Hyppää pääsisältöön

kandidaatit

 • Seikkailu, käärmeet ja kirurgia – Eläinlääkärikandi Mathilda ei päästä itseään helpolla: "Haluan testata omia rajojani!"

  19.12.2017 Kandit

  Eläinlääkärin ammatti on aina ollut unelmani.

  Ruotsia äidinkielenään puhuva Mathilda Sjöholm, 24, on alunperin kotoisin Tenholasta. Kandikesänään hän työskentelee eläinlääkärin sijaisena Keravan Evidensia-pieneläinklinikalla.

 • Eläinlääkärikandit tulevat!

  27.04.2017 Kandit

  Kandit tulevat taas helmikuussa 2018.

  Kandien neljännen tuotantokauden pääosassa ovat eläinlääkärikandit kaikenkarvaisine potilaineen. Helmikuussa 2018 alkavan 8-osaisen sarjan kuvaukset olivat Karstulassa, Keravalla ja Suomussalmella.

 • Helpotusta, haikeutta ja loman odotusta

  21.12.2015 Kandit

  Oliko heistä hammaslääkäreiksi?

  Kesän viimeinen työpäivä ja viimeiset potilaat. Heikki, Elina, Jonna ja Henna pohtivat mitä kesätyö antoi. Olivatko alkukesän ohjeet oikeita ja miten kandimme pystyivät ne täyttämään.

 • Itkua särystä ja kyyneliä ilosta

  16.12.2015 Kandit

  Kuinka monta kättä tarvitaan pitämään 4-vuotias paikoillaan?

  Henna joutuu koville pikkupotilaan kanssa. Heikin potilas lähtee maksamatta. Elinan siskon häät herkistävät. Jonna ihmettelee lapsipotilaan suun tilaa.

 • Yllättävä tapaturma tuo säpinää hammashoitolaan

  15.12.2015 Kandit

  Paljon pitäisi antaa kotihoidon ohjausta ja opetusta

  Yllättävä tapaturma tuo säpinää Iisalmen hammashoitolaan. Heikki saa potilaakseen TV:stä tutun julkkiksen. Suomalaisten hampaiden kotihoidossa on vielä paljon korjattavaa.

 • Juurihoitoa, muotteja, implantteja ja vauhdin hurmaa

  14.12.2015 Kandit

  Vaikeitakin tapauksia tulee kun kesä on puolessa välissä

  Kandien kesä on puolessa välissä. Vaikeitakin tapauksia on jo ehtinyt tulla vastaan. Kesän mittaan kandien luonteiden erilaisuudet ovat jo tulleet tutuiksi myös ohjaaville lääkäreille ja hoitajille.

 • Väärää hälytystä, kielillä puhumista, Lordin keikkaa

  10.12.2015 Kandit

  Elina joutuu tarkistamaan muutakin kuin hampaita

  Elina joutuu tarkistamaan muutakin kuin hampaita. Heikki saa potilaan Mexico Citystä. Jonna kohtaa pelkopotilaan, Henna limakalvoja.

 • Uutta ja yllättävää

  08.12.2015 Kandit

  Motivaatio omien hampaiden harjaukseen kasvaa jakso jaksolta

  Kolmannessa jaksossa kandit ovat päässeet jo kiinni hammashoitolan rutiiniin. Tarkastuksia, lohkeamia ja niiden paikkauksia on ollut jo jokaisella. Uutta ja yllättävää on kuitenkin tulossa juuri silloin kun päivä näyttää aamulla helpolta.

 • Heikki opastaa: hammaslääkärin tavallisimmat työvälineet

  08.12.2015 Kandit

  Hammaslääkäri tarvitsee muutakin kuin poraa!

  Hammaslääkärin työhuoneesta löytyy instrumentteja joka lähtöön, jokapäiväisestä vain muutaman kerran vuodessa tarvittaviin. Jokaisella hammaslääkärillä on oma tyylinsä ja suosikkivälineistönsä, mutta tietyt välineet kyllä löytyvät jokaisen käytöstä. Listaan tässä alkuun tärkeimmät perusinstrumenttini, joita käytän lähes jokaisen potilaan kohdalla, sekä tavallisimmin paikkauksessa käyttämäni.

 • Mitä suusi kertoo sinusta?

  08.12.2015 Kandit

  Suusi paljastaa salaisuutesi hammaslääkärille.

