Hyppää pääsisältöön

markkinaoikeus

 • Eräänä aamuna oven takana odotti kihlakunnanvouti – oikeus antoi luvan takavarikoida tietokoneen mieheltä, jolta vaaditaan korvauksia laittomasta lataamisesta

  27.01.2019 MOT

  Oikeus antoi luvan takavarikkoon tekijänoikeusasiassa

  Miehen tietokoneelta oli yritysten mukaan jaettu merkittäviä määriä televisiosarjoja ja elokuvia. Häneltä vaaditaan yli 31 000 euron hyvityksiä.

 • Operaattorin ei tarvitse paljastaa liittymän omistajaa

  15.06.2017 MOT

  Tekijänoikeuskarhujen lähettäjille tappio.

  Markkinaoikeuden tuoreen päätöksen mukaan teleoperaattorin ei tarvinnut paljastaa elokuvaa netissä jakaneen henkilön yhteystietoja. Markkinaoikeuden linjauksen jälkeen elokuvan tekijänoikeuksien omistajien on jatkossa aiempaa vaikeampaa tavoittaa tekijänoikeuksien loukkaamisesta epäiltyjä henkilöitä.

 • Saksalaiset valvontayritykset elokuvapiraattien jäljillä

  13.04.2017 MOT

  Verkkovalvojat tekevät elokuvayhtiöille markkina-analyysejä

  Useat valvontayritykset jäljittävät verkossa elokuvia lataavia ja jakavia tietokoneita. Ne etsivät koneiden IP-osoitteita, ja sitä kautta tietokoneiden omistajia. Yksi yrityksistä on saksalainen Tecxipio,joka samalla tekee markkinakartoituksia.

 • Leffapiraattien kurinpalautus: käsikirjoitus

  10.04.2017 MOT

  Leffapiraattien kurinpalautus-ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Lakitoimistot vaitonaisia maksetuista hyvitysmaksuista

  10.04.2017 MOT

  Lakitoimistot väittävät kirjeitä sovitteleviksi

  Suomessa tekijänoikeuskirjeitä lähettää kolme lakitoimistoa, Hedman Partners, Tekijänoikeusturva TOT ja Tekijänoikeusvalvonta Adultia Oy. Yritykset vaikenevat lähetettyjen tekijänoikeuskirjeiden määrästä. Ne eivät myöskään kerro, kuinka suuri osa kirjeen saaneista on maksanut vaaditun, satojen tai jopa tuhansien eurojen hyvitysmaksun.

 • Miksi 220 Energia laskuttaa sähkölaskussa maksuturvavakuutuksen?

  24.04.2015 Kuningaskuluttaja

  Lähes 70 euron vakuutus oli lisätty laskuun kysymättä.

  Mies oli saanut 220 Energian sähkölaskun. Laskussa oli Muut maksut -kohdassa yrityksen ”Maksuturvavakuutus”. Noin kahdeksankympin sähkölaskusta sen osuus oli liki seitsemän kymppiä. Mies ei ollut ottanut kyseistä vakuutusta, vaan se oli kysymättä lisätty sähkölaskuun. Yritys on aiemmin joutunut viranomaisten syyniin laskutusepäselvyyksien vuoksi.

 • Oikeus pani vippifirman kuriin

  16.10.2014 MOT

  Markkinaoikeus on linjannut, että maksullisen takauksen kustannukset on laskettava osaksi luoton todellista vuosikorkoa. Markkinaoikeus on kieltänyt pienlainayhtiö Vipster Oy:tä myöntämästä kuluttajille luottoja, joiden todelliset korkokustannukset ylittävät lakisääteisen rajan. Kuluttaja-asiamies pyysi markkinaoikeutta puuttumaan asiaan.