Hyppää pääsisältöön

työoikeus

 • Lakko seisautti pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen 1998

  17.09.2015 Elävä arkisto

  Työ- ja koulumatkoja pakkasessa kimppakyydein ja kävellen

  Lakko hyydytti pääkaupunkiseudulla bussi-, raitiovaunu- ja metroliikenteen viikoksi helmikuussa 1998. Työtaistelu liittyi linja-autonkuljettajien työehtoihin bussiyritysten kilpailutuksessa. Työ- ja koulumatkoja taitettiin kimppakyydein, liftaten sekä purevassa pakkasessa kävellen tai pyöräillen. Moni matkantekijä antoi kuitenkin lakkolaisille tukensa. Suuret kauppakeskukset kärsivät asiakaskadosta, mutta lähikauppojen myynti kasvoi.

 • Punaopiston painajainen: käsikirjoitus

  24.01.2011 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Punaopiston painajainen

  24.01.2011 MOT

  Kiljavan kansanopisto on SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen opetuksen kehto ja paikka, josta on vuosikymmenten aikana luettu madonlukuja työnantajille ja porvaripuolueille.

 • Miljoonan euron työaikariita

  17.01.2011 MOT

  SAK:n Kiljavan opiston opettaja riitautui ylitöiden korvauksista työnantajansa kanssa. Kiista kärjistyi, ja opettaja teki opistosta ilmiannon perusteetta nostetuista valtionavustuksista.Tarinan loppu ei ole onnellinen.

 • Hävitty juttu

  04.03.2008 Elävä arkisto

  Rakennushallinnon siivoojat irtisanottiin siivoustoiminnan yhtiöittämisen yhteydessä vuonna 1994. Sittemmin laittomiksi todetut irtisanomiset johtivat lähes seitsemän miljoonan euron vahingonkorvauksiin. Miten kaikki oikein kävi? Ja kuka maksoi laskun? Tapausta selvitti Timo-Erkki Heino.

 • Ruotsinlaivan arkea 1974

  22.08.2007 Elävä arkisto

  Autolauttojen henkilökunnan oloista tehty ohjelma valottaa hyvin 1970-luvun ruotsinlaivojen työkulttuuria.