Hyppää pääsisältöön

CP-vammaiset

 • Erityislapsen vanhemmat Niina ja Lalli: Me olemme vaikeimmat vanhemmat

  16.11.2016 Marja Hintikka Live

  Niina ja Lalli puolustavat erityislapsensa oikeuksia.

  Niinan ja Lallin ainoa tytär Helmi on saanut erityisyyden täyskäden. Hänen vammansa syy on täysi mysteeri: Helmi ei kävele, seiso, istu eikä puhu. Sopivia ruoka-aineitakin on alle yhden käden sormilla laskettava määrä. Niina ja Lalli tekevät kaikkensa puolustaakseen tyttärensä oikeutta hyvään elämään ja kunnolliseen hoitoon. Siksi heillä on maine vaikeina vanhempina.

 • Erityislapsen vanhemmat Ninni ja Ismo: Vähempikin erityisyys olisi riittänyt

  16.11.2016 Marja Hintikka Live

  Ninni ja Ismo haluavat tehdä erityisyydestä näkyvää.

  Ninni ja Ismo Laakkosen poika Lemmy syntyi yllättäen erittäin vaikeasti vammaisena. Vauvavuosi on raskas, Ninni sairastui masennukseen ja kodin ovet oli opittava avamaan hoitohenkilökunnalle.

 • Tiikeriä etsimässä

  05.12.2013 Elävä arkisto

  Koskettava dokumentti CP-vammaisesta Heljästä.

  Tiikeriä etsimässä on koskettava tarina CP-vammaisesta Heljästä. Peter Walleniuksen dokumentissa keskeisessä roolissa ovat myös naisen avustajat, joista Heljä on täysin riippuvainen. Ehkä eniten Heljä kaipaisi pysyvää ihmissuhdetta, jottei hänen tarvitsisi tukeutua hoitajiinsa niin täysin.

 • Vammaisuus ei estä unelmia

  21.01.2009 Elävä arkisto

  Syntymästään asti vammainen Reko Suomalainen sanoi Tosi tarina -dokumentissa vuonna 2003, että hänen suurin unelmansa on joskus päästä katsomaan NHL-jääkiekkoliigan ottelua. Syksyllä 2010 tuo unelma toteutui.

 • Heiskasten perhe

  02.10.2001 Akuutti

  Liikuntavammaisen lapsen leikit

  Liikuntavammaisen lapsen leikit