Hyppää pääsisältöön

ympäristöarvot

 • Live Earth - 24 tuntia ympäristöasiaa Yle Areenassa 13.-14.11.

  11.11.2015 Ohjelmat

  24-tuntinen Live Earth Yle Areenassa suorana lähetyksenä

  24-tuntinen Live Earth Yle Areenassa suorana lähetyksenä

 • Juutinrauman silta ylitti uhkakuvat ja valmistui sittenkin

  02.10.2015 Elävä arkisto

  Juutinrauman siltahanke aloitettiin ja peruttiin useasti

  Tanskan ja Ruotsin välisen Juutinrauman ylittävän sillan rakentamishanke peruttiin useita kertoja 1990-luvun aikana. Siltatöiden aloittamista jarrutettiin mm. epäselvien ympäristövaikutusten vuoksi. Visioinnissa ja vastustuksessa oli suomalaisillakin sormensa pelissä. Valmistuttuaan Juutinrauman silta sujuvoitti työ- ja matkailuliikennettä sekä kuljetuksia, mutta muodostui myös Tanskan ja Ruotsin ulkomaalaispolitiikan vedenjakajaksi.

 • Rahat vai luonto?

  28.05.2015 MOT

  Miksi HKScan on rikkonut ympäristölupaansa jo viisi vuotta?

  Miksi HKScan on rikkonut ympäristölupaansa jo viisi vuotta? Joko forssalainen biokaasuyhtiö Envor Group noudattaa jätevedelleen säädettyjä raja-arvoja? Miksi kierrätysöljy-yritys Ekoportin ongelmajätteiden siivouskulut ovat kaatumassa veronmaksajalle?

 • Kuka puhdistaisi cleantechin?

  11.02.2015 MOT

  Hämeen Ely-keskuksen tarkastajat päätyivät poliisitutkintaan työnsä tekemisestä. Case Envor osoittaa ympäristölupien valvonnan vaikeuden kaikessa karuudessaan.

 • Mereen kaadetut ympäristötuet: käsikirjoitus

  17.11.2014 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen.

 • Ympäristön miljardituet valuneet hukkaan

  13.11.2014 MOT

  Saaristomeren levätilanne oli viime kesänä pahin vuosikymmeniin. Saaristomerellä maatalouden osuus fosforipäästöistä on lähes 80 prosenttia eli selvästi muita merialueita suurempi.

 • IKEA menetti metsäsertifikaattinsa Karjalassa

  05.02.2014 MOT

  Ruotsalaisen huonekalujätin IKEAn omistama Swedwood Karelia on menettänyt FSC-sertifikaattinsa Venäjän Karjalassa. Auditointiraportin mukaan Swedwood on rikkonut sertifikaatin vaatimuksia jo pitkän aikaa.

 • Grönlannissa jäätikön sulaminen vie pohjan perinteisiltä elinkeinoilta

  12.11.2013 Elävä arkisto

  Jaana Kannisen palkitut raportit Grönlannista 2012

  Ilmastonmuutos vaikuttaa arktisilla alueilla muuta maailmaa nopeammin. Perinteiset elinkeinot ovat 2000-luvulla käyneet vaikeiksi tai mahdottomiksi, kun meri ei enää jäädy ja ikirouta haurastuu. Toimittaja Jaana Kanninen raportoi ilmaston ja perinteisen elämäntavan muutoksesta Grönlannissa syksyllä 2012.

 • Joensuun Penttilän sahaa on kiitetty ja kirottu

  21.05.2012 Elävä arkisto

  Sahatoiminnan jälkeen alkoivat puhdistukset

  Pielisjoen rannalle vuonna 1871 perustettu Penttilän saha tuotti joensuulaisille huomattavasti hyötyä sekä runsaasti harmia.

 • Blogistanian käden- ja tyylintaitajat bloggaavat intohimoistaan

  24.04.2012 Elävä arkisto

  Saumasukkia, hattuja, tilkkutöitä ja ekomuotia.

  Blogistania esittelee kymmenen käsistään kätevää nuorta naista, joiden elämäntapa näkyy myös blogeissa. Tekijästä riippuen postaukset vaihtelevat saumasukista ja hatuista tilkkutöihin ja ekomuotiin.

 • Ars 11 Afrikkaa arjen tasolta

  17.08.2011 Elävä arkisto

  Teemoina mm. identiteetti, pakolaisuus ja ympäristöongelmat

  Kiasman Ars 11 -näyttely toi Helsinkiin afrikkalaista nykytaidetta noin kolmeltakymmeneltä eri taiteilijalta. Näyttelyn teemat olivat ajankohtaisia ja käsittelivät muun muassa identiteettiä, pakolaisuutta, ympäristöongelmia, urbaania elämää ja tietenkin afrikkalaisuutta.

 • Natura-anastus: Käsikirjoitus

  26.04.2011 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Natura-anastus

  26.04.2011 MOT

  Espoolaisen perheen metsäalueet pakkolunastettiin laittomasti valtiolle. MOT-raportti seuraa espoolaisen Järvisen perheen Natura-luonnonsuojeluverkostoa vastaan käymän kamppailun katkeran loppuhuipennuksen: perhe menettää valtiolle lähes 300 hehtaarin suuruisen metsätilansa.

 • Vahvassa valtiossa asuu nujerrettu kansa

  11.04.2011 MOT

  Viisitoista vuotta MOT-toimittajana on ollut melkoinen yhteiskunnallinen korkeakoulu. Se on opettanut minulle yhden asian suomalaisesta yhteiskunnasta: Suomi on äärettömän valtiokeskeinen maa. Kansalaisen asema suhteessa valtioon on täällä heikko.

 • Ruskan kauneus syntyy kesän katoamisesta

  07.09.2010 Elävä arkisto

  Ruskamaisemaa Lapissa

  Ruskan väriloisto kertoo kasvien karaistumisesta talvea varten. Kun lehtivihreä siirtyy talvikaudeksi runkoon, lehtien muut väriaineet paljastuvat hehkuvina esiin.

 • Ympäristöfilosofi Thomas Wallgren

  21.01.2010 Elävä arkisto

  Mirja Pyykön vieraana on filosofi ja tutkija Thomas Wallgren. Studiossa keskustellaan luonnonsuojelutoimenpiteiden oikeutuksesta.