Hyppää pääsisältöön

mieheys

  • “Ei tunnu missään” – onko tässä Suomen #äijinlause?

    21.09.2018 Docventures

    Suurin osa äijälauseista sisältää oman ironiansa.

    Twitter pursuilee nyt mitä äijämäisimpiä lauseita. Kyse on Docventuresin #äijilause-haasteesta, jossa etsitään miehisintä ilmausta, joka armaasta kielestämme löytyy. Satoja ehdotuksia löytyy tämän jutun lopusta - ja niitä analysoi Docventuresin pyynnöstä sanataideohjaaja ja päätoimittaja Aleksis Salusjärvi.

  • Tunteiden padot aukesivat Docventures Talk Show’ssa, katsojat ylistivät miehekästä rehellisyyttä: “Tää on varmasti aidointa mitä ikinä voi nähdä”

    19.09.2018 Docventures

    Karhumainen ryhmähalaus huipensi tunteikkaan keskustelun.

    Katsojat herkistyivät, kun Docventuresin leffakellarin äärirehellinen keskustelu miehenä olemisen vaikeudesta mursi tunteiden padot. Isäntäkaksikko avautui yllättäen tunteistaan toisiaan kohtaan – ja Riku Rantala purki sanoiksi pelkonsa siitä, riittääkö hän isänä kolmelle pojalleen. Somekommenttien mukaan näin rehellistä puhetta isäsuhteesta, ystävyydestä ja riittämättömyydestä ei ole Suomi-televisiossa aikoihin, jos koskaan, nähty! Katso Talk Show vaikka heti.

  • Kuinka sitä ollaan hyvä mies, Juha Itkonen?

    27.07.2017 Kirjojen Suomi

    Opiskelijan ja kirjailija kirjeenvaihto miesten kesken

    Kirjoitin intiimin kirjeen, jonka pääsisältö on seksi, ja lähetin sen kirjailija Juha Itkoselle. Sitten odotin. Pelkäsin kasvojen menetystä monta pitkää päivää. Sitten Juha vastasi. Onneksi hän osoittautui hyväksi mieheksi.

  • Albert Edelfeltin elämän tärkein nainen oli äiti

    22.07.2016 Elävä arkisto

    Albert Edelfelt

    Albert Edelfelt

  • Onko tyttöjen ja poikien aivoissa eroja? Huippututkijat vastaavat

    07.03.2016 Marja Hintikka Live

    Joitain eroja on, mutta niiden vaikutusta on hankala tutkia.

    Tytöt, nuo verbaalis-empaattiset! Pojat, nuo avaruudelliset hahmottajat! Vai miten se nyt menikään? Tilastoissa pojat hahmottavat matematiikkaa, tilaa ja järjestelmiä, ajavat autoilla ja ottavat riskejä; tytöt loistavat kielellisissä tehtävissä, lukemisessa ja empatiassa. Syitä eroon on etsitty aina mm. biologiasta, kulttuurista, ympäristöstä ja kasvatuksesta. Lue, mitä lääketieteen tohtori Jetro Tuulari, psykologian professori Kimmo Alho ja THL:n erityisasiantuntija Reetta Siukola asiasta ajattelevat.

  • Jenny Lehtinen: Poikatytöstä ei tullut vetävää miestä

    07.03.2016 Marja Hintikka Live

    Jenny Lehtisen ajatuksia miehen roolista.

    Millaiseksi mieheksi voi muuttua alle 160-senttinen pyylevä nainen? MHL:n Jenny Lehtinen heittäytyi ihmiskokeeseen yhdessä Heikki Soinin kanssa. Ajatus kokeilusta oli Jennystä hauska - mutta mikä oli lopputulos? Lue se oheisesta jutusta!

  • Heikki Soini: Petyin, kun minusta ei tullutkaan hemaisevaa naista

    07.03.2016 Marja Hintikka Live

    Heikki Soinin ajatukset sukupuoliroolikokeilun jälkeen.

    Minua on lapsesta asti minua kutsuttu rimppakintuksi, koska olen aina ollut alipainoinen. Minuun ei tartu lihasmassakaan, vaikka kuinka treenaan ja voimatasot nousevat. Kulttuurissamme kokoa ja lihasmassaa pidetään miehekkäänä ja siksi minuun on aina liitetty feminiinisiä mielikuvia. Luulin siis olevani täydellinen naisena, mutta totuus olikin aika toisenlainen, kertoo MHL:n Heikki Soini.

  • Julkkiskaunotar Maisa Torppa järkyttyi: “Naiseksi pukeutunut mies sai baarissa minua enemmän huomiota!”

    04.03.2016 Marja Hintikka Live

    Torppaa ahdistaa häneen lyöty bimbon leima.

    Marja Hintikka Liven suorassa lähetyksessä puhutaan maanantaina 7.3. siitä, millaisiin sukupuolirooleihin lapsia kasvatetaan. MHL:n toimittajat Heikki Soini ja Jenny Lehtinen heittäytyivät testaamaan vastakkaisen sukupuolen roolia käytännössä. Heikki muuntautui naiseksi ammattinaamioitsijan käsissä ja lähti Viidakon tähtösistä ja Tuulitunneli-ohjelmista tutun julkkiskaunottaren Maisa Torpan kanssa juhlimaan Helsingin yöhön. Millaisia kokemukset olivat?

