Hyppää pääsisältöön

korvatulehdus

 • Lapsi pitelee kättä korvallaan ja itkee.

  Lapsen korvaa särkee – Pitääkö aina aloittaa antibioottikuuri?

  19.01.2018Akuutti
  Pitääkö korvakipuinen lapsi kiikuttaa lääkäriin keskellä yötä vai ehtiikö lääkekuurin aloittaa myöhemmin? Vai paranisiko tulehdus kokonaan ilman antibioottia?
 • Toimittaja Mikko Penttilä ja lastenlääkäri Marketta Dalla Valle

  Akuutin omalääkärin vastaanotolla vieraana lastenlääkäri Marketta Dalla Valle

  22.02.2016Akuutti
  Tällä kertaa Akuutin omalääkärin vastaanotolla toimittaja Mikko Penttilän vieraana on lasten ja nuorten erikoislääkäri Marketta Dalla Valle. Vastaanotolla käsitellään lasten asioita ja etsitään vastauksia katsojien lähettämiin kysymyksiin esimerkiksi korvien putkituksesta, vaippaihottumasta sekä lasten kipulääkityksestä. Katso video ja lue vastaukset täältä.
 • Ari Heinilä

  Akuutissa maanantaina: Rytmihäiriöt jäivät hammaslääkäriin?

  06.03.2015Akuutti
  Tavallisin sydämen rytmihäiriö on eteisvärinä eli flimmeri, joka on tuttu vaiva myös espoolaiselle Ari Heinilälle. Aktiivisesti urheilevan miehen eteisvärinä diagnosoitiin reilut kymmenen vuotta sitten. Viiden sydämen tähystysoperaation jälkeenkin eteisvärinä alkoi aina uudelleen.
 • poika ja lentokone

  Korvatautiin kipulääkettä

  27.02.2015Akuutti
  Itkuinen ja korviaan valittava lapsi valvottaa koko perhettä. Onneksi kodin lääkekaapista löytyy paras ensiapu äkilliseen välikorvatulehdukseen, nimittäin särkylääke. Tutkimusten mukaan iso osa korvatulehduksista paranee ilman antibioottikuuria. Siksipä, jos vain lapsen vointi sallii, voi tilanteen kehittymistä seurata kotona muutaman päivän ajan särkylääkkeen turvin.
 • Omalääkärin vastaukset 28.2.2012

  28.02.2012Akuutti
  Fosfoser memory ja psyykenlääkkeet ”Sairastan erilaistumatonta skitsofreniaa ja syön lääkkeeksi Froidiria, Anksilonia ja Abilifya. Kysyisin voiko käyttää Fosfoser memory -kapseleita yhdessä edellä mainittujen lääkkeiden kanssa? Käytän myös Loratsepam-lääkettä paniikkihäiriön vuoksi tarvittaessa.”
 • Omalääkärin vastaukset 20.12.2011

  20.12.2011Akuutti
  Uusi probiootti suolistotulehdukseen? ”Markkinoilla on uusi probioottilääke, jonka pitäisi vaikuttaa tervehdyttävästi suolistotulehdukseen, colitis ulcerosaan. Onko lääke kallis ja onko siitä oikeasti hyötyä?”
 • Omalääkärin vastaukset 13.12.2011

  13.12.2011Akuutti
  Kolesteatooma ja tulehdus ”Jos kolesteatooman takia radikaalileikattu korva tulehtuu, riittääkö käynti terveyskeskuksen omalääkärillä? Pitääkö korva tarkastaa lääkekuurien, korvatippojen ja suun kautta otettavien antibioottien jälkeen?”
 • Raskaus ja tulehdusherkkyys

  09.02.2011Akuutti
  ”Ensimmäistä kertaa raskaana ollessani sairastin korvatulehduksen ja nyt korvatulehduksen ja poskiontelotulehduksen. Kuinka raskaana voisi välttyä tämmöisiltä? Muuten minulla ei tällaisia tulehduksia ole ollut.”
 • Omalääkärin vastaanotto 8.2.2011

  08.02.2011Akuutti
  Eturauhasen toimenpiteiden seuraukset ”Vaikuttavatko virtsarakon tähystykset ja eturauhasen neulakuumennus seksuaalisen tyydytyksen saamiseen? Tähystyksiä tehty useita ja tuo neulakuumennus (höyläys), enkä saa minkäänlaista tyydytystä, ei tule siemennestettäkään. Olen 61-vuotias, lääkityksenä Burana, Panacod, Sirdalud ja tarvittaessa Arcoxia.”
 • Omalääkärin vastaukset 18.5.2010

  18.05.2010Akuutti
  Video: omalääkärin vastaanotto 18.5.2010 Korvatulehduskierre vielä aikuisena ”Olen lapsesta asti ollut korvatulehdustapaus, eikä se vielä aikuisenakaan ole helpottanut. Minut on vuonna 2009 putkitettu ja edelleen jatkuu tulehdukset.”