Hyppää pääsisältöön

vaatetussuunnittelu

 • Kupu-Onnela, ja muita pieniä ja osin vääriä ajatuksia helposti liikuttuvien, sekä pedanttien iloksi

  05.05.2019 Näkökulmat

  Itsen keskiropan tilanne miten muuttui heillä. Ym!

  Koira ilahtuisi tavattomasti näin saamastaan lukutaidosta, ja...

 • Kierrätysmuodin pioneeri Paula Malleus tekee lumpusta pukuja Linnan juhliin

  11.04.2019 Yle Teema

  Jätevaate muuttuu Paula Malleuksen käsissä juhlapuvuksi.

  Jätevaate muuttuu Paula Malleuksen käsissä juhlapuvuksi.

 • Vuokko Eskolin-Nurmesniemi teki nimestään palkitun brändin

  14.08.2018 Elävä arkisto

  Taiteilija on luonut tekstiilejä ja vaatteita vuosikaudet.

  Vuokko Eskolin-Nurmesniemi (s.1930) on suomalainen tekstiilitaiteilija, keraamikko ja taiteen akateemikko. Hänet tunnetaan Marimekon alkuvaiheiden merkittävänä suunnittelijana sekä omasta Vuokko-vaatebrändistään. Maan mainiot -sarjan jaksossa (2005) tutustutaan Eskolin-Nurmesniemen mittavaan uraan, joka taiteilijan mukaan jatkuu niin kauan, kuin henki pihisee ja hänellä on vielä alalle annettavaa.

 • Pääsykoe taiteilijaksi – näin otin ratkaisevat askeleet luovalle alalle

  30.03.2017 Kulttuuricocktail

  Pääsykoeveteraanit muistelevat

  Elokuvaohjaaja, näyttelijä, vaatesuunnittelija, valokuvaaja ja dokumenttiohjaaja - kaikki monen unelma-ammatteja. Ryhtyäkö vai eikö ryhtyä alalle: sen paljastavat nyt Juho Kuosmanen, Riku Nieminen, Satu Maaranen, Akseli Valmunen ja Elina Hirvonen. Näin he selvisivät pääsykokeista taidekouluun.

 • Homojen viisi lahjaa naisten muodille

  30.10.2015 Kulttuuricocktail

  Homojen viisi lahjaa naisten muodille

  Kirjailija ja seurapiirikolumnisti Walter de Camp väittää kirjassaan Ja homot loivat naiset, että jo 70 vuoden ajan kaikki naisen ulkonäköä muuttanut vaatemuoti on ollut homoseksuaalien muotisuunnittelijoiden luomaa. Tässä viisi homojen merkittävintä uudistusta naisten pukeutumiseen.

 • Puvustossa - Erikoisuus

  20.03.2015 Puoli seitsemän
 • Aristoteleen kantapää: Tekstit ja tekstiilit

  18.09.2014 Kulttuuri

  Miten vaatesuunnittelija voi ajatella, että tuhannet suomalaiset haluaisivat julistaa kanssaeläjilleen paidassaan 'ORIGINAL. URBAN. BRAND. COOL. CRAZY. WICKED'? Kuka suunnittelee vaatteiden viestit?

 • Finaaliviikko - jäähyväiset

  08.07.2014 Tangomarkkinat 2014

  Viime viikot ovat olleet aika hulinaa, mutta niin asut kuin korutkin ovat viimeinkin valmiita tositoimiin finaaleja varten! Osaltani tämä tarkoittaa sitä, että tältä erää on aika jättää jäähyväiset niin blogille kuin teille lukijoille, toivottavasti viihdyitte matkassani. Silti ennen mitään muuta, haluan toivottaa suuresti onnea kaikille finaalien kilpailijoille, niin naisille kuin miehille! Paljon onnea ja tsemppiä tulevaan! Rakkaudella, Anne-Mari

 • Tangon argentiinalainen alkuperä pukujen inspiraationa

  03.07.2014 Tangomarkkinat 2014

  On viikko aikaa finaaliin! Tämä viikko on pitänyt sisällään viimeisen pukujen sovituksen ja paljon muuta valmistelua finaaleja varten. Joonas Laakso viimeistelee Piia Pasasen kuningasfinaalin tulevaan asuun kuuluvia punaisia kyyneleen muotoisia lasikoruja. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Punainen on Kuningasfinaalin väri

  26.06.2014 Tangomarkkinat 2014

  Viime viikolla julistettiin kilpailu tulevaan Piia Pasasen puvun väriin liittyen. Voittaja on ratkennut ja oikea vastaus on tietenkin voimakas tomaatin punainen! Viime päivät olen viimeistellyt tulevien suorien lähetysten pukuja. Lisäksi tällä viikolla on aloitettu korujen suunnittelu ja lasinpuhallus. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Kun värillä on väliä

  18.06.2014 Tangomarkkinat 2014

  Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan?

