Hyppää pääsisältöön

ympäristöarvot

 • Live Earth - 24 tuntia ympäristöasiaa Yle Areenassa 13.-14.11.

  11.11.2015 Tietoa ohjelmista
  The World is Watching – Koko maailma katselee: tämä on teemana vuorokauden kestävälle maailmanlaajuiselle ilmasto- ja ympäristöaiheiselle tv-tapahtumalle, joka käynnistyy perjantai-iltana 13. marraskuuta. Yle Areena esittää Live Earth -lähetyksen suorana klo 19 alkaen.
 • Juutinrauman silta ylitti uhkakuvat ja valmistui sittenkin

  02.10.2015 Elävä arkisto
  Tanskan ja Ruotsin välisen Juutinrauman ylittävän sillan rakentamishanke peruttiin useita kertoja 1990-luvun aikana. Siltatöiden aloittamista jarrutettiin mm. epäselvien ympäristövaikutusten vuoksi. Visioinnissa ja vastustuksessa oli suomalaisillakin sormensa pelissä. Valmistuttuaan Juutinrauman silta sujuvoitti työ- ja matkailuliikennettä sekä kuljetuksia, mutta muodostui myös Tanskan ja Ruotsin ulkomaalaispolitiikan vedenjakajaksi.
 • Rahat vai luonto?

  28.05.2015 MOT
  Miksi HKScan on rikkonut ympäristölupaansa jo viisi vuotta? Joko forssalainen biokaasuyhtiö Envor Group noudattaa jätevedelleen säädettyjä raja-arvoja? Miksi kierrätysöljy-yritys Ekoportin ongelmajätteiden siivouskulut ovat kaatumassa veronmaksajalle?
 • Kuka puhdistaisi cleantechin?

  11.02.2015 MOT
  Hämeen Ely-keskuksen tarkastajat päätyivät poliisitutkintaan työnsä tekemisestä. Case Envor osoittaa ympäristölupien valvonnan vaikeuden kaikessa karuudessaan.
 • Mereen kaadetut ympäristötuet: käsikirjoitus

  17.11.2014 MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen.
 • Ympäristön miljardituet valuneet hukkaan

  13.11.2014 MOT
  Saaristomeren levätilanne oli viime kesänä pahin vuosikymmeniin. Saaristomerellä maatalouden osuus fosforipäästöistä on lähes 80 prosenttia eli selvästi muita merialueita suurempi.
 • IKEA menetti metsäsertifikaattinsa Karjalassa

  05.02.2014 MOT
  Ruotsalaisen huonekalujätin IKEAn omistama Swedwood Karelia on menettänyt FSC-sertifikaattinsa Venäjän Karjalassa. Auditointiraportin mukaan Swedwood on rikkonut sertifikaatin vaatimuksia jo pitkän aikaa.
 • Grönlannissa jäätikön sulaminen vie pohjan perinteisiltä elinkeinoilta

  12.11.2013 Elävä arkisto
  Ilmastonmuutos vaikuttaa arktisilla alueilla muuta maailmaa nopeammin. Perinteiset elinkeinot ovat 2000-luvulla käyneet vaikeiksi tai mahdottomiksi, kun meri ei enää jäädy ja ikirouta haurastuu. Toimittaja Jaana Kanninen raportoi ilmaston ja perinteisen elämäntavan muutoksesta Grönlannissa syksyllä 2012.
 • Joensuun Penttilän sahaa on kiitetty ja kirottu

  21.05.2012 Elävä arkisto
  Pielisjoen rannalle vuonna 1871 perustettu Penttilän saha tuotti joensuulaisille huomattavasti hyötyä sekä runsaasti harmia.
 • Blogistanian käden- ja tyylintaitajat bloggaavat intohimoistaan

  24.04.2012 Elävä arkisto
  Blogistania esittelee kymmenen käsistään kätevää nuorta naista, joiden elämäntapa näkyy myös blogeissa. Tekijästä riippuen postaukset vaihtelevat saumasukista ja hatuista tilkkutöihin ja ekomuotiin.
 • Ars 11 Afrikkaa arjen tasolta

  17.08.2011 Elävä arkisto
  Kiasman Ars 11 -näyttely toi Helsinkiin afrikkalaista nykytaidetta noin kolmeltakymmeneltä eri taiteilijalta. Näyttelyn teemat olivat ajankohtaisia ja käsittelivät muun muassa identiteettiä, pakolaisuutta, ympäristöongelmia, urbaania elämää ja tietenkin afrikkalaisuutta.
 • Natura-anastus: Käsikirjoitus

  26.04.2011 MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
 • Natura-anastus

  26.04.2011 MOT
  Espoolaisen perheen metsäalueet pakkolunastettiin laittomasti valtiolle. MOT-raportti seuraa espoolaisen Järvisen perheen Natura-luonnonsuojeluverkostoa vastaan käymän kamppailun katkeran loppuhuipennuksen: perhe menettää valtiolle lähes 300 hehtaarin suuruisen metsätilansa.
 • Vahvassa valtiossa asuu nujerrettu kansa

  11.04.2011 MOT
  Viisitoista vuotta MOT-toimittajana on ollut melkoinen yhteiskunnallinen korkeakoulu. Se on opettanut minulle yhden asian suomalaisesta yhteiskunnasta: Suomi on äärettömän valtiokeskeinen maa. Kansalaisen asema suhteessa valtioon on täällä heikko.
 • Ruskan kauneus syntyy kesän katoamisesta

  07.09.2010 Elävä arkisto
  Ruskan väriloisto kertoo kasvien karaistumisesta talvea varten. Kun lehtivihreä siirtyy talvikaudeksi runkoon, lehtien muut väriaineet paljastuvat hehkuvina esiin.
 • Ympäristöfilosofi Thomas Wallgren

  21.01.2010 Elävä arkisto
  Mirja Pyykön vieraana on filosofi ja tutkija Thomas Wallgren. Studiossa keskustellaan luonnonsuojelutoimenpiteiden oikeutuksesta.