Hyppää pääsisältöön

vaatetusala

 • Halpavaatteen kallis hinta

  11.05.2015 Yle TV1

  H&M on mullistanut vaatekaupan. Mikä halpavaatteen hinta?

  Ruotsalainen H&M on mullistanut vaatteiden vähittäiskaupan. Mikä on halpavaatteen inhimillinen hinta?

 • Verentahrimat muotivaatteet – yli tuhat ihmistä kuoli vaatetehtaan romahduksessa Bangladeshissa 2013

  30.12.2014 Elävä arkisto

  Onnettomuus nosti tehtaiden kurjuuden hetkeksi otsikoihin.

  Yli tuhat ihmistä kuoli vuonna 2013 Bangladeshissa, kun Rana Plaza -niminen vaatetehdasrakennus sortui. Onnettomuus nosti vaatetehtaiden kurjuuden hetkeksi maailman tietoisuuteen. Muotimaailman toivottiin viimein parantavan rakennusturvallisuutta ja työoloja. Vuosi onnettomuuden jälkeen MOT-ohjelma kävi selvittämässä, olivatko maan tuotanto-olosuhteet parantuneet.

 • Suomalainen tuotanto ponnisti vientiin 1960-luvulla

  28.04.2014 Elävä arkisto

  Rapalan uistimet, Airamin lamput, Finlaysonin kankaat ja muut suomalaiset tuotteet etsivät 1960-luvulla ponnekkaasti paikkaansa maailman markkinoilta. Suomessa uskottiinkin vankasti kotimaiseen muotoiluun ja tuotantoon.

 • Verentahrimat muotivaatteet: käsikirjoitus

  14.04.2014 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Miten muoti syntyy?

  04.04.2014 Elävä arkisto

  Kuka päättää mitä meillä on päällämme?

  Vuonna 1967 valmistuneessa Muotipuku ja käyttöpuku -ohjelmassa perehdyttiin muotiin ja pukeutumiseen. Miten muoti syntyy sarjatyönä ja mihin seikkoihin kiinnitämme huomiota pukeutumisessamme?

 • Yksilöllisyys veti nuoria Koomaan

  16.05.2013 Elävä arkisto

  Antti Putkonen aloitti ompeluharrastuksensa footbageista ja pipoista. Vuonna 2002 tuo harrastus oli laajentunut omaksi yritykseksi ja Kooma-vaatemerkiksi.

 • Raitapaita taipuu muodin mukana

  17.10.2012 Elävä arkisto

  Annika Rimala tunnetaan Marimekon Tasaraita-paidoista.

  Annika Rimala (Annika Piha) on suomalainen Marimekollekin työskennellyt muotoilija ja tekstiilisuunnittelija. Hänen tunnetuimpia töitään Marimekolle ovat Tasaraita-paidat.

 • Suomimuodin uusi aalto - Näytös 2012

  31.05.2012 Elävä arkisto

  Suomimuodin uusi aalto on sisukkuutta, kauneudentajua ja kovaa työtä. Näytös 2012 marssitti catwalkille uudet mallistot Saara Lepokorvelta, R/H:lta, Sasu Kaupilta ja Ensaemblelta. Lisänä nähdään Aalto-yliopiston opiskelijoiden lopputyönäytös. Näytöksen juontajien Anni Hautalan ja Sauli Koskisen esiintymisestä nousi ohjelman jälkeen kohu.

 • Epämuodikasta katsottiin vähän hitaasti

  14.05.2012 Elävä arkisto

  Miksi pitää saada uudet farkut, vaikka vanhat ovat vielä ihan kestävät, äimistellään vuonna 1980 tehdyssä ohjelmassa. Muodista ja muodin orjuudesta tentataan kriittisesti vaatekauppiaita, tamperelaisia rokkareita ja muita nuoria.

 • Miten esineet syntyvät?

  08.05.2012 Elävä arkisto

  Näin syntyy -ohjelmissa vieraillaan suomalaisissa tehtaissa.

  Elämä ilman nappia, sukkaa, saippuaa tai kynää voisi olla hankalaa. Valokuva, kirja, televisio ja suksi puolestaan tarjoavat elämäämme sisältöä, hyvinvointia ja elämyksiä. Limonadi, suklaa ja jäätelö maistuvat kaikille. Mutta miten nämä käyttöesineet ja herkut syntyvät?

 • Kevään 1971 muoti oli isojen ihmisten leikkiä

  07.05.2012 Elävä arkisto

  Keväällä 1971 kuuminta muotia olivat niukkalinjaiset ruudulliset takit, mikrohousut, maksihameet, ylipolvenmittaiset saappaat, röyhelömekot ja aina niin käytännöllinen farkut ja t-paita -yhdistelmä.