Hyppää pääsisältöön

ammattilaiset

 • YleX vuoden kotimainen musiikkimedia – Anne Lainto vuoden toimittaja

  06.10.2017 Yleisradio

  Musiikki ja Media 2017 -tapahtumassa jaettiin palkinnot.

  Musiikki ja media -tapahtumassa Tampereella jaettiin palkintoja kotimaisille musiikkiajan ammattilaisille ja vaikuttajille.

 • Meet America through sign language with the deaf global traveller Jarkko Keränen

  18.05.2016 About Yle

  Jarkko gets to know successful American deaf people.

  In a new travel program Jarkko journeys through United States to meet professionals who speak sign language.

 • Rahtilaivan kyydissä Israelista Helsinkiin

  27.08.2015 Elävä arkisto

  Merimiesten sielunmaisemaa M/S Pallaksella

  Merimiesten sielunmaisemaa M/S Pallaksella

 • Tulisiko sinusta lääkintävoimistelija tai maatalonemäntä?

  26.06.2015 Elävä arkisto

  Varhaisnuorille suunnattu sarja esitteli kuusi ammattia

  Pikku Kakkosen varhaisnuorille suunnattu sarja Tulisiko sinusta (1976) esitteli kuusi ammattia: poliisin, pankkivirkailijan, puhelinasentajan, maatalonemännän, veturinkuljettajan ja lääkintävoimistelijan. Jokaisessa jaksossa haastateltiin ammatinharjoittajia ja kysyttiin lapsilta ajatuksia kyseisiin ammatteihin liittyen.

 • Kiekkoilijat tummien sävyjen kisastudiossa

  05.05.2015 Elävä arkisto

  Pekka Marjamäki ja Reijo Laksola sekä Suomi–BRD-ottelu 1976.

  Toimittaja Erkki Rahkola kutsui jääkiekkoilijat Pekka Marjamäen ja Reijo Laksolan Ylen kisastudioon seuraamaan jääkiekon MM-kisojen Suomi–Länsi-Saksa-ottelua keväällä 1976. Kisastudiossa käyty keskustelu jääkiekkoilijoiden tuolloisesta asemasta sai synkkiäkin sävyjä.

 • Uuden Musiikin Orkesteri UMO sai alkunsa rakkaudesta jazziin

  20.02.2015 Elävä arkisto

  UMOn perustaminen vuonna 1975 oli merkkipaalu Suomi-jazzille

  Uuden Musiikin Orkesterin UMOn perustaminen vuonna 1975 oli merkkipaalu suomalaiselle jazzille, sillä siihen saakka Suomi-jazz oli sinnitellyt vailla virallisia tunnustuksia. UMO ponnisti osin Radion viihdeorkesterin riveistä ja alkuvuosina kumpikin orkesteri soitti vielä rinta rinnan. Osa-aikaisena big bandinä toimineesta UMOsta tuli kokopäiväinen ammattilaisorkesteri vuonna 1984.

 • Nuori suomalainen stand up kukoistaa, mutta on kesyä amerikkalaiseen verrattuna

  12.11.2014 Elävä arkisto

  Kun stand up -komiikka tuli Amerikasta Suomeen 1990-luvulla, uskottiin ettei laji menestyisi Härmälässä. Toisin kävi, sillä 2010-luvulla stand upilla itsensä elätti jo noin kolmekymmentä koomikkoa, joiden showt vetivät vuosittain satojatuhansia katsojia. Suomalainen yleisö ei ollut kuitenkaan vielä valmis yhtä rajuun menoon kuin amerikkalaiset.

 • Golfmestari Mikko Ilonen puttaili Mannerheimintiellä

  28.10.2014 Elävä arkisto

  Suomen urheilutaivaalle syttyi uusi tähti kesällä 2000, kun Mikko Ilonen voitti ensimmäisenä suomalaisena Britannian golfin amatöörimestaruuden. Mestari esiintyi heti tuoreeltaan Ykkösen aamu-tv:ssä, jossa hän opasti juontajakaksikon golfin saloihin ja mitteli näiden kanssa puttikilpailun Helsingin Mannerheimintien katukiveyksellä.

 • ATK oli kaikkialla jo 1970-luvulla

  24.09.2014 Elävä arkisto

  Koulu-tv teki tutuksi tietokonelaitteita ja reikäkortteja.

  ATK-opetusta saivat 1970-luvulla vielä harvat. Koulu-tv teki tutuksi yhteiskuntaan hiipivää teknistä uudistusta Kaikkialla ATK -sarjassaan. Jaksoissa tutustutaan mm. tietokonelaitteisiin, Basic-ohjelmointiin sekä reikäkorttien lävistäjiin ja muihin ATK-ammattilaisiin.

