Hyppää pääsisältöön

asunnottomat

 • "Asuntovaunussa on talvella rankka asua" – Ronin tarina

  15.01.2018 Operaatio Alaska

  Tarina asunnottomuustilastojen takana.

  Ron Laiti asuu sisältä palaneessa asuntovaunussa Juneaun slummikadulla. Ron on työkyvytön sydänviastaan johtuen ja elää taloudellisessa kurimuksessa. Tutustu Ronin tarinaan.

 • Kesän dokumenttielokuvia Femillä sunnuntaisin

  28.04.2017 Yle Teema

  Pitkiä dokumenttielokuvia sunnuntaisin klo 22

  Yle Fem esittää sunnuntaisin klo 22 pitkiä dokumentteja. Touko–elokuussa mm. amatöörejä avaruudessa, siirtolaisia Euroopassa ja armoton New York.

 • Hanskin nokkelimmat vinkit viihteellepääsemiseen

  07.04.2017 Historia

  Rahatonkin siirtolainen voi huvitella, jos vain on ovela!

  Rahattoman siirtolaisen ei tarvitse harjoittaa kieltäymystä, saatikka elää pidättyväisesti. Köyhyys on mielentila!

 • Hanskin nokkelimmat bommauskeinot

  06.04.2017 Historia

  Työttömänä siirtolaisena omatoimisuus on valttia!

  Hanski paljastaa junapummin bommausstrategiat. Nokkeluus on tässä hommassa valttia, ei raskaan työn raataminen!

 • Hanskin selviytymisvinkit siirtolaisille

  05.04.2017 Historia

  Suomalaiset pummasivat 30-luvun laman aikana kuten muutkin

  Pohjalainen Hanski seikkaili pula-ajan Kanadassa ja Yhdysvalloissa junapummina. Työttömyys, asunnottomuus ja paperittomuus leimasivat hänen siirtolaisvuosiaan. Hanskin muistelmat löytyivät 40 vuotta vanhalta c-kasetilta. Kyseessä on harvoin kuultu rehellisen avoin siirtolaistarina.

 • Suomalaissiirtolaisten vaiettu historia - junapummeina ja kerjäläisinä 30-luvun Amerikassa

  02.04.2017 Historia

  Pohjalainen Hanski selvisi lama-ajan yli "bommailemalla"

  C- kasetilta löytyi uskomaton selviytymistarina: Kun 17-vuotias pohjalainen Hanski astui Amerikanlaivaan vuonna 1929, hän luuli rikastuvansa Kanadan kaivoksilla. New Yorkin pörssiromahdus muutti kuitenkin kaiken. Töitä ei ollutkaan, asuntoon ei ollut varaa, ja säästötkin hupenivat hetkessä. Alkoi huikea seikkailu junapummina.

 • Nousuvesi – ruotsalainen jännityssarja

  10.08.2016 Yle TV1

  Ruotsalainen jännityssarjaa vanhan rikoksen tutkimuksista.

  Ratkaisematta jäänyt naisen murha palautuu tutkittavaksi 25 vuotta myöhemmin, kun poliisikorkeakoulun opiskelija Olivia Rönning kiinnostuu jutusta.

 • Neljän laudaturin telttaylioppilas Karpon jututettavana

  12.05.2015 Elävä arkisto

  Risto Kauppila opiskeli iltalukiossa ja asui teltassa.

  Risto Kauppila valmistui iltalukiosta rautaisin arvosanoin neljän laudaturin ylioppilaana keväällä 1972. Hän asui tuolloin Vuosaaren metsässä, teltassa. Hannu Karpo haastatteli Kauppilaa tämän ylioppilasvuonna ja kuusi vuotta myöhemmin 1978.

 • Lepakon historiaa Liekkihotellista Höyry-klubille

  30.05.2014 Elävä arkisto

  Maalivaraston tie alkoholistien yömajasta Elmun päämajaksi.

  Suomirockin sensuroimaton historia -julkaisuissa vilkaisemme tällä kertaa Helsingin Ruoholahdessa sijainneen maalivaraston myöhempää historiaa, ensin asunnottomien alkoholistien pahamaineisena yömajana, Liekkihotellina, sitten Elävän musiikin ydistys Elmun päämajana.

 • Lepakon alku ja loppu

  29.04.2014 Elävä arkisto

  Legendaarinen talo palveli eri tarkoituksia lähes 60 vuotta.

  Helsingin legendaarinen Lepakko purettiin 27.11.1999. Sitä ennen se oli nähnyt paljon. Rakennus valmistui maalivarastoksi jatkosodan aikaan 1940. Vuonna 1967 siitä tuli alkoholistien yömaja, Liekkihotelli. Elokuussa 1979 se vallattiin ja siitä tuli elävän musiikin ydistys Elmun päämaja.

