Hyppää pääsisältöön

metsänhoito

 • Dokumenttiprojekti: Sielunmetsä

  05.09.2017 Yle TV1

  Kymmenen tarinaa modernista metsästä.

  Tarina ihmisistä, joista toiset etsivät metsästä mielenrauhaa ja toiset ovat taloudellisesti riippuvaisia sen hyödyntämisestä.

 • Lapinpöllö palkitsee huomaavaisen metsänomistajan – pöllöperhe syö myyriä puoli kiloa vuorokaudessa

  17.05.2017 Puoli seitsemän

  Lintuja on rengastettu Suomessa jo yli 100 vuotta.

  Metsissä eletään toukokuussa kiivainta lintujen pesimäaikaa. Pian kuoriutuvat myös lapinpöllön poikaset. Kahden viikon ikäisenä poikaset rengastetaan ja ne saavat oman henkilötunnuksensa. Pöllöt ja muut isot petolinnut tarvitsevat nykyään ihmisten apua pesimiseen, sillä nuorissa metsissä ei ole riittävästi isoja puita pesiä varten. Lintuaktiivien lisäksi myös metsänomistajat voivat auttaa pienin keinoin.

 • Ministeriö purkaa taimikon varhaishoidon rahoitussulun: "Onneksi järjen valo loisti sen verran"

  05.10.2016 Yle Uutiset

  Maa- ja metsätalousministeriö on vapauttanut Kemera-tukirahat ensi maanantaista alkaen.

 • Vanhanajan metsureilta vaadittiin kylmänkestävää voimaa ja hurttia luonnetta

  15.01.2016 Elävä arkisto

  Metsureiden työ on vaativaa monelta kantilta.

  Metsureiden työ on vaativaa monelta kantilta.

 • Pöllimiesten savotta Sompion Lapin aarniometsissä

  25.11.2015 Elävä arkisto

  Metsureiden elämää vuonna 1966

  Antero Ruuhosen ohjaamassa dokumentissa Savotta kurkistetaan Sompion Lapissa tapahtuvaan metsureiden työhön. Vuonna 1966 ilmestyneessä kuvauksessa katoavaa työläisperinnettä seurataan talvisella Savukosken savotalla, ennen kuin alueen valtasi Lokan tekoaltaan vesistö.

 • Kaatoiko myrsky takapihametsäsi - mitä tilalle?

  26.08.2015 Luonto

  Lähimetsät ovat monelle tärkeitä - onko sinulle?

  Kaatoiko myrsky tai moottorisaha keittiösi ikkunasta näkyvän tai kävelylenkkisi varrella kasvavan metsän? Jos harmittaa ja mietit, milloin metsä on taas entisensä, et ole ainoa. Kaupunkien metsätoimeen otetaan helposti yhteyttä puihin liittyvissä kysymyksissä.

 • Polut katoavat metsistämme – nyt tarvitaan tallaajia

  18.09.2014 Luonto

  Perinteiset polkureitit ovat kovaa vauhtia katoamassa.

  Perinteiset polkureitit ovat kovaa vauhtia katoamassa. Samaan aikaan kansallispuistojen ja retkeilyalueiden suosituimmilla reiteillä polut levenevät, kun retkeilijät väistelevät kovassa kulutuksessa esiin tulleita kiviä ja juuria. Perinteisille poluille tarvittaisiin kipeästi lisää kulkijoita, varsinkaan kun lehmätkään eivät niitä enää ole tallomassa. On aika ryhtyä poluntallaustalkoisiin – maastopyöräillen, ratsastaen, patikoiden.

 • Kevään innostava valo

  10.04.2014 Blogit

  Kevät on pyöräilijälle innostavaa mutta vähän hankalaa siirtymäaikaa. Talvihorroksen väistyminen nostattaa hetkittäin yltiöpäistä mielenkuohuntaa, ja kesän odotukset alkavat jo kurkistella esiin.

 • Hailuodon hirvet syötiin kaikki

  09.01.2014 Elävä arkisto

  Metsästystä koskevia säännöksiä vapautettiin 1980-luvulla.

  Metsästystä koskevia säännöksiä vapautettiin 1980-luvun Suomessa niin, että riistamiehet pystyivät itse vaikuttamaan hirvien kaatolupien määrään. Tämä johti joissakin tapauksissa joukkoteurastukseen. Hailuodon saarella tapettiin vuosikymmenen puolivälissä satoja hirviä, mikä johti luodon hirvikannan täyskatoon.

 • Otaniemen kävelevä kone

  19.06.2013 Elävä arkisto

  Otaniemessä kuusijalkainen itsenäisesti toimiva MECANT.

  Mitä mahtaisitte ajatella jos metsässä vastaan kävelisi monitoimikone? Otaniemessä rakennettiin kuusijalkainen, täysin itsenäisesti toimiva kone: MECANT. Teknillisen korkeakoulun kolmen vuoden työn tulos esiteltiin Ylen Kotimaan katsaus -ohjelmassa vuonna 1993.

 • Työn sankarit: Metsurit

  24.01.2011 Elävä arkisto

  Hannu Karpo tutustuu metsureiden raskaaseen työhön.

  Toimittaja Hannu Karpo tutustuu Hyvä Suomi -ohjelman jaksossa työn sankareihin, metsureihin, jotka tekevät raskasta ruumiillista työtä ankarissa oloissa.

 • Metsänhoitaja saa raiskata, kaupunkimetsiä

  15.11.2010 Blogit

  Aamupyöräilyreittini kulki kapeiden mutta hienojen metsäsaarekkeiden läpi. Nyt joudun metsänhoidollisten toimenpiteiden vuoksi polkemaan lähes avohakkuumaastossa. Puita vihaava metsänhoitaja saa kaikessa rauhassa tuhota terapeuttista kaupunkiympäristöä, eikä joudu todennäköisesti siitä edes vastuuseen.

 • Näennäisyrittäjyyttä isäntien ja eläkepommin varjossa

  03.10.2007 Elävä arkisto

  MOT-ohjelma kiersi pakkoyrittäjyyden hylänneen rekkakuskin matkassa ja meni metsään kuulemaan pihkahousuista toimitusjohtajaa. MOT:n mukaan vuonna 2007 monet ulkoistetut työntekijät joutuivat näennäisyrittäjiksi, joilla oli vain yksi asiakas: entinen työnantaja. Silminnäkijä-ohjelma kysyi vuonna 2013, kyteekö pakkoyrittäjyydessä tulevaisuuden eläkepommi. Uuden ajan torppareiksi olivat nyt joutuneet mm. av-kääntäjät.

 • Metsäluonnonhoitaja

  06.02.2006 Oppiminen

  Metsäalan ammattilainen ottaa kaikki luonnon arvot huomioon.

  Hyvä metsäluonnonhoitaja viihtyy luonnossa ja ottaa kaikki luonnon arvot huomioon. Metsäalan työtä on pidetty raskaana ja likaisena, mutta esimerkiksi puunkorjuutöissä työvälineet ja työmenetelmät ovat kehittyneet.

 • Suojelua myytävänä - metsäsertifiointi, luonnonsuojelua vai bisnestä: käsikirjoitus

  29.03.1999 MOT

  xxx

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen