Hyppää pääsisältöön

tilkkutyöt

 • Konginkangas on saamassa oman kankaan

  26.06.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Äänekosken Konginkankaalla on aloittanut juhannuksen jälkeen yhteisötaiteilija.

 • Tilkkutäkki nousi sängyltä seinälle – isä kannusti tekstiilitaiteilijan rohkeaksi

  08.03.2016 Yle Uutiset

  Oululainen tekstiili- ja tilkkutaiteilija Vuokko Isaksson on aktiivinen nainen. Käsityönopettajan työn ohessa hän loi komean uran tilkkutaiteilijana. Nyt eläkkeellä ollessaan hän tekee taiteen lisäksi väitöskirjaa, joka porautuu tietysti tilkkutaiteeseen.

 • Syöpädiagnoosin saanut Anja teki 300 peittoa keskosvauvoille: "Ompelin kuin viimeistä päivää"

  01.11.2015 Yle Uutiset

  Anja Koskisen käsissä on valmistunut liki 300 nuppupeittoa keskosille. Tilkkutäkkien tekeminen on auttanut surutyössä syöpähoitojen ja omaisten menettämisen keskellä. Rahaa Koskinen ei peitoista huoli, mutta kiitos lämmittää mieltä.

 • Tilkkutaiteilijan teoksissa näkyvät elämän kriisit ja risteyskohdat

  02.09.2015 Yle Uutiset

  Vuokko Isakssonin 50-vuotisjuhlanäyttely kertoo tilkuin taiteilijan elämäntarinan avioeroineen ja kriiseineen. Käyttöesineet eivät tekstiilitaiteilijaa innosta, mutta tilkkutaidetta on syntynyt vuosien varrella niin että kaikkia ei edes muista.

 • Friday's papers: Mosque friction, Finns under sanctions, new tick scare, blue moon

  31.07.2015 Yle News

  Finland's dailies carry a patchwork of news this Friday, with US sanctions against two Finns and Helsinki's coming mega-mosque drawing headlines. And Lyme disease rears its ugly head again, this time without symptoms.

 • Tilkkutyö on naisten laji: "Yhdistyksessä on 1600 naista ja yksi mies"

  14.03.2015 Yle Uutiset

  Valtakunnalliset tilkkupäivät kokosivat yli 350 tilkkuilijaa Raumalle. Tapahtuman yhtenä järjestäjänä toimivan Raumlaiset tilkungokkoja -ryhmän Raija Lehtorinteen mukaan tilkuntekeminen on edelleen naisvaltainen ala. Miehille olikin tilkkupäiville vapaa pääsy.

 • Tilkunviilaus kiehtoo: tilkkuilija surauttaa mummon perinnelakanoista uutta helpoin pikatekniikoin

  11.02.2015 Yle Uutiset

  Varoitus: tilkkutöihin jää koukkuun! Lumoava värimaailma, uudet haastavat tekniikat ja luova itseilmaisu, kurssien sosiaalinen kanssakäyminen, tekstiilimuistojen talletus – syitä on yhtä monta kuin on tilkunviilaajiakin. Nykyään tilkkutöissä suositut pikatekniikat tekevät onnistumisesta entistä helpompaa.

 • Kehitysvammaiset Susanna ja Tomi tanssivat aina hääpäivänään Metsäkukkia-valssin

  10.02.2015 Yle Uutiset

  Saako kehitysvammainen asua ja rakastaa niin kuin tahtoo? Tähän kysymykseen ovat törmänneet myös riihimäkeläiset Susanna ja Tomi Tuominen. A2 Kehitysvammais-iltaan osallistuva pari on ollut naimisissa kohta jo kaksikymmentä vuotta. Tuomiset elävät tyytyväistä arkea omassa asunnossaan Inkilänhovin Palvelutalossa Riihimäellä.

 • Vantaa releases new city brand

  24.01.2015 Yle News

  The city of Vantaa is renewing its image as well as its marketing and communications strategies. The plans for a new, “brighter” brand were released on Friday, and at least one city council member has already called the new logo “horrible”.

 • Huhtikuun vauvat saavat köllötellä tilkkupeitolla

  03.04.2014 Yle Uutiset

  Salon tilkkukiltalaiset lahjoittavat juhlavuotensa kunniaksi jokaiselle Salon aluesairaalassa huhtikuussa syntyvälle vauvalle tilkkutäkin. Innokkaat käsityöntekijät ovat neuloneet vauvoille myös villasukkia ja myssyjä. Tyksin keskosvauvat ovat saaneet kaappeihinsa lämmikkeeksi nuppupeittoja.

