Hyppää pääsisältöön

elokuvakäsikirjoitukset

 • Miten Oscar kirjoitetaan

  24.02.2017 Oscar-gaala

  Käsikirjoitus-Oscarien ehdokkaina on kymmenen elokuvaa.

  Yksi tapa lähestyä Oscar-palkintoja on lukea ehdokaselokuvista käsikirjoituksia. Se on helppoa, sillä studiot ja tuotantoyhtiöt panevat käsikirjoitukset nettiin luettaviksi. JP Pulkkinen luki yhdeksän Oscar-ehdokkaan käsikirjoitukset.

 • Maria Ylipää ja Ilkka Villi juontavat Jussi-gaalan – "Ilo työskennellä vihdoin yhdessä!"

  18.02.2016 Kulttuuri

  Gaalassa esiintyy myös uusi artistilupaus.

  Illan juontajapari lupaa, että luvassa on lämminhenkinen ja huumorintäyteinen juhla. Suorassa lähetyksessä esiintyy myös uusi artistilupaus.

 • Hollywood keskellä Helsinkiä - Big Game elokuvan ohjaaja Jalmari Helanderin suuri päivä

  20.03.2015 Kulttuuri

  Suomen kallein seikkailu- ja toimintaelokuva Big Game sai ensi-iltansa 19.3. Ilmassa oli suuren kulttuuritapahtuman tuntua. Stradan Joonatan hyppäsi päiväksi Jalmarin henkivartijan rooliin ja seurasi ohjaajatähteä mediatapahtumasta toiseen.

 • Miten Klaus Härön elokuvat syntyvät

  19.03.2015 Kulttuuri

  Klaus Härö Näkymättömästä Elinasta Miekkailijaan

  Näkymätön Elina, Äideistä parhain, Uusi ihminen, Postia pappi Jaakobille, Miekkailija. Klaus Härön elokuvat ovat niitä, joita Suomesta säännöllisesti tarjotaan Oscar-ehdokkaiksi. Uusin elokuva Miekkailija saattaa päätyä ehdokkaksi sekin. Klaus Härö Filmiryhmän vieraana to 26.3. klo 17.20 ja ti 31.3. klo 22.05 Yle Radio 1.

 • Kun käsikirjoittaja on vihainen

  09.07.2014 Kulttuuri

  Muistattehan 1980-luvun televisiosarjan Mennyt maailma? Ja muistatte varmaan ihanat (joidenkin mielestä hieman ällöt) ystävykset Charles Ryder ja Sebastian Flyte, joita esittivät loistavat (joidenkin mielestä hieman lällyt) Jeremy Irons ja Anthony Andrews. Tv-sarja seuraa uskollisesti Evelyn Waugh’n kirjaa, joka puolestaan myötäilee hieman Waugh’n omaa nuoruutta Oxfordissa 1920-luvulla.

 • Raija Oranen, Hannu Raittila ja Mannerheim

  23.09.2010 Elävä arkisto

  Tänä syksynä on ilmestynyt kaksi hyvin erilaista romaania Mannerheimista. Raija Orasen Metsästäjän sydän päättyy 1920-luvun alkuun, kun itsenäinen Suomi on muotoutumassa ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa. Hannu Raittilan Marsalkka-romaanin vanha Mannerheim elää Sveitsissä kylmän sodan maailmassa.