  Kun hammaslääkäri katsoo suuhusi, hän näkee paljon enemmän kuin mitä luuletkaan. On turha väittää, että olet hoitanut hampaansa esimerkillisesti, jos se ei ole totta. Suusi kertoo yllättäen myös elämäntavoistasi.

 • Otteita Heikin päiväkirjasta

  08.12.2015 Kandit

  Heikki kertoo tuntojaan kesästä!

  Heikki kirjoitteli muistiinpanoja kesän tunnelmista. Kesään Tampereella Oralin vastaanotolla mahtui monenlaista toimintaa!

 • Lohkeamia, reikiä, pelkääviä potilaita

  07.12.2015 Kandit

  Kandit tarttuvat tositoimiin ja saavat ensimmäiset potilaat.

  Hammaskandit pääsevät aloittamaan työnsä uudessa kesätyöpaikassaan. Tunnelmat ovat odottavat ja jännittyneet. Onneksi hyviä ohjeita satelee ylilääkäriltä.

 • Otteita Jonnan päiväkirjasta

  03.12.2015 Kandit

  Kandi Jonna pohti kesällä syntyjä syviä

  Jonna Kaikkonen piti kesän mittaan päiväkirjaa siitä mitä vastaanotolla koki. Millaiset olivatkaan kandin tunnot ja millaisia ajatuksia hoitotilanteet herättivät?

 • Hammaslääkärileikki – testaa olisiko sinusta hammaslääkäriksi!

  03.12.2015 Kandit

  Oletko BDentSc Frank E. N. Stein vai HLT, PhD Helmi Tähti?

  Kuinka pärjäävät hammaslääkärikandit uudessa työssään? Uskotko sinä tietäväsi hammaslääketieteestä tavallista enemmän? Nyt on aika panna luulot puntariin ja testata, millainen hammaslääkäri sinä olisit!

 • Haluatko hammaslääkäriksi?

  03.12.2015 Kandit

  Tällainen on hammaslääkärin opinpolku.

  Missä voin opiskelella? Mitä hammaslääkäriltä vaaditaan? Kauanko opiskelu kestää? Hammaslääkärin opinpolku askel askeleelta.

 • Kandit: Heikki Laine - puhelias prätkäjätkä

  25.11.2015 Kandit

  Heikin kandikesästä ei vauhti puutu.

  Ennen hammaslääkäriksi opiskeluaan Heikki on ehtinyt jo kokeilla insinöörin ja sukellusopettajan hommia. Kandikesäksi Heikki matkustaa Oulusta Tampereelle tyttöystävä Sallin luokse. Työmatkat hän kulkee ehdottomasti moottoripyörällä.

 • Kandit: Henna Hartikainen - toimelias ja täsmällinen savolainen

  25.11.2015 Kandit

  Kandi-Henna muuttaa kesäksi Iisalmeen.

  Hammaslääketieteen opinnot veivät eloisan kuopiolaisen Hennan Ouluun. Kesään kuuluu paitsi työpaikka Iisalmen terveyskeskuksessa, myös kihlattu Erkka ja koiranpentu Vili.

 • Kandit: Jonna Kaikkonen - tehokas ja päättäväinen kädentaitaja

  25.11.2015 Kandit

  Kandi-Jonna on tehokas perheenäiti.

  Kahden tytön äiti Jonna opiskelee jo toiseen ammattiinsa. Opiskelukaverinsa Hennan kanssa heillä on alkukesän ajan yhteinen kimppakämppä Iisalmessa.

 • Kandit: Elina Väyrynen - sporttinen pohjoisen tyttö

  25.11.2015 Kandit

  Elina on pohjois-Suomen sporttinen kandi

  Urheilullinen ja päämäärätietoinen Elina muutti jo nuorena Torniosta Ouluun opiskelemaan hammaslääkäriksi. Kesätyöpaikka on jo parina kesänä löytynyt Rovaniemeltä, ensin hammashoitajana ja nyt ensimmäistä kertaa hammaslääkärinä. Kesäkoti löytyy Rovaniemelle asettuneiden vanhempien luota.

 • Kandit-sarjan kolmas tuotantokausi porautuu syvemmälle

  10.11.2015 Ohjelmat

  Kandit jatkuu Kakkosella maanantaina 7.12. klo 19

  Katsojien suosioon noussut sarja seuraa neljän hammaslääketieteen kandin ensimmäistä kesää, kun heidän hoidettavanaan ovat oikeat potilaat. Kandit jatkuu Kakkosella maanantaina 7.12. klo 19

Sivut