Hyppää pääsisältöön

mieheys

 • Kuinka sitä ollaan hyvä mies, Juha Itkonen?

  27.07.2017 Kirjojen Suomi

  Opiskelijan ja kirjailija kirjeenvaihto miesten kesken

  Kirjoitin intiimin kirjeen, jonka pääsisältö on seksi, ja lähetin sen kirjailija Juha Itkoselle. Sitten odotin. Pelkäsin kasvojen menetystä monta pitkää päivää. Sitten Juha vastasi. Onneksi hän osoittautui hyväksi mieheksi.

 • Albert Edelfeltin elämän tärkein nainen oli äiti

  22.07.2016 Elävä arkisto

  Albert Edelfelt

  Taiteilijaelämää Pariisissa viettänyt Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen vuosina 1873–1901 satoja kirjeitä. Kirjeissä piirtyy Edelfeltin tie taiteilijaksi, epävarmuus ja menestys, ystävät, seurapiirit ja koko värikäs Pariisi.

 • Onko tyttöjen ja poikien aivoissa eroja? Huippututkijat vastaavat

  07.03.2016 Marja Hintikka Live

  Joitain eroja on, mutta niiden vaikutusta on hankala tutkia.

  Tytöt, nuo verbaalis-empaattiset! Pojat, nuo avaruudelliset hahmottajat! Vai miten se nyt menikään? Tilastoissa pojat hahmottavat matematiikkaa, tilaa ja järjestelmiä, ajavat autoilla ja ottavat riskejä; tytöt loistavat kielellisissä tehtävissä, lukemisessa ja empatiassa. Syitä eroon on etsitty aina mm. biologiasta, kulttuurista, ympäristöstä ja kasvatuksesta. Lue, mitä lääketieteen tohtori Jetro Tuulari, psykologian professori Kimmo Alho ja THL:n erityisasiantuntija Reetta Siukola asiasta ajattelevat.

 • Jenny Lehtinen: Poikatytöstä ei tullut vetävää miestä

  07.03.2016 Marja Hintikka Live

  Jenny Lehtisen ajatuksia miehen roolista.

  Millaiseksi mieheksi voi muuttua alle 160-senttinen pyylevä nainen? MHL:n Jenny Lehtinen heittäytyi ihmiskokeeseen yhdessä Heikki Soinin kanssa. Ajatus kokeilusta oli Jennystä hauska - mutta mikä oli lopputulos? Lue se oheisesta jutusta!

 • Heikki Soini: Petyin, kun minusta ei tullutkaan hemaisevaa naista

  07.03.2016 Marja Hintikka Live

  Heikki Soinin ajatukset sukupuoliroolikokeilun jälkeen.

  Minua on lapsesta asti minua kutsuttu rimppakintuksi, koska olen aina ollut alipainoinen. Minuun ei tartu lihasmassakaan, vaikka kuinka treenaan ja voimatasot nousevat. Kulttuurissamme kokoa ja lihasmassaa pidetään miehekkäänä ja siksi minuun on aina liitetty feminiinisiä mielikuvia. Luulin siis olevani täydellinen naisena, mutta totuus olikin aika toisenlainen, kertoo MHL:n Heikki Soini.

 • Julkkiskaunotar Maisa Torppa järkyttyi: “Naiseksi pukeutunut mies sai baarissa minua enemmän huomiota!”

  04.03.2016 Marja Hintikka Live

  Torppaa ahdistaa häneen lyöty bimbon leima.

  Marja Hintikka Liven suorassa lähetyksessä puhutaan maanantaina 7.3. siitä, millaisiin sukupuolirooleihin lapsia kasvatetaan. MHL:n toimittajat Heikki Soini ja Jenny Lehtinen heittäytyivät testaamaan vastakkaisen sukupuolen roolia käytännössä. Heikki muuntautui naiseksi ammattinaamioitsijan käsissä ja lähti Viidakon tähtösistä ja Tuulitunneli-ohjelmista tutun julkkiskaunottaren Maisa Torpan kanssa juhlimaan Helsingin yöhön. Millaisia kokemukset olivat?

 • "Miehenä naisten naurattaminen on helppoa" - näyttelijä Minna Kivelä näyttää miten ollaan kuin mies

  03.03.2016 Marja Hintikka Live

  Minna Kivelä näyttää miten ollaan kuin mies.

  Näyttelijä Minna Kivelä näyttää MHL:n Jenny Lehtiselle miten ollaan kuin mies. Kokeilu on osa MHL:n ihmiskoetta, jossa Lehtisen lisäksi toimittaja Heikki Soini sukeltaa toisen sukupuolen rooliin ymmärtääkseen sukupuolirooleja ja -stereotypioita aiempaa paremmin.

 • Nämä kasvonpiirteet tekevät miehestä miehekkään

  02.03.2016 Marja Hintikka Live

  MHL:n Heikki Soini maskeerattiin naiseksi.

  Heikki Soini maskeerattiin naiseksi MHL:n ihmiskoetta varten. Kaikkia miehisiä piirteitä ei kuitenkaan voi meikillä häivyttää, kertoo Guy Hellström, joka on toiminut tehostemaskeeraajana Ylessä yli 30 vuotta. Miten hän onnistui Heikin muutostyössä?

