Hyppää pääsisältöön

ulkokeittiöt

  • Jaakko Kolmonen oli Suomen ensimmäinen koko kansan tv-kokki

    13.09.2016 Elävä arkisto

    Kokki Kolmonen Arto Nybergin haastattelussa ja valokuvissa.

    Keittiömestari Jaakko Kolmonen, tuttavallisemmin Kokki Kolmonen, muistetaan vuosikymmenien mittaisesta tv-urastaan. Kolmonen oli ennen kaikkea puhtaan kotimaisen ruoan ja terveellisen ruokavalion puolestapuhuja. Nokkela sanankäyttäjä ja iloluontoinen esiintyjä muisteli uraansa vuonna 2007 Arto Nybergin vieraana. Tuohon mennessä Kolmonen oli ehtinyt itse syödä noin 1200 kiloa puurohiutaleita ja peräti 12 000 jälkiuunileipää.

  • Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa

    21.07.2015 Elävä arkisto

    Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.

    Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.

  • Keitettyä mäyrää Patakakkosessa

    14.07.2015 Elävä arkisto

    Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.

    Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.

  • Kesäkeittiö: Juhannushäiden pitopöytä

    18.06.2015 Elävä arkisto

    Kesäkettiössä tehdään juhannushäiden pitoruokia

    Kesäkettiössä tehdään juhannushäiden pitoruokia

  • Kesäkeittiö: Savustettua kampelaa ja ahventa

    04.06.2015 Elävä arkisto

    Kesäkeittiössä savustetaan kalaa

    Kesäkeittiössä savustetaan kalaa

  • Kesäkeittiö: Grillijuhlat kerrostalon parvekkeella

    29.05.2015 Elävä arkisto

    Kesäkeittiön kokit valmistavat parvekkeella grilliruokaa

    Kesäkeittiön kokit valmistavat parvekkeella grilliruokaa

  • Kokki Kolmonen ryysti etanoita Säkylän tähystystornissa ja esitteli kenttäkeitintä maastossa

    21.10.2014 Elävä arkisto

    Jaakko Kolmonen vieraili Säkylässä alkusyksystä 1990 yhteensä neljän Patakakkonen-ohjelmajakson verran. Kolmonen kokkasi syysherkkuja Pyhäjärven rannalla Sirkka Gustafssonin kanssa. Turkka Aaltosen kanssa kokki ihaili maisemia ja valmisti etanoita Huovirinteen tähystystornissa. Vierailu päättyi puolustusvoimien harjoitusalueelle, jossa keitettiin lohikeitto varsin perinteikkääksi osoittautuneella soppatykillä.

  • Kokki Kolmonen varusmiesten juhannuksen soppamajurina

    29.08.2014 Elävä arkisto

    Silakkakeittoa soppatykillä Hästö Busön linnakkeessa.

    Jaakko Kolmonen vieraili vuonna 1984 hieman erilaisissa juhannustunnelmissa. Keittiömestari vietti päivää Hästö Busön linnakkeessa Hangon lähellä ja kokkasi silakkakeittoa linnakkeen varusmiesten kanssa soppatykillä.

  • Kesäkeittiö: Savolaisia kalaherkkuja

    15.08.2014 Elävä arkisto

    Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat savolaisia kansallisruokia kalasta. Kiertelevän ja kaartelevan jupinan ja juoruilun ohessa valmistetaan savolaista rantakalaa, perinteistä kuivakalaa ja vielä muikkukukkoa savusaunan uunissa.

  • 23.6. Teeman Elävä arkisto: Vanamo ja Kolmonen

    21.06.2014 Yle Teema

    Mutkatonta kesäruokaa suoraan 1970-luvulta.

    Nyt mutkatonta kesäruokaa suosikkikokkien seurassa! Luonnon helmassa voi savustaa ahvenia ja haukia tai valmistaa vaikka kunnon tirrilihaa. Lisäksi opitaan kalan maustamista, säilömistä ja suolaamista.

  • Kesäkeittiö: Kesäheilan kalaa ja kesälesken haukea

    16.05.2014 Elävä arkisto

    Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo säilövät ja suolaavat kalaa.

    Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo säilövät ja suolaavat kalaa kosken törmällä. Tarkka perkaaminen, riittävä säilömisaika sekä suolan oikea määrä takaavat näiden kalaherkkujen onnistumisen.

  • Kesäkeittiö: Onkimalla nopeita kalaruokia

    30.04.2014 Elävä arkisto

    Kolmonen ja Vanamo kokkaavat mm. ahventa, lahnaa ja muikkua.

    Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo onkivat kilpaa järven rannalla sekä valmistavat saaliistaan yksinkertaisia ruokia. Ruokakaloina tällä kertaa kiiski, ahven, lahna, muikku sekä särki, joka on turhaan roskakalan maineessa.

  • Kesäkeittiö: Loppukesän salaatteja ja saunaporkkanaa

    28.04.2014 Elävä arkisto

    Vanamo ja Kolmonen valmistavat elokuisia salaatteja.

    Kesäkokkipari Vanamo–Kolmonen valmistaa elokuisia salaatteja Porkkalan Hilassa. Kokkauksen päälle saunotaan. Kiukaalla kypsennetään perinteisen lenkkimakkaran sijaan terveellistä porkkanaa.

  • Kesäkeittiö: Sisäelimiä nuotiolla

    24.04.2014 Elävä arkisto

    Keittiömestarit Kolmonen ja Vanamo valmistavat varsin valkuaispitoista ruokaa nuotiolla. Ruokalistalla on vasikan munuaisia, hiillospossua sekä maksaviipaleita kepin nenässä käristettyinä.

  • Kesäkeittiö: Rosvopaistia 1992

    26.08.2013 Elävä arkisto

    Jaakko Kolmonen ja lihamestari Veli-Pekka Noronen näyttävät kuopan kaivamisesta ja lampaanruhon paloittelusta lähtien kuinka mehevä rosvopaisti onnistuneesti tehdään.

  • Kesäkeittiö: Kalaruokia jokilautalla

    13.06.2013 Elävä arkisto

    Onkimisen filosofiaa, savuhahventa, haukea ja loistesiikaa.

    Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen lipuvat keittiölautallaan pitkin jokea, puhuvat onkimisen filosofiasta ja valmistavat savuahventa, nuotiohaukea ja siikaa avotulen loisteella. Kyläkaupan tinapaperi tuottaa kesäkokeille ongelmia.

  • Kesäkeittiö: Kesäkaljaa, simaa, rieppoa ja kaalivarkaan soppaa

    11.06.2013 Elävä arkisto

    Eksoottiselta kalskahtavaa naurisrieppoa valmistettaessa on tärkeää, että juurekset kuivatetaan, jotta ne käpertyvät kuin intiaaniakan nenä. Kesäjuomien painikkeeksi keitetään vielä kaalivarkaan juuressoppa metsän siimessä. Keittoa kehutaan erityisesti vatsavaivaisten helpotusruoaksi.

  • Kesäkeittiö: Rosvopaistia

    10.06.2013 Elävä arkisto

    Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat rosvopaistia.

    Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat rosvopaistia, korvasienikakkaroita ja silavaplättäreitä luonnon helmassa Kiikalassa. Ruoanlaiton lomassa kerskaillaan kilpaa hiekkakuopalla, kiipeillään leivinuunin päälle sekä jutellaan mukavia lehmille ja kanoille.

  • Kesäkeittiö: Grillattua piisamia ja voikukkakahvia

    07.06.2013 Elävä arkisto

    Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen rantanuotiolla.

    Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat Kokemäenjoen rantanuotiolla nokkosmunakkaan, tekevät voikukan juurista kahvia ja grillaavat piisamia. Lisäksi Aaltonen analysoi piisamin hyötykäyttöön liittyviä ennakkoluuloja.

  • Ravut herrojen herkusta koko kansan pöytään

    23.08.2012 Elävä arkisto

    Rapujuhlat kuuluvat suomalaiseen loppukesään.

    Rapujuhlat kuuluvat suomalaiseen loppukesään. Jos rapujen hinnat huimaavat päätä, voi niitä ostaa halvemmalla ulkomailta tuotuna. Saksiniekkojen syönti on sosiaalista puuhaa, ja aika ajoin korotetaan snapsi ja luritetaan laulu.

Sivut