Hyppää pääsisältöön

kilpaurheilu

 • Kolariautossa Nette Kiviranta keskittyi vain hengittämiseen, nyt kaikkeen siihen, mikä elämässä yhä on hyvin – Näin rakentuu mieli, jota kriisi ei muserra

  03.03.2019 Akuutti

  Mikä tekee ihmisestä selviytyjän, joka taipuu muttei katkea?

  Alppihiihtäjä Nette Kiviranta nukahti takapenkille, kun SM-kisat Tahkolla oli laskettu ja joukkueen auto suuntasi kohti seuraavaa kisaa. Hän heräsi kolariin, joka muutti urheilijan elämän rajusti – ja lopullisesti. Kun onnettomuudesta on kulunut vuosi, Nette on palannut lukioon ja suunnittelee jo toisenlaista urheilu-uraa. Mikä tekee ihmisestä selviytyjän, joka taipuu vaan ei katkea?

 • Ex-thainyrkkeilijä Katru Perkkiölle kilpauran lopetus oli kuin pieni kuolema

  31.12.2018 Dokumentit

  Urheilijan identiteetti rakentuu usein kilpailun varaan.

  Kilpaurheilun lopettaminen on pitkä prosessi ja suuri elämänmuutos, joka voi olla verrattavissa työttömyyteen, avioeroon tai “pieneen kuolemaan” kuten entinen thainyrkkeilijä Katarina ‘Katru’ Perkkiö omaa elämänmuutostaan kuvaa.

 • Yle näyttää taas ruudun täydeltä Counter-Strikea – jyrääkö ENCE voittoon Vectoramassa?

  08.06.2018 E-urheilu

  Oulussa käydään vuoden ensimmäinen CS:GO:n eSM-osakilpailu

  Oulussa käydään vuoden ensimmäinen CS:GO:n eSM-osakilpailu

 • "Poikaystävä oli ainoa asia, joka sai hänet hymyilemään" - Dokumentti näyttää voimistelijan ja valmentajan rankan suhteen

  14.03.2018 Dokumentit

  Millaista on elämä rytmisen voimistelun huipulla?

  Rytmisen voimistelun supertähti Margarita Mamun ilmoitti viime marraskuussa lopettavansa kilpaurheilun lopullisesti. Ilmoitus tuli vain viikkoja ennen kuin hänestä kertova dokumentti Over the Limit sai ensi-iltansa Amsterdamin Idfa-festivaalilla. Harri Römpötti tapasi dokumentin ohjaajan Helsingissä DocPoint -festivaalilla alkuvuodesta.

 • ”Mulla on kisaura edessä, jännitin että onko mun jalat vielä kiinni ruumiissa” – Mira Kasslin pyrki maailman huipulle kuolemaa uhmaten

  17.11.2017 Urheilusuomi

  Ratapyöräilijä Mira Kasslinin dramaattisen uran käänteet

  Ratapyöräilyssä maailman huipulle noussut Mira Kasslin kertoi Urheilu-Suomen lähetyksessä Yle Puheella Heikki Soinin haastattelussa uransa dramaattisista tapahtumista, onnettomuuksista ja hurjasta harjoittelusta

 • Ex-pikajuoksija Heikki Soini ulkonäköpaineistaan: “Pahimmillaan ajattelin, etten ole edes mies."

  06.11.2017 Vaakakapina

  Laihan miehen kehoa on vähätelty.

  "Laihan miehen kehonkuva on alkanut tuntua omalta vasta aikuisempana, kun usko omiin henkisiin kykyihin on kasvanut", sanoo Heikki Soini, 39-vuotias toimittaja ja pienen lapsen isä, entinen Suomen mestaruustason kilpajuoksija. Kehonkuvan ollessa heikoimmillaan Heikki Soini on ajatellut itsestään, ettei ole edes mies.

 • Miten valita sopiva valmentaja?

  19.02.2017 Summeri

  Valmentaja auttaa kehittymään kilpaurheilijana.

  Valmentaja auttaa kehittymään kilpaurheilijana.

 • Kisamuistoja ja -kommelluksia

  12.06.2016 Summeri

  Kokeneille kisaajille on ehtinyt sattua ja tapahtua!

  Kokeneille kisaajille on ehtinyt sattua ja tapahtua!

 • Merkkaa muistiin kisakesän kohokohdat!

  15.05.2016 Summeri

  Ystäväni Hevonen kokosi yhteen tämän kesän kisatärpit

  Ystäväni Hevonen kokosi yhteen tämän kesän kisatärpit

 • Miten tehdä kisapäivästä hauska kokemus? Ammattilaiset kertovat

  08.05.2016 Summeri

  MIten kisapäivästä voi tehdä mieluisan itselle ja hevoselle?

  MIten kisapäivästä voi tehdä mieluisan itselle ja hevoselle?

 • Ekat kisat edessä? Ota ammattilaisten vinkit haltuun!

  03.05.2016 Summeri

  Ammattilaiset kertovat miten päästä alkuun kisaamisessa.

  Ammattilaiset kertovat miten päästä alkuun kisaamisessa.

 • Dramaattisia hetkiä vuoden 1994 pesäpallofinaalissa

  04.02.2016 Elävä arkisto

  Superpesiksen finaalissa 1994 kohtasivat Hyvinkää ja Oulu.

  Superpesiksen finaalissa 1994 kohtasivat Hyvinkää ja Oulu.

 • Tasaisia suomalaissuorituksia Tallinnan Horse Show:ssa

  04.10.2015 Summeri

  Miten suomalaisratsukot pärjäsivät Tallinnan Horse Showssa?

  Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallinnan Saku Suurhallilla kilpailtiin kansainvälisissä koulu- ja esteratsastusluokissa. Suomalaisedustus löytyi jokaisesta luokasta.

 • Harjoittelun kautta hevosenhoitajaksi

  03.09.2015 Summeri

  Hevosenhoitajan työ on rankkaa mutta palkitsevaa.

  Julia Setälä päätyi hevosenhoitajaksi koulun ja työharjoittelujen kautta. Vaikka hevosenhoitajan työ on rankkaa ja ympärivuorokautista, terveet ja onnelliset hevoset palkitsevat. Hevosenhoitaja on oleellinen osa hevosen menestystä.

 • Tie kilparatsastajaksi

  28.08.2015 Summeri

  Lotta-Riikka Rintamäki ratsastaa intohimosta.

  Lotta-Riikka Rintamäki istui ponin selkään 9-vuotiaana ja päätös oli selvä: ratsastus on aloitettava. Reilun kymmenen vuoden jälkeen Rintamäki lähti treenimatkalle Saksaan, jossa hän edelleen harjoittelee tavoitteellisesti. Pikkutyttönä syttynyt palo hyppäämiseen ja kilpailemiseen vie Rintamäkeä eteenpäin silloinkin, kun kilparatsastajan elämä näyttää nurjia puolia.

 • Kateus kuluttaa

  02.07.2015 Summeri

  Bloggari Aada Lätti tietää miltä tuntuu olla kateuden kohde.

  Hevosmaailmassa kateus iskee helposti, mutta harvoin se myönnetään. Kateus näkyy epäsuorasti esimerkiksi pahoina puheina ja arvosteluna. Hevosbloggari Aada Lätti kertoo, mitä pahat puheet saavat aikaan.

 • Ratsastusta oppii myös katsomalla

  18.01.2015 Summeri

  Olisin varmasti parempi ratsastaja, jos voisin ratsastaa joka päivä monta hevosta. Mutta kun en voi. Harvalla meistä on mahdollisuus ja kuitenkin monella halu oppia. Onneksi omaa ratsastusta voi kehittää myös maasta käsin. Ratsastuksenopettaja ja kouluratsastuksen 2. tason lajivalmentaja Minna Aitta-aho kehottaa omia oppilaitaan seuraamaan myös muiden ratsastajien tuntia. Valtaosa meistä kun oppii näkemällä. - Jokainen voi oppia katsomalla muiden ratsastusta. Varsinkin jos seuraa ryhmää, jossa ratsastajat ovat lähellä omaa tasoa tai sen yläpuolella. Siinä pystyy näkemään mitä ratsastaja tekee ja miten se vaikuttaa hevoseen.

 • Piia Pantsu: Lahjakkuus ei riitä

  04.01.2015 Summeri

  Piia Pantsun nimen tunnistavat nekin, jotka eivät harrasta hevosia. Eikä ihme, ratsastaja on niittänyt kunniaa arvokilpailuissa ympäri maailman. Viimeiset seitsemän vuotta hän on keskittynyt valmentamiseen. Pantsu kuvaa motivaatiota yhdeksi hyvän ratsastajan tärkeimmistä ominaisuuksista. Hyvää ratsastajaa vie eteenpäin sisältä tuleva sammumaton jano oppia ja halu tehdä. Lahjakkuus ei riitä – nälkä lajiin tuo sen, että itse löytää keinot selvitä vaikeuksista.

 • Yksinratsastamisen karikoista

  21.12.2014 Summeri

  Ilmiö on tuttu varmasti kaikille yksin ratsastaville. Sitä jättää tekemättä pohkeenväiston ravissa vasemmalle, tai tekee sen sinne päin, koska tietää hevosen olevan jäykkä oikeasta kankustaan. Kyse ei ole vain laiskuudesta, vaan myös arkuudesta kohdata vaikeita tilanteita ilman opettajan apua. Joskus ratkaisu voi olla järkeväkin, jopa vaaratilanteen estävä, mutta usein kyse on vain siitä kuuluisasta epämukavuusaluelle astumisesta.

 • Tavoitteena paikka maajoukkueessa

  17.12.2014 Summeri

  Muusa Enjala tavoittelee Hops-ratsunsa kanssa paikkaa Suomen kenttäratsastuksen juniorijoukkueessa. Maajoukkuevalmennukseen hakeneet ratsukot ympäri Suomen kokoontuivat joulun alla viikonlopuksi Ypäjälle näyttämään taitonsa juniorien valmentajien Piia Pantsun ja Tuija Rosenqvistin edessä. Tämän viikonlopun katsastukset määrittelevät sen, ketkä otetaan seuraavan kauden maajoukkuevalmennusrenkaisiin.

Sivut