 • Marja Hintikka: Nakupelle hämmentää

  17.02.2016 Marja Hintikka Live

  Miten suhtautua lapsen seksuaalisuuteen?

  Tuskin mitkään omien vanhempien tai ammattilaisten kasvatusyritykset ovat jääneet mieleen samalla tavalla kuin seksuaalisuuteen liittyvät. Niille naureskellaan porukalla myös hiekkalaatikon reunalla, koska jokainen muistaa kouluajoilta ensimmäisen Ihmisen biologian tunnin tai sen, kun kysyi äidiltä ja isältä, mitä se nussiminen oikein tarkoittaa. Nyt kun itse on vanhempana vastuussa lapsensa seksuaalikasvatuksesta, muistot palaavat mieleen. Miten toimia niin, ettei omasta lapsesta tulisi estoista ja ahdistunutta aikuista, pohtii Marja Hintikka.

 • Akuutissa maanantaina: Erikoislähetys miehen elämästä ja terveydestä

  27.11.2015 Akuutti

  Akuutin mieslähetyksen aiheet.

  Marraskuu on miesten kuukausi. Akuutin osalta se huipentuu miesten omaan lähetykseen ja luvassa on suoraa puhetta miehen elämästä. Millainen rooli hormoneilla on miesten arkeen, miten miehen käy testosteronitasojen iän myötä laskiessa? Miehet eivät tunnetusti mene kovin herkästi lääkäriin - pitääkö väite edelleen paikkansa.

 • Miehen mitta

  22.09.2015 Dokumentit

  Radiodokumenttisarja vapaaottelun maailmasta.

  Radiodokumenttisarjassa Miehen mitta - vaparipäiväkirjat pureudutaan kolmen eri elämänvaiheessa olevan vapaaottelijan arkeen ja ajatusmaailmaan.

 • Etsimme äijintä Äijää

  27.01.2015 Puoli seitsemän

  PS etsii Äijäviikollaan 10.-13.2.2015 Suomen äijintä Äijää.

  Yle TV1:n keskusteluohjelma Puoli seitsemän etsii Äijäviikollaan 10.-13.2.2015 Suomen äijintä Äijää. Ehdolle kelpaa kuka tahansa, joka täyttää nykymiehen kriteerit – tavalla tai toisella.

 • Suomalainen mies matkalla naiseuden ytimeen

  10.11.2014 Dokumentit

  Aki Kuukasjärvi on rehellinen turkulainen herrasmies, joka päätti selvittää naisesta kaiken...

 • Miehet ja naiset, samanlaisia? Testaa tiedätkö sukupuolten väliset erot

  04.11.2014 Tiede

  Testaa tietosi naisten ja miesten eroista.

  Miesten ja naisten maailmat tuntuvat hetkittäin tai useinkin varsin erilaisilta. Testaa tietosi naisten ja miesten eroista tai samankaltaisuuksista.

 • 70-luvulla poikien piti kestää kiusaaminen

  03.10.2014 Elävä arkisto

  Vuoden 1971 draamassa herkkä poika joutuu kiusatuksi sekä koulussa että kotonaan. Koulu-tv:n näytelmässä "Heikki 10 v." kyseenalaistetaan aikalaisia sukupuolirooleja.

 • Kristianin matka mieheksi

  10.06.2013 Elävä arkisto

  Kristian oli tyttö, joka tiesi olevansa poika.

  Kumpaan vessaan minä menen, mietti nuori Kristian Konttinen, joka ei tuntenut olevansa tyttö, mutta ei näyttänyt pojaltakaan. Vasta parikymppisenä psykiatrinen lääkäri auttoi Kristiania löytämään itsensä. Hän oli transsukupuolinen ja tuon sanan löytyminen oli helpotus niin Kristianille kuin hänen äidilleenkin.

 • Tätä kaikkea on jokkis

  20.07.2011 Elävä arkisto

  Jokamiehenluokka on suomalainen autourheilun peruslaji. Itse ajaminen on kuitenkin vain murto-osa tätä Suomen epävirallista kansallislajia.

 • Naisten tunti jakaa sikapalkintoja

  15.11.2010 Elävä arkisto

  Päivi Istalan sikapalkinto

  "Sika, sika, sika..." tämän ikimuistoisen tunnarin säestyksellä toimittaja Päivi Istala jakoi sikapalkintoja julkisuudessa naisia halveksineille.

 • Irwin Goodman: Härmäläinen perusjuntti

  08.11.2010 Elävä arkisto

  Laulu suomalaisesta junttiudesta toi Irwin Goodmanille ensimmäisen listamenestyksen vuosiin. Siitä alkoi hänen uusi nousunsa kansakunnan suursuosikiksi.

 • Studio Julmahuvi: Roudasta rospuuttoon

  28.10.2010 Elävä arkisto

  "Älä sano mitään!" kaikuu katumuksen ja uhon täyttämä huuto.

  Takki ja lompakko tyhjänä, laskuhumalan saattelemana saapuu isäntä ryyppyreissunsa jälkeen taksilla talon pihaan. "Älä sano mitään!" kaikuu katumuksen ja uhon täyttämä huuto. Petteri Summasen sketsi valittiin kaikkien aikojen parhaimmaksi Yle Teeman äänestyksessä vuonna 2010.

Sivut