 • Pokeriammattilaiselta vaaditaan viileyttä ja pelisilmää

  07.08.2014 Elävä arkisto

  Pokeriammattilaiselta vaaditaan viileyttä ja pelisilmää

  Pokerin suosio tavallisesta casinoilla ja illanistujaisissa pelattavasta korttipelistä kasvoi räjähdysmäisesti Internetin myötä. Nettipokerin kasvaessa jokaisella oli halutessaan mahdollisuus pelata rahasta muita pelaajia vastaan. Suomessakin pokerista tuli monelle kokopäiväinen ammatti.

 • Kuusijuhlan lavasteet inspiroituvat englantilaisesta joulusta

  15.12.2013 Elämä

  Lavastaja Malla Helander on jouluisissa tunnelmissa. Hän lavastaa ihka ensimmäisen Kuusijuhlan, joka lähetetään suorana lähetyksenä jouluaattona.

 • Peltimopolla pitkin Pohjanlahtea

  14.11.2013 Elävä arkisto

  Dokumentissa vuodelta 1985 kerrotaan Perämeren ammattikalastajien siirtymisestä verkko- ja rysäpyynnistä silakan troolaamiseen ja seurataan kalastajien raskasta työtä itse rakentamissaan pyyntialuksissa.

 • Päihitätkö Ransun arvausleikissä? Arvaa mikä ammatti

  10.07.2013 Elävä arkisto

  Katso miten viihdealan monitaituri Ransu tuntee eri työt.

  Ollin ja Ransun arvausleikki tutustuttaa eri ammatteihin. Katso miten viihdealan monitaituri Ransu tuntee eri työtehtävät ja kokeile arvaatko itse.

 • Tekijänä: Kasperi Laine organisoi ääniä

  27.05.2013 Kulttuuri

  Oman musiikin ja teatterin ja baletin äänimaailmojen tekeminen on Kasperi Laineelle etsimistä, kullanhuuhdontaa. Hän on ahkera etsijä, mutta tietää, että joskus vain tuuri ratkaisee. Taiteessa tärkeintä on sanoma, ei raha.

 • Tekijänä: Tiina Vihtkarin ainoa tulevaisuuden näkymä on onnellisuus

  20.05.2013 Kulttuuri

  Tiina Vihtkari oli jo lapsena tomera ja päättäväinen. Oma kädenjälki näkyy eturivin muusikoiden menestyksessä. Managerin työstä on tullut elämäntapa. Päämääränä on silti onnellisuus niin työssä kuin lapsiperheen arjessakin.

 • Tekijänä: Suvi Teräsniska muuntautuu artistiksi ennen keikkaa

  13.05.2013 Kulttuuri

  Suvi Teräsniska on uuden polven iskelmälaulajista suosituimpia. Keikkoja on oman bändin kanssa kertynyt reilut puoli tuhatta ja levyjäkin myyty yli kaksisataatuhatta. Keikan jälkeen hotellihuoneessa odottaa jääkylmä maito.

 • Tekijänä: Yonan koko elämä on musiikkia

  06.05.2013 Kulttuuri

  Laulaja-lauluntekijä Yonalla ei ole yhtään radiohittiä, mutta hän on myynyt paljon levyjä ja saanut Emma-palkinnon. Tekijänä-ohjelma seuraa laulajan arkea, joka täyttyy harjoituksista, projekteista ja keikoista. Yona elää musiikkia.

 • Tekijänä: Santtu-Matias Rouvali ei halua olla stara

  29.04.2013 Kulttuuri

  Kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin mielestä kapellimestarilla on hyvä olla musiikillisen ammattitaidon lisäksi myös psykologiset tuntosarvet. Metodejaan ja harjoitustyyliään voi muuttaa aina kulloisenkin orkesterin ja tilanteen mukaan, mutta oma itsensä pitää olla - ja sen kanssa on oltava valmis tekemään töitä. Tekijänä-sarja jatkuu musiikin tekijöillä.

 • Tarjoilija

  31.01.2013 Oppiminen

  Ravintolakoulu Perhon rehtori Marit Nieminen kertoo, että tarjoilijan ammatti on vaativa; se vaatii viinien, ruokien, raaka-aineiden ja erityisruokavalioiden tuntemusta.

 • Kesärenki Martti Ahtisaaren mailapoikana

  10.09.2010 Elävä arkisto

  Risto Arkimies sai swingoppia golfaavalta presidentiltä.

  Kesärenki Risto Arkimies pääsi kesäkuussa 2001 arvovaltaiseen oppiin, kun työkomennus kävi presidentti Martti Ahtisaaren mailapojaksi Nokialle.

Sivut