Hyppää pääsisältöön

kasvu

 • Prisma: Eläinäidit – Miten emo suojelee ja kasvattaa poikastaan?

  22.04.2018 Yle TV1

  Dokumenttisarjassa tutustutaan emon ja poikasen suhteeseen.

  Kolmiosaisessa dokumenttisarjassa seurataan emon ja poikasen välistä suhdetta.

 • Hyviä, ja hankalia

  17.01.2017 Näkökulmat

  Huomatt. isoa appelsiinia ja 4D-kenkiä Kajo miettiipi.

  Tai entäs miten hyvä olisi, jos olisi kävelykengät neliulotteiseen kävelyyn! Sen ohella, että niillä pääsisi eteen, sivuille, taakse ja mäkiä ylös ja alas, niillä voisi liikkua ajassa paitsi eteen, myös taaksepäin.

 • Onnea - lapsestasi on tullut ärsyttävä teini!

  08.12.2016 Marja Hintikka Live

  Teini-iässä on valtavasti potentiaalia.

  Teini-ikä - pahanmakuinen pakkopulla, joka vain on syötävä? Ehei! Teini-ikä on tuiki tarpeellinen osa ihmiseksi kasvamista. Vanhemman kannattaakin mieluiten keskittyä hyvän palautteen antamiseen ja avata kodin ovet myös teinin kavereille. Ja ehkä miettiä (hiljaa itsekseen) myös omaa teini-ikäänsä.

 • Miten puut kasvoivat tänä kesänä?

  23.09.2015 Luonto

  Lue, miten alkukesän viileys näkyi puiden kasvussa.

  Kuusen ja koivun tarkka kasvu voidaan mitata. Alkukesän viileys hidasti niiden kasvua, mutta juhannuksen jälkeen tilanne muuttui. Millaisen vuosirenkaan tämä kesä synnytti puihin?

 • Batmanin lapset pohtivat birakkautta

  06.05.2014 Elävä arkisto

  Nuortenohjelma Batmanin lapset vuonna 1986

  "Jokaisessa meissä on miestä ja naista. Jos mä rakastan miestä ja naista itsessäni, miksen mä rakastaisi niitä myös itseni ulkopuolella", kertoo toimittaja Helena Luukkonen yhteiskunnallisessa nuortenohjelmassa Batmanin lapset vuonna 1986.

 • Oulu – Suomen suurin kaupunki

  18.03.2013 Elävä arkisto

  Oulu oli pinta-alaltaan suurin kaupunki 1960-luvulla

  Kun suuria osia Oulujoen kuntaa ja Pateniemen alue Haukiputaalta siirrettiin Oulun kaupunkiin vuonna 1965, oli se hetken aikaa pinta-alaltaan Suomen suurin kaupunki.

 • Poikaleirin pelastajaksi valikoitui sattumalta viulistitähti Heimo Haitto

  29.10.2012 Elävä arkisto

  Pojista miehiä ry:n kesäleirin tarkoituksena on tarjota erityisesti kaupunkilaispojille maalaiselämän pilkahdusta, eväitä elämää varten ja antaa itseluottamusta. Leirin syntymisen kannalta olennaisessa osassa oli viulistitähti Heimo Haitto.

 • Kati Outisen maailma

  09.09.2011 Elävä arkisto

  Aki Kaurismäen luottonäyttelijän elämä ei aina ole ollut ruusuilla tanssimista. Kati Outisen on pitänyt käydä myös työvoimatoimistossa päiväraha-anomuspapereita täyttelemässä.

 • Vallan mies Arvo Salo

  13.07.2011 Elävä arkisto

  Miten pyhäkoulun priimuksesta tuli Ylioppilaslehden päätoimittaja, Lapualaisoopperan luoja, runoilija, kirjailija ja taiteilijaprofessori. Poliitikkona Arvo Salo oli 1960-luvun alun poliittisen radikalismin symboli.

 • Miten minusta tuli minä, Ismo Alanko

  24.05.2011 Elävä arkisto

  Hassisen kone -yhtyeestä tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Ismo Alangolla on takanaan jo pitkä musiikillinen ura. Ensimmäisen rakkauslaulunsa hän kuitenkin sanoitti vasta kahdeksannen levynsä jälkeen.

 • Miten minusta tuli minä, Timo Soini

  05.04.2011 Elävä arkisto

  Hyväntuulinen Timo Soini muisteli vuoden 2006 presidentinvaalien alla herätystään politiikkaan, urheiluun ja uskontoon. Myös aborttikysymykseen hän vastasi yksiselitteisen kielteisesti.

 • Miten minusta tuli minä, Martti "Huuhaa" Innanen

  10.12.2010 Elävä arkisto

  Martti "Huuhaa" Innanen villitsi Suomen "sivistymätöntä kansaa" tangoparodioillaan. Säveltäjä, sanoittaja, vahtimestari, kirjailija ja tätä nykyä taidemaalari kertoo "Miten minusta tuli minä" -ohjelmassa kuinka hän löysi taiteet ja itsensä.

 • Alexandra Salmela: 27 eli kuolema tekee taiteilijan

  19.11.2010 Elävä arkisto

  Prahalainen Angie on 27-vuotias, ja hän pelkää vanhenemista eikä tiedä mitä elämällään tekisi. Angie haluaisi kuolla 27-vuotiaana kuten esikuvansa Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix ja Janis Joplin.

 • Miten minusta tuli minä, Eppu Nuotio

  18.10.2010 Elävä arkisto

  Eppu Nuotio tunnetaan paitsi kirjailijana myös näyttelijänä, ilmaisutaidon opettajana, suomentajana, ohjaajana ja näytelmäkirjailijana.

 • Pirjo Hassisesta tuli kirjailija Reginan ansiosta

  13.10.2010 Elävä arkisto

  "Luin valtavasti kirjoja ja rakastin kirjoittamista, mutta ei minulle tullut mieleenkään, että ryhtyisin kirjailijaksi", muistelee kirjailija Pirjo Hassinen nuoruus- ja opiskeluvuosiaan.

 • Miten minusta tuli minä, Jari Tervo

  23.09.2010 Elävä arkisto

  "Olin apumiehenä isäni maalausfirmassa ja tutustuin maalareiden ammattikuntaan. He olivat varsin kosteaa ja värikästä porukkaa.", muistelee kirjailija Jari Tervo.

 • Miten minusta tuli minä, Timo Koivusalo

  08.09.2010 Elävä arkisto

  Vielä alle 50-vuotias Timo Koivusalo on ehtinyt tehdä paljon. 8-vuotiaana maalaispoika kirjoitteli jo hyvin vakavia runoja, joita lähetteli myös kustantajille.

 • Miten minusta tuli minä, Ilkka Koivisto

  30.08.2010 Elävä arkisto

  "Minulle ei ole tärkeää saada eläimeen kontaktia. Mielestäni on paljon mielenkiintoisempaa seurata eläinten käyttäytymistä ja viestintää ilman ihmisen väliintuloa.", sanoo tohtori Ilkka Koivisto.

 • Miten minusta tuli minä, Kari Hietalahti

  24.08.2010 Elävä arkisto

  "Lukion jälkeisenä kesänä minulle valkeni, että haluan näyttelijäksi, ja halusin nimenomaan elokuvanäyttelijäksi.", muistelee Kari "Hissu" Hietalahti.

 • Miten minusta tuli minä, Jonna Järnefelt

  10.08.2010 Elävä arkisto

  Teinityttönä Jonna Järnefelt pääsi kesätöihin teatteriin ja haaveili ammattitanssijan urasta.

Sivut