Hyppää pääsisältöön

aistinvarainen arviointi

  • Tuoksuharrastaja: "Suomessa on rikos tuoksua hyvältä"

    16.03.2016 Kulttuuricocktail

    Tuoksuharrastajat kertovat, miksi nuuhkiminen kannattaa.

    Älä laiminlyö hajuaistiasi. Tästä muistuttivat KulttuuriCocktailin radiolähetyksessä vierailleet tuoksuharrastajat lukuisia kertoja. Heille tuoksut eivät merkitse vain kalliimpien parfyymien diivailevaa nuuhkimista, vaan nenän harjaannuttamista jokapäiväisessä elämässä.

  • Viini kuntoon viiden sentin kolikolla?

    02.03.2016 Tiede

    Selvitämme, hävittääkö kuparikolikko viinistä pahoja hajuja.

    Selvitämme, hävittääkö kuparikolikko viinistä pahoja hajuja.

  • Syömme silmillämme – punainen mehu maistuu marjaisalta

    19.02.2014 Kuningaskuluttaja

    Ruoan maistamisessa aistimme menevät suloisesti sekaisin. Jos elintarvikkeen pakkaus on oranssin värinen, haluamme löytää mausta appelsiinia tai porkkanaa. Myös ruokiin lisätyillä väriaineilla ja aromeilla luodaan mielleyhtymiä ”aitoon” raaka-aineeseen

  • Tulista purtavaa

    27.08.2010 Elävä arkisto

    Miten aamu-tv:n juontaja selviää turkinpippurista?

    Chilin maku koukuttaa. Eräs mies hullaantui polttaviin chilipippureihin niin paljon, että alkoi kasvattaa niitä omassa asunnossaan. Entä miten selviää Ykkösen aamu-tv:n juontaja tulisesta tapaamisesta turkinpippurin kanssa?

  • Keravan Valkosipulifestivaalit

    18.08.2010 Elävä arkisto

    Vuonna 1995 Keravan valkosipulifestivaaleilta raportoineen Pekka Holopaisen sanoin kyseessä on varsinainen kansanliike. Valkosipulifestivaaleja on järjestetty vuodesta 1986.