjoittanut Tove Idström ja ohjannut Heidi Köngäs.

 • Mika Myllylän kiirastuli

  02.03.2007 Elävä arkisto

  Mika Myllylä haastattelussa dopingkäryn jälkeen.

  Olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari jäi kiinni Hemohesin käytöstä hiihdon MM-kisoissa 2001. Sitä seuranneet kaksi kuukautta olivat hänen elämänsä pahin painajainen.