Hyppää pääsisältöön

hyvinvointi (taloudellinen)

 • Jos Dostojevski pystyi tähän, pystyn minäkin

  13.05.2016 Kulttuuri

  Miksi kirjoitat?

  Philip Teir aloitti keskustelunsa norjalaiskirjailija Tore Renbergin kanssa kysymyksellä, joka on yksinkertainen mutta perustava. Silti jokainen kirjailija on miettinyt vastauksen siihen. Niin oli Renbergkin, jonka ensimmäinen suomennettu romaani Huomenna nähdään (Vi ses i morgen, 2013) on juuri ilmestynyt suomeksi. Renberg on kirjoittanut 12 kirjaa.

 • Parikymppiset ovat voittajia

  20.12.2015 Dokumentit

  Ennakkoperintöä yhteiskunnalta

  Vuosina 1989 - 1995 syntyneet, nyt reilut parikymppiset nuoret voivat hykerrellä tyytyväisyydestä. Yleisradion dokumenttitoimituksen teettämän laskelman mukaan he saavat elämänsä aikana eniten tukea yhteiskunnalta. Ja he myös maksavat vähiten yhteiseen pottiin. Dokumenttiprojekti: Kallis elämä maanantaina 28.12. klo 21.00 Yle TV1 ja Yle Areena.

 • 300 000 euroa puhtaana käteen

  18.12.2015 Dokumentit

  Miten toimii suomalainen hyvinvointivaltio?

  Miltä tuntuisi saada yhteiskunnalta 300 000 euroa puhtaana käteen? Entä mitä sanoisit, jos sinulle perustettaisiin syntyessäsi pankkitili, jolta voisit nostaa rahaa lääkärinpalkkioihin, lääkkeisiin tai vaikkapa koulunkäyntiin? Tuskin kieltäytyisit ottamasta tiliä vastaan. Katso laskurista mitä olet maksanut yhteiskunnalle.

 • Eläinten hyvinvoinnille etsitään maksajaa

  28.10.2015 MOT

  Kuka maksaa eläinten hyvinvoinnin?

  Juha Sipilän (kesk.) hallitus on linjannut että maataloudelle ei tule uusia kustannuksia tällä hallituskaudella. Tämä sopii hyvin kannattavuuskriisin kourissa olevalle maataloudelle, mutta mitä linjaus tarkoittaa eläinsuojelulaille?

 • Pakolaiskriisi pelottaa, taloustilanne ahdistaa – miten pitäisi suhtautua?

  21.09.2015 Akuutti

  Miten muuttuvaan maailmaan pitäisi suhtautua?

  Maailma muuttuu – pelottaa ja ahdistaa. Mitä tämä kaikki tarkoittaa minun kohdallani, kyselee moni. Kun tieto lisää tuskaa, eivätkä uutisoinnitkaan helpota oloa, tuntuu elämä oman kuplan sisällä houkuttelevammalta kuin koskaan. Vai pitäisikö sittenkin raottaa elämänsä nyörejä ja katsoa tulevaisuuteen realistisen positiivisesti? Psykologi, psykoterapeutti Soili Poijula neuvoo.

 • BB-voidetestin voittajaksi Lumene

  14.02.2013 Kuningaskuluttaja

  BB-voiteista on kohistu naistenlehdissä ja verkossa. Hittituote yhdistää meikki- ja kosteusvoiteen ja vähän muitakin ominaisuuksia. Kiireiset cheerleaderit testasivat BB-voiteet.

 • Kolme kovaa talvisaunojaa testasi säilötyt vastat

  19.12.2012 Kuningaskuluttaja

  Joulusauna lämpiää muutaman päivän päästä monissa kodeissa. Näin loppuvuodesta saunaan ei ole mahdollista saada enää tuoreita vihtoja tai vastoja. Kolmen kovan saunojan syynissä ovatkin talviseen saunomiseen tarkoitetut säilötyt vastat.

 • Kosmetiikkaa testataan yhä eläimillä

  13.12.2012 Kuningaskuluttaja

  Toisin kuin moni luulee, eläinten kärsimykset kosmetiikan eläinkokeissa eivät ole ohi. Uusia kosmetiikan ainesosia testataan edelleen eläimillä. Tosin EU:n ulkopuolella.

 • Coline peittosi merkkituotteet hiustenkuivaajatestissä

  01.11.2012 Kuningaskuluttaja

  Hiustenkuivaajista tulee uusia malleja eri hintaluokkiin peräti pari kertaa vuodessa. Eniten myyntiä lisäävät ionisoivat hiustenkuivaajat. Ionisoinnin tarkoituksena on poistaa hiusten sähköisyyttä, tuoda niihin kiiltoa ja kuivattaa ne nopeammin.

 • Voiko parturi-kampaaja laskuttaa lisätöistä mitä tahansa?

