Hyppää pääsisältöön

laiskuus

 • Laiskuutta ei ole – on vain erilaisia hidasteita

  12.07.2019 Tiede

  "Laiskuuden" taustalla on aina jokin syvempi syy.

  Onko laiskuus luonteenpiirre? Vai onko "laiskojen" ihmisten käyttäytymiselle jokin syvempi syy?

 • Kaikki muura-muurahaiset eivät aherrakaan, vaan osa laiskottelee täyspäiväisesti

  07.10.2015 Tiede

  Yllättävän iso osa muurahaisista laiskottelee jatkuvasti.

  Yllättävän iso osa muurahaisista laiskottelee jatkuvasti.

 • 10 vinkkiä joutilaaseen kesään

  08.07.2014 Klassinen

  Herrasmiestoimittaja Janne Koskinen on taas karkuteillä. Vinkit joutilaaseen kesänviettoon ovat kuitenkin ilmestyneet esimiehen pöydälle.

 • Onko kirjailijan työ boheemien huitaisuja paperille?

  06.06.2014 Elävä arkisto

  Luonnonhelmassa, tuulen tuivertaessa myrskyisästi, istuu runoilija ja luo jotain uutta ja kaunista. Sellaistako on olla lyyrikko tai prosaisti? Onko heidän tekemänsä työ ollenkaan työtä vai pelkkää haaveilua? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin pyrki vastaamaan vuonna 1968 tehty ohjelma Kirjailija – uneksija vai työntekijä.

 • Suomen laiskin mies

  25.10.2013 Elävä arkisto

  Suomi-ilmiö tapasi Esa Granrothin Oulun Granlandissa 2005.

  Miksi kantaa uusi joulukuusi joka vuosi sisään, kun yhdellä ja samalla voi pärjätä yli 30 vuotta? Suomi-ilmiö-ohjelmasarja kävi tapaamassa Suomen laiskimmaksi mieheksi tituleerattua Esa Granrothia Oulussa ”Granlandissa” vuonna 2005.

 • Samalla aikaa kun sitä itse

  24.09.2013 Näkökulmat

  "...Samalla aikaa kun sitä itse vain makailee sohvalla jalka poikki ja syö sukulaisten lähettämiä suklaakonvehteja suoraan rasiasta, niin samalla aikaa jossain rehkii kauhea määrä naisvoimistelijoita ihan litimärkinä hiestä, että onnistuisivat  edes yhden ainoan kerran ihan samaan aikaan, ja niiden valmentaja laittaa kämmenensä silmilleen ja pudistelee päätään kielteis-toivottomana ja katsoo niitä sen kämmenen sormien välistä ja huokaisee raskaasti..."

 • Saa olla kiitollinen, mutta minusta ei tarvitse

  25.06.2013 Näkökulmat

  "...Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, että kaverille annettu, itseltä liian pieneksi jäänyt vaate näyttää sen päällä sata kerta paremmalta kuin itsen päällä ei näyttänyt kertaakaan..."

 • Liikunnanvihaaja haluaa ehkä liikkua

  11.04.2013 Terveys

  En harrasta urheilua. En pidä hikisestä juoksemisesta tai pallon perässä säntäämisestä. Minun ei ole tarvinnut urheilla, ainakaan painon vuoksi. Miksi sitten hävettää kertoa ihmisille, että en harrasta liikuntaa?

 • Esittelyssä röllykkäni Rohmu

  16.02.2012 Blogit

  Ympärysmittaa komeat 100cm. Tämän laardirullan kasvattaminen on tullut kalliiksi.

 • Lannistunut paksu maatuska itseinhon kourissa

  14.02.2012 Blogit

  Mä tiesin, että tästä projektista tulee rämpimistä eestaas. Mä kuitenkin toivoin salaa, että yllättäisin kaikki ja eniten itseni ja ryhdistäytyminen etenisi järkähtämättä. Missä mä olen ollut? Miksi en ole blogannut? Olen ollut syömässä.

 • Severi Suhosen jenkka ja muita seikkailuja

  03.02.2011 Elävä arkisto

  Severi Suhonen, hampaaton hanuristi Ala-Tölviöstä, oli Esa Pakarisen kestävin henkilöhahmo. Severi teki Esan kera keikkaa aina sotienjälkeisistä vuosista pitkälle 1980-luvulle asti.

 • Hannibal & Soppa

  10.08.2010 Elävä arkisto

  Alunperin Rovaniemeläisestä hiphop-yhtyeestä Tulenkantajista tutuksi tulleet räppärit Hannibal Stark ja Herra Soppa moudostivat vuosina 2004-2009 rap-duon nimeltään Hannibal & Soppa.

 • Kiltti Pörri ja tuhma Mörri

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Arja-täti ja Pörri ja Mörri

  Arja-tädin tarinoinnissa kiltti Pörri-nukke kehottaa lapsia auttamaan äitiä. Tuhma Mörri-nukke on laiska. Mörri ja Pörri ovat ampiaiskäsinukkeja.

 • Puerto Rico, USA:n saareke Latinalaisessa Amerikassa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Yhdysvallat valtasi pikkusaaren Espanjalta vuonna 1898.

  Yhdysvaltain laivasto valtasi Karibianmerelle sijaitsevan Puerto Ricon Espanjalta lähes taistelutta vuonna 1898. Vuonna 1963 tehdyn reportaasin mukaan saarelle olivat ominaisia "lämmin ilmasto ja flegmaattinen kansanluonne".