  Piian puku finaalin karsinnassa sai paljon positiivista palautetta varsinkin raikkaasta ja kesäisestä väristään. Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan? Arvaa Piian puvun väri ja osallistu arvontaan! Palkintona design-korvakorut. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Miten muoti syntyy?

  04.04.2014 Elävä arkisto

  Kuka päättää mitä meillä on päällämme?

  Vuonna 1967 valmistuneessa Muotipuku ja käyttöpuku -ohjelmassa perehdyttiin muotiin ja pukeutumiseen. Miten muoti syntyy sarjatyönä ja mihin seikkoihin kiinnitämme huomiota pukeutumisessamme?

 • Viehättävä vintage Irma Romeron tyyliin

  04.06.2012 Terveys

  Konservatiiviset mummomekot ja sievistelevät kaulukset? Väärin. Vintagevaatteita kantavat naiset näyttävät Lontoossa monesti siltä kuin olisivat juuri tulleet elokuvan ensi-illasta.

 • Suomimuodin uusi aalto - Näytös 2012

  31.05.2012 Elävä arkisto

  Suomimuodin uusi aalto on sisukkuutta, kauneudentajua ja kovaa työtä. Näytös 2012 marssitti catwalkille uudet mallistot Saara Lepokorvelta, R/H:lta, Sasu Kaupilta ja Ensaemblelta. Lisänä nähdään Aalto-yliopiston opiskelijoiden lopputyönäytös. Näytöksen juontajien Anni Hautalan ja Sauli Koskisen esiintymisestä nousi ohjelman jälkeen kohu.

 • Kevään 1971 muoti oli isojen ihmisten leikkiä

  07.05.2012 Elävä arkisto

  Keväällä 1971 kuuminta muotia olivat niukkalinjaiset ruudulliset takit, mikrohousut, maksihameet, ylipolvenmittaiset saappaat, röyhelömekot ja aina niin käytännöllinen farkut ja t-paita -yhdistelmä.

 • Lähimuoti lähikuvassa: Pogostick Failure – streetmuotia Savosta

  16.03.2012 Elämä

  Kuopion keskustassa, vanhan kivitalon kellarissa syntyy katumuotia, josta kuiskitaan maailmalla. Emmi Korhosen ja Minna Rytkösen vaate- ja asustemerkki Pogostick Failure on herättänyt kansainvälistäkin kiinnostusta.

 • Zero waste –suunnittelijalla on nollatoleranssi jätteisiin

  02.03.2012 Tyyli

  Maallikko ei äkkiseltään huomaa, miten zero waste -menetelmällä toteutettu vaate eroaa muista. Jotta asia selviää, täytyy vaatteet nähdä alkutekijöissään. 

 • Minun tyylini: Ulla-Riikka

  30.09.2011 Tyyli

  Minun tyylini -sarjassa Ulla-Riikka inspiroituu pukeutumiseen sekunneissa.

 • Anu Pentik halusi leikkiä nahalla ja muovata savea

  27.05.2011 Elävä arkisto

  Anu ja Topi Pentikäinen perustivat maailman pohjoisimman keramiikkatehtaan Posiolle 1971. Tyttö, jolla ei pienenä ollut aikaa leikkiä, pääsi korvaamaan tätä patoutumaa työssään.

 • Linnan juhlat 2010 muotikonsultin silmin

  07.12.2010 Elävä arkisto

  Aamu-tv:ssä vieraillut muotikonsultti Leena Sarvi sanoo, että ihmiset haluavat viestiä pukeutumisellaan entisestä enemmän. Tämän takia erilaiset printtikuviot olivat tänä vuonna suosittuja Linnan juhlissa.

Sivut