Hyppää pääsisältöön

EU-maat

 • Yle kehittää tunnistautumista Areenan sisältöjen käyttöön myös ulkomailta

  19.05.2017 Yleisradio

  EU-parlamentti hyväksyi asetuksen ns. portabiliteetista.

  EU-parlamentti hyväksyi asetuksen verkkosisältöjen siirrettävyydestä. Yle Areenan tunnistautumista kehitetään vastaamaan asetuksen vaatimuksia.

 • Romanian köyhyys toi haitaristin Helsingin kaduille

  24.11.2014 Elävä arkisto

  Romanialainen katumuusikko Mircea Alecu elättää kuusihenkistä perhettään haitarinsoitolla. Kotimaan köyhyys pakotti etsimään tienestin kadulta ja kaukaa kotoa.

 • EU ja Venäjän kaupan pakotteiden aika

  29.10.2014 Yhteiskunta

  Ukrainan kriisin vuoksi EU on ottanut käyttöön rajoittavia toimenpiteitä, jotka kohdistuvat Venäjään ja Venäjä on puolestaan ottanut käyttöön vastapakotteita EU:ta vastaan.

 • Iberian laihojen vuosien perintö

  16.07.2014 Elävä arkisto

  Espanja ja Portugali ajautuivat pahoihin talousongelmiin 2000-luvulla. Molempien ahdinkoon oli omat syynsä, mutta yhteinen historia. Vuosikymmeniä Iberian niemimaan talous oli notkahtanut ja noussut yhdessä.

 • MOT-kysely: Tyrmäys eurolle

  02.05.2014 MOT

  Euroopan unionin rahaliitto ja yhteisvaluutta euro saavat tyrmäyksen MOT:n tekemässä kyselyssä.

 • Zulussa tarjotaan mehua ja ajankohtaisia ilmiöitä

  23.04.2014 Elävä arkisto

  ”Otatko mehua?”, kysyy Henna Vänninen, kun Olavi Uusivirta ohjaa vieraat istumaan. Nuorten keskusteluohjelma Zulussa keskustellaan ajan ilmiöistä, politiikasta ja vaikka rakkaudesta. Vuonna 2003 ja 2004 nauhoitettua ohjelmaa tehtiin villasukat jalassa ja rennolla otteella.

 • EU-kansalaisuus myytävänä

  26.09.2013 Elävä arkisto

  Romanian passista on tullut hämäräbisneksen vetävä kauppakohde Moldovassa. Voiko kuka tahansa ostaa EU:n kansalaisuuden?

 • EU laajentui koko Euroopan liitoksi

  27.08.2013 Elävä arkisto

  Euroopan unionin merkittävin laajennus tapahtui vappuna 2004. Tuolloin unioniin liittyi peräti kymmenen uutta valtiota. Kolme vuotta myöhemmin mukaan tulivat myös Bulgaria ja Romania. Sanottiin, että vasta itään laajennettuaan EU:sta tuli se Euroopan yhdentymisen ja rauhan liitto, joksi se oli perustettu.

 • Suvi-Anne Siimes nousi nopeasti politiikan huipulle, tippui äkkiä alas

  01.07.2013 Elävä arkisto

  Suvi-Anne Siimes nousi vasemmistoliiton puheenjohtajaksi 35-vuotiaana vuonna 1998. Nuoren taloustieteilijän nousu oli ollut nopea, mutta poliittinen ura loppui yhtäkkisesti Siimeksen eroon vuonna 2006. Uudistajan mitta täyttyi entisten taistolaisten vaikutusvaltaan puolueessa.

 • Niin monenlaisia perheitä kuin sateenkaaressa on värejä

  06.06.2013 Elävä arkisto

  Sateenkaariperheitä on ollut aina.

  Sateenkaariperheitä on ollut aina, mutta 2000-luvulla niiden juridista asemaa alettiin vakiinnuttamaan. Sateenkaariperheellä tarkoitetaan perhettä, jonka vanhempien kokoonpano on jotain muuta, kuin pelkästään isä ja äiti, esimerkiksi äiti ja äiti tai vaikka kaksi isää ja äiti.