  • "Miehenä naisten naurattaminen on helppoa" - näyttelijä Minna Kivelä näyttää miten ollaan kuin mies

    03.03.2016 Marja Hintikka Live

    Minna Kivelä näyttää miten ollaan kuin mies.

    Näyttelijä Minna Kivelä näyttää MHL:n Jenny Lehtiselle miten ollaan kuin mies. Kokeilu on osa MHL:n ihmiskoetta, jossa Lehtisen lisäksi toimittaja Heikki Soini sukeltaa toisen sukupuolen rooliin ymmärtääkseen sukupuolirooleja ja -stereotypioita aiempaa paremmin.

  • Nämä kasvonpiirteet tekevät miehestä miehekkään

    02.03.2016 Marja Hintikka Live

    MHL:n Heikki Soini maskeerattiin naiseksi.

    Heikki Soini maskeerattiin naiseksi MHL:n ihmiskoetta varten. Kaikkia miehisiä piirteitä ei kuitenkaan voi meikillä häivyttää, kertoo Guy Hellström, joka on toiminut tehostemaskeeraajana Ylessä yli 30 vuotta. Miten hän onnistui Heikin muutostyössä?

  • Marja Hintikka: Nakupelle hämmentää

    17.02.2016 Marja Hintikka Live

    Miten suhtautua lapsen seksuaalisuuteen?

    Tuskin mitkään omien vanhempien tai ammattilaisten kasvatusyritykset ovat jääneet mieleen samalla tavalla kuin seksuaalisuuteen liittyvät. Niille naureskellaan porukalla myös hiekkalaatikon reunalla, koska jokainen muistaa kouluajoilta ensimmäisen Ihmisen biologian tunnin tai sen, kun kysyi äidiltä ja isältä, mitä se nussiminen oikein tarkoittaa. Nyt kun itse on vanhempana vastuussa lapsensa seksuaalikasvatuksesta, muistot palaavat mieleen. Miten toimia niin, ettei omasta lapsesta tulisi estoista ja ahdistunutta aikuista, pohtii Marja Hintikka.

  • Akuutissa maanantaina: Erikoislähetys miehen elämästä ja terveydestä

    27.11.2015 Akuutti

    Akuutin mieslähetyksen aiheet.

    Marraskuu on miesten kuukausi. Akuutin osalta se huipentuu miesten omaan lähetykseen ja luvassa on suoraa puhetta miehen elämästä. Millainen rooli hormoneilla on miesten arkeen, miten miehen käy testosteronitasojen iän myötä laskiessa? Miehet eivät tunnetusti mene kovin herkästi lääkäriin - pitääkö väite edelleen paikkansa.

  • Miehen mitta

    22.09.2015 Dokumentit

    Radiodokumenttisarja vapaaottelun maailmasta.

    Radiodokumenttisarjassa Miehen mitta - vaparipäiväkirjat pureudutaan kolmen eri elämänvaiheessa olevan vapaaottelijan arkeen ja ajatusmaailmaan.

  • Etsimme äijintä Äijää

    27.01.2015 Puoli seitsemän

    PS etsii Äijäviikollaan 10.-13.2.2015 Suomen äijintä Äijää.

    Yle TV1:n keskusteluohjelma Puoli seitsemän etsii Äijäviikollaan 10.-13.2.2015 Suomen äijintä Äijää. Ehdolle kelpaa kuka tahansa, joka täyttää nykymiehen kriteerit – tavalla tai toisella.

  • Suomalainen mies matkalla naiseuden ytimeen

    10.11.2014 Dokumentit

    Aki Kuukasjärvi on rehellinen turkulainen herrasmies, joka päätti selvittää naisesta kaiken...

  • Miehet ja naiset, samanlaisia? Testaa tiedätkö sukupuolten väliset erot

    04.11.2014 Tiede

    Testaa tietosi naisten ja miesten eroista.

    Miesten ja naisten maailmat tuntuvat hetkittäin tai useinkin varsin erilaisilta. Testaa tietosi naisten ja miesten eroista tai samankaltaisuuksista.

  • 70-luvulla poikien piti kestää kiusaaminen

    03.10.2014 Elävä arkisto

    Vuoden 1971 draamassa herkkä poika joutuu kiusatuksi sekä koulussa että kotonaan. Koulu-tv:n näytelmässä "Heikki 10 v." kyseenalaistetaan aikalaisia sukupuolirooleja.

  • Kristianin matka mieheksi

    10.06.2013 Elävä arkisto

    Kristian oli tyttö, joka tiesi olevansa poika.

    Kumpaan vessaan minä menen, mietti nuori Kristian Konttinen, joka ei tuntenut olevansa tyttö, mutta ei näyttänyt pojaltakaan. Vasta parikymppisenä psykiatrinen lääkäri auttoi Kristiania löytämään itsensä. Hän oli transsukupuolinen ja tuon sanan löytyminen oli helpotus niin Kristianille kuin hänen äidilleenkin.

  • Tätä kaikkea on jokkis

    20.07.2011 Elävä arkisto

    Jokamiehenluokka on suomalainen autourheilun peruslaji. Itse ajaminen on kuitenkin vain murto-osa tätä Suomen epävirallista kansallislajia.

  • Naisten tunti jakaa sikapalkintoja

    15.11.2010 Elävä arkisto

    Päivi Istalan sikapalkinto

    "Sika, sika, sika..." tämän ikimuistoisen tunnarin säestyksellä toimittaja Päivi Istala jakoi sikapalkintoja julkisuudessa naisia halveksineille.

Sivut