 • Euroalue vajoaa voodoon tahdissa

  03.03.2014 MOT

  Euroalueen ongelmamaita on yritetty laittaa kuntoon.

  Euroalueen ongelmamaita on yritetty laittaa vuosikausia kuntoon kovakouraisesti. Keinot eivät ole tepsineet, ja ongelmat ovat päinvastoin paisuneet.

 • Mitä saisi 4 miljardilla?

  16.12.2013 MOT

  Suomen verovaje eli kokoamatta jääneet verot oli viime vuodenvaihteessa vähintään neljän miljardin euron tasoa. Tarkkaa arviota vajeesta ei ole, koska Suomessa vasta mietitään, miten vajetta pitäisi mitata. Miljardi on vaikeasti hahmottuva luku, ja MOT on koonnut esimerkkejä siitä, mitä kaikkea neljällä miljardilla eurolla voisi saada.

 • Kuka syrjäytyy?

  04.10.2012 Elävä arkisto

  Nuoret haastattelivat syrjäytyneitä.

  Miksi osa ihmisistä jää pois yhteiskunnan pyörästä? Mediassa syrjäytymistä pohtivat usein virkamiehet ja asiantuntijat, mutta syrjäytyneiden oma ääni jää vähemmälle. Nuorten ääni -toimitus halusi tavoittaa ihmisiä tilastojen takana ja kysyä asiaa suoraan heiltä.

 • Katajanokka ahersi, rentoutui ja ajeli Vitosen ratikalla

  10.01.2012 Elävä arkisto

  Mikko Niskasen lyhytfilmi 1960-luvun Helsingistä

  Elokuvaohjaajan uraa aloitteleva Mikko Niskanen kokosi vuonna 1964 tuokiokuvia kesäisestä viikonlopusta Helsingin Katajanokalla. "Skattan" päivään ja yöhön mahtui satamaduunareita, juhlamielisiä vapaa-ajan viettäjiä, kirkossakävijöitä ja tyhjissä lastauslaatikoissa majailevia asunnottomia.

 • Kuka saa asua julkisella rahalla tuetuissa asunnoissa

  17.10.2011 MOT

  Aamulehti kertoi viime viikolla, että vähävaraisille tarkoitettuja koteja on päätynyt työsuhdeasunnoiksi kansainvälisille konserneille. Ympäristöministeriö paheksui, mutta julkisella tuella rahoitettujen asuntojen omistajayhtiö piti tilannetta täysin luonnollisena, työsuhdeasuntojahan tarvitaan.

 • Huoltopoliisi tarkkaili kansaa

  22.10.2010 Elävä arkisto

  Irtolaislakiin perustuvalla huoltopoliisitoiminnalla oli tärkeä osa suomalaisessa sosiaalihuollossa. Huoltopoliisi valvoi lakia kiertelemällä kaupungilla, asemilla, puistoissa ja ravintoloissa.

 • Elämää työttömänä ja kodittomana 1960-luvun Helsingissä

  24.09.2010 Elävä arkisto

  Yösijana roskalaatikko, olohuoneena kadun varsi.

  "No sit aukasee jonkun roskalaatikon kannen ja koittaa siellä palella aamuun saakka", kuvailee 70-vuotias koditon mies, jonka taivalta toimittaja seuraa Helsingin kaduilla vuonna 1964 kuvatussa reportaasissa.

 • Pahoinvointia hyvinvointivaltiossa

  05.07.2010 Elävä arkisto

  Kurkistus yhteiskunnan nurjemmalla puolelle.

  Ohjelmassa tarkastellaan suomalaisen yhteiskunnan nurjempaa puolta, mielenterveysongelmaisia, alkoholisteja, vammautuneita ja vankeja.

 • Ajankohtaisen kakkosen asuntoilta

  24.04.2009 Elävä arkisto

  Kaikkien aikojen ensimmäisen Ajankohtaisen kakkosen teemaillan aiheena oli 80-luvun lopun tärkein yhteiskunnallinen ongelma eli huikeat asuntojen hinnat ja asuntopula.

 • Mankkaan suolla asuivat alkoholistit

  18.03.2009 Elävä arkisto

  Yhteisö asui yli 30 vuoden ajan hökkeleissä.

  Alkoholistien yhteisö asui yli 30 vuoden ajan suolle pystetyissä hökkeleissä Mankkaan kaatopaikan tuntumassa Espoossa. Vuonna 1981 tehdyssä reportaasissa annetaan ääni sen asukkaille.

Sivut