Hyppää pääsisältöön

ihmisyys

 • Dokumenttiprojekti: Kiehumispiste

  05.04.2017 Yle TV1
  Vihapuhe ja pelko valtasivat suomalaisen keskusteluilmapiirin. Kenen arjessa muuttuneet asenteet näkyvät?
 • Inhimillinen tekijä: Vuodet sumussa

  03.04.2017 Elämä
  Erica Etholén-Urbán sai väärän mielenterveysdiagnoosin, Päivi Rissanen väitteli tohtoriksi omasta sairaustarinastaan. Vieraana myös psykiatri Jorma Oksanen.
 • Mitä on olla ihminen? Valokuvaaja Yann Arthus-Bertrandin suurelokuva Human kertoo meistä ja planeetastamme 63 kielellä

  05.12.2016 Yle Teema
  Teemalauantai ylpeänä esittää: maailmankuulun valokuvaajan Yann Arthus-Bertrandin komea, puhutteleva dokumenttielokuva Human esitetään Teemalla koko alkuperäisessä 191 minuutin pituudessaan 16.12.2017 klo 21.
 • Kotikatsomo: Miesten välisiä keskusteluja

  23.06.2016 Yle TV1
  Menestynyt kirjailija joutuu vaikeiden kysymysten äärelle. Pääroolissa nähdään Juha Kukkonen.
 • Perusasioista - Ihmiskäsitysten ja maailmankatsomusten raunioilla?

  05.04.2016 Kulttuurin välikysymys
  "Monesti ihminen hakeutuu samankaltaisten pariin, syntyy kuplia. Missä kuplan rajat menevät? Siinä, mistä alkaa toisenlaisuus, jota ei tiennyt edes olevan olemassa?" Näin kirjoittaa kirjailija Maria Matinmikko kolumnissaan. #kulttuurinvälikysymys kysyy taiteilijoilta mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu suoraan lähetykseen Yle Teemalla 14. huhtikuuta.
 • 21.1. Kino Suomi: Neitoperho

  21.12.2015 Yle Teema
  Auli Mantilan esikoiselokuva teki lähtemättömän vaikutuksen vuonna 1997. Väkevä tarina nuoren naisen arvaamattomasta aggressiosta oli jotain ihan muuta kuin tuon ajan ihmiskuvaus yleensä.
 • Ilman kirjaa on kurjaa

  18.03.2015 Kulttuuri
  Minut pyydettiin kouluun, vieläpä samaan kouluun, jota itse kävin 1970-luvulla, puhumaan ysiluokkalaisille, miksi joskus mahdollisesti kannattaisi ehkä lukea kirja. Kehitin kymmenkohtaisen ohjelman, jonka esitän myös teille.
 • Juha Hurme: Vetelä autuus

  24.04.2014 Näkökulmat
  Ihmisenä oleminen on jatkuvaa kamppailua onnen ja epäonnen välimaastossa. Olemme ikuisesti levottomia ja vain yhdestä asiasta täysin varmoja: kuolemme kohta tai vähän ajan päästä. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Juha Hurme pohtii elämän suurta uhkapeliä.
 • Tekijä: Valokuvaaja Meeri Koutaniemi luottaa omaan läsnäoloonsa

  16.08.2013 Terveys
  Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi liikkuu kameransa kanssa ympäri maailmaa. Hänen kuvansa herättävät kysymyksiä ja pysäyttävät katsojan. Ne antavat kasvot ja äänen ihmisille, joiden kohtaloista usein vaietaan.
 • Häntä

  09.03.2012 Näkökulmat
  Kyvyistä. Kissalla on häntä, ja kyky kehrätä hauskasti. Mikä kyky ihmisellä on? Jotkut osaa tehdä kainalopieruja tai kääntää kieltään pituusakselinsa suunnassa 180 astetta, minä en edes niitä - edes kämmeniä en saa lattiaan ähkimättä, en ehkä ähkienkään. Kysyn vaan, onko muka cool semmoiset kyvyt. Ei ole cool ne!
 • Miten minusta tuli minä, Ismo Alanko

  24.05.2011 Elävä arkisto
  Hassisen kone -yhtyeestä tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Ismo Alangolla on takanaan jo pitkä musiikillinen ura. Ensimmäisen rakkauslaulunsa hän kuitenkin sanoitti vasta kahdeksannen levynsä jälkeen.
 • Miten minusta tuli minä, Timo Soini

  05.04.2011 Elävä arkisto
  Hyväntuulinen Timo Soini muisteli vuoden 2006 presidentinvaalien alla herätystään politiikkaan, urheiluun ja uskontoon. Myös aborttikysymykseen hän vastasi yksiselitteisen kielteisesti.
 • Miten minusta tuli minä, Martti "Huuhaa" Innanen

  10.12.2010 Elävä arkisto
  Martti "Huuhaa" Innanen villitsi Suomen "sivistymätöntä kansaa" tangoparodioillaan. Säveltäjä, sanoittaja, vahtimestari, kirjailija ja tätä nykyä taidemaalari kertoo "Miten minusta tuli minä" -ohjelmassa kuinka hän löysi taiteet ja itsensä.
 • Ruandan kansanmurha

  03.12.2010 Elävä arkisto
  Vuonna 1994 Ruandassa tapettiin sadan päivän aikana 800 000 ihmistä, kun vuosisatoja kestänyt vihanpito hutujen ja tutsien välillä kärjistyi pääasiallisesti tutseihin kohdistuneeseen kansanmurhaan.
 • Poljinroskis ja ihmislajin syvimmät ominaisuudet

  10.11.2010 Näkökulmat
  Oletteko koskaan nähnyt sellaista polkimella avautuvaa kannellista roskista, joka oikeasti toimisi. Että kun polkimettaisi, niin roskis auentuisi, ongelmattomuuksissaan.
 • Miten minusta tuli minä, Eppu Nuotio

  18.10.2010 Elävä arkisto
  Eppu Nuotio tunnetaan paitsi kirjailijana myös näyttelijänä, ilmaisutaidon opettajana, suomentajana, ohjaajana ja näytelmäkirjailijana.
 • Pirjo Hassisesta tuli kirjailija Reginan ansiosta

  13.10.2010 Elävä arkisto
  "Luin valtavasti kirjoja ja rakastin kirjoittamista, mutta ei minulle tullut mieleenkään, että ryhtyisin kirjailijaksi", muistelee kirjailija Pirjo Hassinen nuoruus- ja opiskeluvuosiaan.
 • Miten minusta tuli minä, Jari Tervo

  23.09.2010 Elävä arkisto
  "Olin apumiehenä isäni maalausfirmassa ja tutustuin maalareiden ammattikuntaan. He olivat varsin kosteaa ja värikästä porukkaa.", muistelee kirjailija Jari Tervo.
 • Miten minusta tuli minä, Timo Koivusalo

  08.09.2010 Elävä arkisto
  Vielä alle 50-vuotias Timo Koivusalo on ehtinyt tehdä paljon. 8-vuotiaana maalaispoika kirjoitteli jo hyvin vakavia runoja, joita lähetteli myös kustantajille.
 • Miten minusta tuli minä, Ilkka Koivisto

  30.08.2010 Elävä arkisto
  "Minulle ei ole tärkeää saada eläimeen kontaktia. Mielestäni on paljon mielenkiintoisempaa seurata eläinten käyttäytymistä ja viestintää ilman ihmisen väliintuloa.", sanoo tohtori Ilkka Koivisto.

Sivut