Hyppää pääsisältöön

omistajat

 • Kriisissä olevan Suomen pörssiyhtiöt jakavat omistajille puolet vuoden 2015 huipputuloksesta

  03.03.2016 MOT

  Pörssiyhtiöiden tulos 16 miljardia.

  Suomalaiset pörssiyhtiöt tekivät vuonna 2015 yhteensä 16 miljardin euron tuloksen. Luku lähenee vuoden 2007 tuloshuippua, joka oli 18,2 miljardia euroa. Näin siitä huolimatta, että Suomen talous on ollut vuosia syvässä kriisissä. Huipputulos on selvinnyt kun lähes kaikki pörssiyhtiöt ovat kertoneet tilinpäätöksistään.

 • Kuka työpaikkasi omistaa ja mitä väliä sillä on?

  26.01.2016 8 myyttiä työstä

  Yrityksen omistusmuoto vaikuttaa sen toimintaan.

  Yhtiöitä on monenlaisia: isoja ja pieniä, perheyrityksiä ja pörssiyhtiöitä. Koosta tai muodosta riippumatta yrityksillä on sama tehtävä: tuottaa voittoa omistajilleen. Yrityksen omistusmuoto kuitenkin vaikuttaa sen toimintaan. Tuomas Pulsa selvittää, mitä merkitystä on omistuksella.

 • 8 myyttiä työstä: "Yritysten ahneus tekee työttömiä"

  11.01.2016 Yle TV1

  Vai tekeekö yritysten ahneus työpaikkoja?

  Vai tekeekö yritysten ahneus työpaikkoja? Maaretta Tukiainen selvittää, kumpi on enemmän totta.

 • Meillä asuu kameleontti ja kummitussirkka

  29.01.2015 Elävä arkisto

  Lemmikkieläinohjelma Meillä asuu (2006–2007) esitteli erilaisia lemmikkieläimiä ja kertoi, miten niitä tulisi hoitaa. Tähän artikkeliin on koottu vähän erikoisempien lemmikkien esittelyt: mukana on muun muassa karvaisia tarantelloja, kesästä nauttiva minipossu, erikoinen kummitussirkka sekä toukkia naposteleva lihansyöjäkasvi.

 • Sanomalehdet tasapainottelivat lukijoidensa ja omistajiensa välillä

  17.11.2014 Elävä arkisto

  Ovatko sanomalehdet rahaa takovia paperitiikereitä, vai onko kyseessä todella jopa neljäs valtiomahti? Entä kuka ja mikä tähän valtiomahtiin vaikutti? Kenelle journalisti on lopulta vastuussa, lukijoilleen vai työnantajalleen? Näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia kolmiosaisessa televisiosarjassa Sanomalehti — paperitiikeri vai neljäs valtiomahti? vuonna 1979.

 • Eläkeläispariskunnan taistelu oman kotinsa puolesta

  19.12.2013 Elävä arkisto

  Oma tupa, oma lupa. Vai onko sittenkään näin? MOT:n Häätö-Blues vuodelta 2006 kertoo espoolaisesta eläkeläisparista, joka häädettiin omasta velattomasta asunnostaan kansainvälisen rakennusyhtiön suunnitelmien tieltä.

 • Joskus lemmikki on vihainen

  25.11.2013 Elävä arkisto

  Vipeltäjät-televisiosarja perehtyi 90-luvun lopulla monenlaisiin lemmikkieläimiin ja niiden hoitoon. Keväällä 1997 sarjassa käsiteltiin aggressiivisesti käyttäytyviä lemmikkejä koirista kaloihin.

 • HOK-Elanto söi Maunulan sydämen

  21.11.2013 Elävä arkisto

  Ostari-blues kertoo Maunulan ostoskeskuksen tarinan.

  Ostari-blues on paitsi kertomus Maunulan ostoskeskuksesta ja sen yrittäjistä, myös osoitus siitä, kuinka vaikeaa pienyrittäjien on taistella suuria yrityksiä vastaan.

 • Hesarilaiset avaavat ovet koteihinsa ja elämäntarinoihinsa

  08.11.2012 Elävä arkisto

  Arvojen markkinoilla on kuin vuoden 1989 elävä sisustuslehti

  "Arvojen markkinoilla" on kuin vuoden 1989 elävä sisustuslehti, joka kurkistaa helsinginkatulaisten koteihin. Mikä on kodin merkitys eläkeläiselle ja hyvin toimeentulevalle pariskunnalle? Entä mitä elämästään ja arvoistaan kertovat raskaana oleva nainen, alkoholismista uskon avulla parantunut mies sekä taksikuski?

 • Kristiina Halkola: Laulu 20 perheestä

  30.04.2007 Elävä arkisto

  Halkola esittää kappaleen OMA-ohjelmassa

  Aatteen mannekiini Kristiina Halkola lauloi 1960-luvun lopussa televisiossa klassikoksi jääneen kabareekappaleen Laulu 20 perheestä.