  19.04.2012 Kuningaskuluttaja

  Nainen vei kaksi lastaan parturi-kampaamoon. Kummankin hiukset pestiin, leikattiin ja kuivattiin. Pojan työ maksoi 29 euroa: Pesu 5 euroa ja leikkaus 24 euroa. Tytön työ maksoi 45 euroa: Pesu 5 euroa, leikkaus 28 euroa ja kuivaus huikeat 12 euroa.

 • Kolmen kovan testissä itseruskettavat suihkeet

  12.04.2012 Kuningaskuluttaja

  Näihin aikoihin paksujen talvivaatteiden alta paljastuvat kalmankalpeat käsivarret ja sääret. Itseruskettavilla tuotteilla iholle saa hiukan väriä jo ennen kuin aurinko alkaa porottaa. Kunkun kolme kovaa testasi itseruskettavat suihkeet.

 • Miksei shampoota saa täyttöpusseissa?

  05.04.2012 Kuningaskuluttaja

  Japanissa asunut naiskatsojamme tottui ostamaan shampoota täyttöpusseissa. Suomeen muutettuaan hän ihmetteli, miksei Erittäin Hienoa Suomalaista Shampoota saa ekologisissa täyttöpusseissa?

 • Huijataanko antiperspirantin ostajaa?

  04.10.2011 Kuningaskuluttaja

  Antiperspiranteissa riitti ennen 24 tunnin teho, nyt luvataan 48 tuntia. Liikuntaa harrastava katsojamme ihmettelee, miksi aineen pitää vaikuttaa kaksi vuorokautta, kun kuitenkin suihkuttelemme joka päivä? Hän epäilee, että sisältö on ennallaan ja pakkauksissa on vain numero vaihdettu suurempaan. Huijataanko kuluttajaa?

 • Sääret sileiksi epilaattorilla

  13.05.2011 Kuningaskuluttaja

  Kun kesä koittaa, varsinkin naisten tekee mieli siistiä sääret karvattomiksi. Siihen on olemassa useampia keinoja. Kunkun kolme kovaa testasi epilaattorit.

 • Gillettelle löytyi vain kohtalaisia haastajia

  03.03.2011 Kuningaskuluttaja

  Parranajo jos joku on tosimiesten hommaa. Päätimme etsiä testaajia miehisyyden tyyssijasta eli jäähallilta. Keravalainen KerHo eli Kerava Hockey on aloittamassa harjoituksia. Joukkueen pelaajista Mikael Haanpää, Tuomas Keskinen ja Freddy Griffel ottavat tuntumaa vasta-ajeltuun jäähän. Herrojen parrat ovat vielä ajamatta, joten löysimme juuri sopivat kolme kovaa testaamaan partahöyliä. Kyllähän tässä ehtii parran ennen harjoituksia ajaa, vakuuttaa Tuomas Keskinen.

 • Meikinpoistoaineet tehoavat huonosti ripsiväriin

  04.02.2011 Kuningaskuluttaja

  Kunkun kolme kovaa testasi vedenkestävän meikin poistoon tarkoitettuja aineita. Testi osoitti, että erityisesti vedenkestävän ripsivärin poistaminen on hankalaa.

 • Kosmetiikkamainonta on sovittua satua

  20.01.2011 Kuningaskuluttaja

  Ruotsin markkinatuomioistuin antoi joulukuussa 2010 kosmetiikkajätti L'Orealille miljoonan kruunun eli noin 100 000 euron sakot harhaanjohtavasta mainonnasta. L'Oreal ei saa enää vastaisuudessa väittää Ruotsin mainonnassaan, että sen voiteet "korjaavat ryppyjä sisältäpäin" tai "vähentävät ryppyjä jopa 40 prosenttia". Kuningaskuluttaja selvitti, millaisia vaikutuksia päätöksellä on Suomessa.

 • Compeed pysyy kiinni lujasti

  29.09.2010 Kuningaskuluttaja

  Rakkolaastari pitää kipupisteet loitolla, kunhan se pysyy jalassa kiinni. Laastareiden pysyvyydessä on vielä reippaasti parantamista, selvisi Kunkun testissä.

 • Miksi ikääntyville oma hammastahna?

  15.09.2010 Kuningaskuluttaja

  Hammastahnojen kirjo on hämmästyttävän laaja. Esimerkiksi ikääntyville hampaille on tarjolla oma hammastahna. Miten tämä Anti-age tahna eroaa tavallisesta?

 • Infrapunasaunojen ihmelupaukset

  25.02.2010 Kuningaskuluttaja

  Infrapunasaunoja myydään huikeilla terveyslupauksilla. Selluliitit sulavat, syylät poistuvat, potenssi paranee, diabetes helpottaa ja paljon muuta.

Sivut