Hyppää pääsisältöön

siskot

 • Syöpä vei lyhyessä ajassa sekä perheen äidin että isän - Sisarukset päättivät selviytyä yhdessä

  16.02.2019 SuomiLOVE

  Vanhempien menettäminen yhdisti sisaruksia entisestään.

  Mari, Marko, Mikko ja Janne menettivät molemmat vanhempansa vuodessa. Sisarusten välinen rakkaus ja yhteinen tahto selviytyä menetyksestä kantoivat läpi rankkojen aikojen.

 • Tee-eleganssia ja lannanluontia – suomenruotsalaiset sisarukset pyörittävät yrityksiään sukutilallaan Savon sydänmailla

  11.12.2018 Egenland

  Teehuone ja maatila samassa pihapiirissä Wehmaan kartanolla.

  Anna Grotenfelt-Paunonen tarjoilee laatuteetä kartanomiljöössä TeaHouse of Wehmais -teehuoneella, toisella puolella pihaa Carin Grotenfelt luo lantaa ja huolehtii lypsylehmistä. Suomenruotsalaisilta savolaisilta ei uusia ideoita ja yritteliäisyyttä puutu.

 • “Rakkaudessa ei ole mitään biologista” - Neljän huostaanotetun tytön tarina

  29.10.2018 Dokumentit

  Neljä huostaanotettua tyttöä, joista tuli siskot toisilleen.

  Johanna ja Heidi otetaan huostaan muutaman päivän ikäisinä. Lindalla on syntyessään vakavia vaurioita äidin alkoholinkäytön seurauksena, ja hän viettää ensimmäiset kuukautensa sairaalassa. Teresa huostaanotetaan kiireisesti kahdeksan viikon ikäisenä. Neljällä tytöllä on kaikilla eri biologiset vanhemmat, mutta he ovat kasvaneet siskoina samassa sijaiskodissa Paraisilla.

 • Savuava ase – uusi jännityssarja Walesin maisemissa

  02.05.2018 Yle TV1

  Tarina siskosta, veljestä ja salaperäisestä aseesta.

  Uusi brittliäinen jännityssarja on tarina siskosta, veljestä ja salaperäisestä aseesta.

 • Siskot yllättyivät Tuhkimotarinoiden Minnan tuskasta

  06.04.2017 Tuhkimotarinoita

  Tuhkimotarinoiden Minna sai koskettavan kirjeen sisariltaan.

  Tuhkimotarinoiden Minna sai kirjeen siskoiltaan Tiinalta ja Nooralta. Minnalla on ollut elämässä paljon vastoinkäymisiä, eivätkä sisaret ole aina olleet tietoisia Minnan tuskan määrästä. Lestadiolaisuudesta eronnut Minna on ollut yhdeksän kertaa raskaana, mutta hänellä on vain viisi lasta. Minnalla itsellään on 16 sisarrusta.

 • Tästä puhutaan vain kuiskaten: rakastan yhtä lapsistani muita enemmän

  14.03.2016 Marja Hintikka Live

  MHL:n kysely: siitä tulee läheisin, jonka kanssa luistaa.

  "Olen joskus miettinyt, kenet pelastaisin, jos yksi pitäisi valita. Häpeän itseäni, kun tällaisia ajattelen." Peräti kolmannes MHL:n lempilapsikyselyyn vastanneista uskalsi tunnustaa, että yksi lapsista tuntuu läheisemmältä kuin muut.

 • Marja Hintikka: Sinullakin on lempilapsi

  11.03.2016 Marja Hintikka Live

  Osaanko minä olla tasapuolinen lapsilleni?

  Törmään keskustelupalstoilla säännöllisesti ketjuihin, joissa puidaan, ketä lapsistaan vanhemmat rakastavat eniten. Ahdistun aina. Eihän näin synkkiä voi miettiä kukaan! Äidinrakkaus on loputon ja ikuinen, laajeneva kuin maailmankaikkeus! Mutta osaanko minäkään olla pojilleni riittävän tasapuolinen, pohtii Marja Hintikka.

 • Pozaluista seurasi Heikki Kinnusen kielimatkaa Neuvostoliittoon

  23.12.2014 Elävä arkisto

  10-osaisessa sarjassa opiskeltiin venäjää.

  Venäjän kielen opetusohjelma Pozaluistassa (1985) seurattiin näyttelijä Heikki Kinnusen matkaa junalla kohti Moskovaa. Matkan varrella opittiin niin tervehdyksiä, numeroita kuin hyödyllisten verbien taivutuksia. Aina kun ruutuun ilmestyi kukko, katsojan piti lausua ruudussa näkyvä sana ja painaa se mieleen.