 • Euroopan velkakriisi – kuka maksaa?

  30.03.2012 Elävä arkisto

  Kun maailmantalous vasta toipui finanssikriisistä alkoi Euroopasta kuulua huonoja uutisia. Marraskuussa 2010 Irlanti ilmoitti hakevansa EU:n ja kansainvälisten rahoittajien apua selviytyäkseen veloistaan. Portugali ja Kreikka seurasivat perässä, ja pian euromaissa oltiin ennenkokemattoman talouskriisin edessä.

 • Väyrysen EU-jarrutus väsytti lopulta Uosukaisenkin

  11.11.2011 Elävä arkisto

  Marraskuussa 1994 yksi puheenaihe oli ylitse muiden.

  Marraskuun alussa 1994 puhutti suomalaisia yksi aihe ylitse muiden. Kumpi kuukahtaa eduskunnan EU-jarrutuskeskustelussa ensin, Väyrynen vaiko Uosukainen?

 • Romanien paluu

  17.10.2011 Elävä arkisto

  Kurjat elinolosuhteet ajavat romanit pois kotimaastaan.

  Syrjivä vähemmistöpolitiikka ja kurjat elinolosuhteet ajavat romanit pois kotimaastaan. Euroopan parlamentin palkitsema Tero Koskisen tv-raportti kuvaa romanien elinolosuhteita Helsingissä.

 • Perussuomalaiset voitosta huolimatta oppositioon

  13.05.2011 Elävä arkisto

  Puolueen tiukka EU-kanta jytkäytti hallitusovet kiinni.

  Perussuomalaisten hallitustie osoittautui vaalivoitosta huolimatta kivikkoiseksi. Puolueen tiukka EU-kanta jytkäytti hallitusovet kiinni, kun kokoomus ja demarit pääsivät sopimukseen Portugalin tukemisesta.

 • Soinin savotta – perussuomalaisten viimeinen vaaliviikko keväällä 2011

  19.04.2011 Elävä arkisto

  "Kyllä menee tofu kurkkuun ja soijapihvi jää syömättä"

  "Kyllä menee tofu kurkkuun ja soijapihvi jää syömättä", myhäili Timo Soini, kun hänen luotsaamansa perussuomalaiset ylsivät historialliseen vaalivoittoon huhtikuussa 2011.

 • Tungos diplomaattikutsuilla: käsikirjoitus

  11.03.2010 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Tungos diplomaattikutsuilla

  11.03.2010 MOT

  Suomella on pienestä koostaan huolimatta laaja edustustojen verkko: Ulkoministeriön alaisia suurlähetystöjä ja muita edustustoja on maailmalla yhteensä 98.

 • Surkastuneet rutiinit

  01.03.2010 MOT

  Suomella on pieneksi maaksi harvinaisen kattava suurlähetystöjen verkosto, ja uusia edustustoja suunnitellaan mm. Keski-Aasiaan. Samaan aikaan EU on luomassa omaa lähetystöverkostoa, jonka pitäisi palvella kaikkia EU-kansalaisia. Mistä on kysymys?

 • Totaalikieltäytyjä Jussi Hermaja pakeni Belgiaan

  05.01.2010 Elävä arkisto

  Vuonna 2001 ase- ja siviilipalveluksesta kieltäytynyt Jussi Hermaja pakeni Suomessa saamaansa vankeusrangaistusta Belgiaan ja haki sieltä poliittista turvapaikkaa.

 • EU:ta vastustettiin 1990-luvulla haloin ja palavin heinäpaalein

  28.05.2009 Elävä arkisto

  EU:n vastaisia mielenilmauksia on nähty kerran jos toisenkin

  Jo ajatus unioniin liittymisestä sai osan suomalaisista takajaloilleen. Jäsenyyden myötä EU:n vastaisia mielenilmauksia on nähty kerran jos toisenkin.

Sivut