 • Strömsö: Tilkkutyö spiraalipujottelulla

  16.01.2014 Strömsö

  Lopputulos näyttää melko monimutkaiselta tilkkutyöltä.

  Tässä tekniikassa pujotellaan kaksi kankaanpalaa yhteen niin, että lopputulos näyttää melko monimutkaiselta tilkkutyöltä. Oikeasti tekniikka on kuitenkin helppo kuin mikä! Valmista kangasta voi käyttää moniin eri esineisiin, esimerkiksi patalappuun, tyynyyn, esiliinaan tai laukkuun.

 • Fredrikan Kesässä tehdään muodonmuutoksia

  07.08.2012 Yle Uutiset

  Matonkuteen matka kassiksi vaatii tekijältä tarkkuutta, mutta antaa tilalle tarinoita. Hämeenlinnan Wetterhoffilla järjestettävä Fredrikan Kesä 2012 tarjoaa kävijöille kädentaitoja ja kulttuuria.

 • Suuri pienten tilkkujen näyttely

  25.07.2012 Yle Uutiset

  Tilkkutyö on monipuolinen harrastus, joka huomaamatta tempaa mukaansa. Koukuttaa. Tilkkutöissä saa leikitellä väreillä ja muodoilla taitojensa mukaan.

 • Kajsa Wikman löysi tilkuista ja netistä luovuutensa

  11.04.2012 Vapaa-aika

  Teini-ikäinen Kajsa Wikman ei tiennyt mitä teki, kun lähti äitinsä kanssa tilkkutyökurssille työväenopistoon. Tilkut veivätkin mukanaan ja pitkälle.

 • Tilkkupeitoilla iloa ja lämpöä

  15.02.2012 Yle Uutiset

  Valtakunnallisen tilkkupeittotempauksen värikkäät tuotokset ovat lennähtäneet tuhansille lämpöä kaipaaville harteille ympäri Suomen. Hyväntekeväisyyteen virkatuista tuhansista peitoista parisen kymmentä ilahduttaa nyt saajiaan Torniossa.

 • Tilkkutöissä niukkuus kukkii

  14.10.2011 Yle Uutiset

  Suomen käsityön museossa Jyväskylässä avautuu tänään pohjalaisia tilkkutäkkejä 1800-luvun lopulta ja 1900-alkupuolelta esittelevä näyttely. Peitot ovat olleet menneinä vuosina paitsi käyttötavaraa myös tekijälleen keino luoda kauneutta niukkuuden keskelle.

 • Tuomiokirkon portailla tehtiin tilkuista maailmanennätys

  01.10.2011 Yle Uutiset

  Helsingin Senaatintorilla ihmeteltiin tänään erikoista näkyä. Tuomiokirkon portaille oli levitetty lähes 4 000 käsinvirkatusta peitosta yhdistetty suuri tilkkupeitto. Marttaliiton tempaus keräsi vapaaehtoisten virkkaamia tilkkupeittoja lahjoitettavaksi vauvoille.

 • Virkkaussavotta lähenee loppuaan

  07.09.2011 Yle Uutiset

  Maailman suurimman tilkkupeiton palaset alkavat olla kasassa. Osia levitellään Helsingin Suurkirkon portaille 1. lokakuuta. Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan tempaus on saanut innostuneen vastaanoton. Toiveissa on päästä Guinnesin ennätysten kirjaan.

 • Maailmanennätyspeitto kukkii kaikissa väreissä

  06.09.2011 Yle Uutiset

  Tuhannet tilkkupeitot verhoavat lokakuun alussa Helsingin Tuomiokirkon portaat. Silloin selviää, onko Marttojen virkkuutyön tuloksena syntynyt Guinnessin ennätyskirjaan vievä tilkkupeitto. Oman osansa ovat tehneet myös jyväskyläläiset Kypärämäen Martat.

 • Etsijäkoira löytää karvatukon perusteella

  29.07.2011 Yle Uutiset

  Kotiin kannattaa perustaa karva-arkisto, jossa on omien lemmikkien karvatupot. Pieni tukko karvaa säilötään tiukasti suljettavaan Minigrip-pussiin ja jos lemmikkejä on useampia, kirjoitetaan nimi pussin päälle. Etsijäkoira saa pussista hyvät nuuskaisut ennen kuin säntää kadonneen jäljille.

Sivut