 • Naisillakin on outdoor-elämää

  03.03.2014 Vapaa-aika

  Eihän se nyt sillä tavalla mene, että kaikki retkeily, ulkoilu ja extremelajit olisivat vain miehille tarkoitettuja. Siitä hienona esimerkkinä toimii Siskot.

 • Roosa ja Vilma – väärin nähdyt siskokset

  08.12.2013 Valokuvan voimaa

  Jakso 5 Valokuvan voimaa.

  Roosa ja Vilma ovat luonteiltaan ja arvoiltaan vastakkaiset siskokset. Siskojen väliset nuoruusriidat ja luottamuksen puuttuminen ovat loukanneet Roosaa, joka haluaa etsiä yhteyttä Vilmaan ja tulla tälle tärkeäksi. Vilma vie Roosan miljoonakaupungin säihkeeseen – ensimmäiselle yhteiselle matkalle. Jakso 5, Yle Teema, ma 3.3. klo 21, ja su 9.3. klo 20.15

 • Päätösjakso – muutos pysyväksi

  08.12.2013 Valokuvan voimaa

  On merkitysten äärelle pysähtymisen aika. Mitä päähenkilöt ovat oppineet itsestään ja rakkaan ihmisensä maailmasta? Miksi toisin katsominen ja tarkoituksellinen hyvän näkeminen toimii paremmin, kuin merkityksistä valmiiksi täyteen latautunut puhe? PÄÄTÖSJAKSO, Yle Teema, ma 17.3. klo 21 ja su 23.3. klo 20.15.

 • Puhtaita lakanoita ja miljoona öylättiä – Helsingin Diakonissalaitos

  06.08.2013 Elävä arkisto

  Helsingin Diakonissakoulu

  Diakonissakoulussa pestiin vauvanukkea ja leivottiin urakalla ehtoollisleipiä.

 • Pieni rakkaustarina kertoo nuoren naisen epäsovinnaisesta ensirakkaudesta

  08.05.2013 Elävä arkisto

  Abiturientti Niina ja perheellinen Antti ihastuvat.

  Pieni rakkaustarina kertoo kahden naapurin, Niinan ja Antin suhteesta. Suhde ei kuitenkaan ole mistään tavallisimmasta päästä, sillä Niina on vasta 17-vuotias abiturientti ja Antti perheellinen mies.

 • Marko Hautala: Torajyvät

  05.10.2011 Elävä arkisto

  Syyllisyys ja sovitus ovat romaanin pääteemoja. Niitä Marko Hautala kuvaa kahden aikatason kautta. Noituudesta syytetty Jakob Mört haaksirikkoutuu 1600-luvulla syrjäiselle Pohjanlahden saarelle. Nykyajan tarinassa joukko ihmisiä kokoontuu selvittämään välejään samalle Spegelön saarelle.

 • Tulta munille - Suoraa puhetta feminismin takapajulasta

  19.08.2011 Elävä arkisto

  Luvassa on suoraa puhetta feminismin takapajulasta. Anne Moilanen toivottaa myös ohjelman kuulijat mukaan miettimään femakon iloja ja suruja.

 • Meillekin tulee vauva

  18.03.2010 Blogit

  Esikoista odottaessani olen katsellut vauva-aikani kuvia ja miettinyt, millainen äiti minusta, vuoden 1978 vauvasta, tulee. Nostalgiamatkan syntymävuoteni tienoille tarjosi lastennäytelmä Meille tulee vauva, jossa pääsin fiilistelemään mm. vauva-aikani keltaista aurinkohuopaa.

 • Kadonnut lakki

  20.01.2010 Elävä arkisto

  Irmelin Sandman Liliuksen satuun perustuva kertomus Halterin perheen tytöistä, jotka löytävät maasta tuntemattoman lakin. Kenelle se kuuluu?

 • Gabriel, tule takaisin

  16.09.2008 Elävä arkisto

  Mika Waltarin "sydämetön komedia" kertoo yritteliäästä hurmurista ja hänen kahdesta vanhapiikauhristaan 1940-luvun suomalaisessa pikkukaupungissa.

 • Anneli Mattila

  30.06.2008 Elävä arkisto

  Anneli Mattila on toiseksi nuorin Mattilan laulavista sisaruksista. Ura alkoi esiintymisillä isosisko Annen kiertueilla.

 • Sisko ja sen veli: Immun tyttöystävä

  07.09.2007 Elävä arkisto

  Tuijalla on uusi työ, Immulla uusi tyttöystävä.

  Sisarukset Tuija ja Immu ovat uusien kokemusten edessä. Tuijalla on uusi työ, Immulla uusi tyttöystävä.Tuija vaihtaa alaa bingosta junaemännäksi, mikä tarjoaa Immulle hyvän keinon matkustaa ilmaiseksi Helsinkiin.

Sivut