Hyppää pääsisältöön

kopiosuojaus

 • Nokia-puhelimet palaavat Suomen markkinoille – HMD:n mallit Suomen kaupoissa maanantaina

  06.06.2017 Yle Uutiset

  HMD tavoittelee etenkin nuoria aikuisia.

 • Jolla ilmoitti nousseensa rahapulan kuolemanlaaksosta

  18.12.2015 Yle Uutiset

  Jolla on päättänyt rahoituskierroksen, saanut uusia lisenssikumppanuuksia ja päässyt ylös start-up-yritysten kuolemanlaaksosta.

 • Microsoft: Tietoja kerätään vain suostumuksella

  03.08.2015 Yle Uutiset

  Microsoft tyynnyttelee uuden käyttöjärjestelmän tietosuojasta noussutta keskustelua. Mitään Windows-laitteen lähettämää tietoa ei yhtiön mukaan yksilöidä käyttäjään.

 • Kaupoilla tiedossa jopa 20 prosentin alennuksia? – Lakiuudistus leikkaisi elektroniikan hintoja

  20.11.2014 Yle Uutiset

  Tekijänoikeuslakiin kaavaillaan muutosta, joka pudottaa toteutuessaan tallennuslaitteiden, esimerkiksi ulkoisten kovalevyjen hintaa. Hallitus ehdottaa yksityiskäyttöön tehdyistä kopioista maksetun "kasettimaksun", eli hyvitysmaksun siirtämistä valtion budjettiin. Tähän mennessä tallennuslaitteen ostaja on maksanut hyvitysmaksun laitteesta. Lain on määrä astua voimaan tammikuun alussa.

 • Kopiokone pistää ankarasti kampoihin rahanväärentäjille

  11.11.2014 Yle Uutiset

  Useimmat värikopiokoneet yksinkertaisesti kieltäytyvät ottamasta kopiota setelistä. Tekniikka on ollut käytössä jo 90-luvun puolivälistä lähtien.

 • Stranger danger: Keys to private apartments regularly go missing

  02.10.2014 Yle News

  Apartment building superintendents are plagued by uncertainty when it comes to keys to private homes. People moving out of flats are required to return all copies of their keys to their old homes, but the policy is extremely hard to enforce in practice, according to an association of superintendents.

 • Kopiosuojaus tekee digikaupasta digivuokrausta

  02.04.2013 Kuningaskuluttaja

  Jos digikaupasta ostamasi tuote käyttää kopiosuojausta, et ole oikeasti ostanut sitä - ainoastaan vuokrannut sen epämääräisen pituiseksi ajaksi.

 • Pelimies on luova ja rohkea

  02.03.2013 Yle Uutiset

  Pelintekijältä vaaditaan sellaista perehtyneisyyttä ja harrastuneisuutta alaansa, että viimeistään opiskellessa timantit erottuvat kivistä. Kajaanin ammattikorkeakoulussa peliteknologian opinnoissa ovat vuosikurssit timantteja täynnä.

 • Exec-avain on turvallinen patenttisuojan päätyttyäkin

  25.02.2013 Yle Uutiset

  Tavallisimman kotiavaimen Abloy Execin patentilla vahvistettu kopiosuoja päättyy maaliskuussa 2013. Lukon ja avaimen turvallisuutta tämä ei käytännössä heikennä.

 • Suositun Abloy-avaimen vaihtoon ei suurta ryntäystä

  03.02.2013 Yle Uutiset

  Abloyn Exec-avainmallin kopiointisuojauksen loppuminen ei ole vielä aiheuttanut suurta lukkojen vaihtamisbuumia taloyhtiöissä. Eniten kiinnostusta löytyy isoissa vuokra- ja asumisoikeusyhtiöissä, joissa asukkaat vaihtuvat useammin.

 • Nyt sitä saa, vaalikonedataa

  11.10.2012 Yle Uutiset

  Tarjoamme kuntavaaliehdokkaiden vastausaineiston Ylen vaalikoneessa avoimeen käyttöön.

 • Avainten kopiosuojaus päättyy - moni vaihtaa lukot uusiin

  23.08.2012 Yle Uutiset

  Suosittujen mustapäisten Abloyn Exec-avainten kopiosuojaus päättyy ensi vuonna ja kopioita voi käydä teettämässä suutarilla mielin määrin. Jatkossa taloyhtiön ulko-oveen sopivien avainten määrä ei ehkä ole kenenkään tiedossa - ellei lukkoja vaihdeta uudempiin.

 • Arhinmäki: Tekijänoikeudet on turvattava

  12.05.2012 Yle Uutiset

  Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.) mukaan keskustelu ns. yksityisen kopioinnin hyvitysmaksusta on saanut taloudellista merkitystään suuremmat mittapuitteet.

 • Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksun pohjaa ehdotetaan laajennettavaksi

  10.05.2012 Yle Uutiset

  Opetusministeriö uudistaa yksityisen kopioinnin hyvitysmaksua. Maksulla hyvitetään tekijänoikeudella suojattujen teosten tekijöille teosten kopiointia yksityiseen käyttöön.

 • Hyvitysmaksuvelvoite ehkä myös nettipalveluille

  08.05.2012 Yle Uutiset

  Digiboksin hinnasta teosten tekijät saavat hyvitysmaksua enintään 36 euroa. Tekijänoikeuksien haltijat haluavat laajentaa hyvitysmaksun kattavuutta, paljastaa tekeillä oleva raportti.

 • Vaalikoneen vastausdata julki

  12.12.2011 Yle Uutiset

  Ylen maanantaina avatun vaalikoneen vastaustiedot on julkaistu avoimena datana. Presidenttiehdokkaiden vastaukset ovat taulukkomuodossa kaikkien saatavilla Google Docs -palvelussa.

 • Selvitys ehdottaa hyvitysmaksun maksamista viestintärahastosta

  26.05.2011 Yle Uutiset

  Uusi selvitys esittää, että laitekohtaisista hyvitysmaksuista luovuttaisiin. Tekijöille tarkoitettu korvaus yksityisestä kopioinnista maksettaisiin jatkossa viestintärahaston kautta.

 • Liikanen hakee odotetusti jatkoa Suomen Pankissa

  14.02.2011 Yle Uutiset

  Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen hakee odotetusti jatkokautta pankin johdossa.

 • QPR:n tulos supistui hieman

  23.07.2009 Yle Uutiset

  QPR teki suuren lisenssikaupan, joka vaikutti liikevaihtoon ja liikevoittoon. Yhtiö arvioi, että sen liikevoitto säilyy vuoden toisella puoliskolla samalla tasolla kuin alkuvuonna.

 • Kiista musakännyköiden hyvitysmaksuista jatkuu

  03.02.2009 Yle Uutiset

  Tekijänoikeusjärjestöt ovat jälleen kärsineet tappion kiistassa musiikkikännyköiden hyvitysmaksuista. Hallitus päätti vuodenvaihteessa, että tänäkään vuonna musiikkikännyköistä tai tietokoneista ei ryhdytä perimään hyvitysmaksua, eli korvausta musiikin tai elokuvien kopioimisesta yksityiseen käyttöön. Nykyisin hyvitysmaksua maksetaan esimerkiksi tyhjistä cd- ja dvd-levyistä, digibokseista ja mp3-soittimista.

Sivut