Hyppää pääsisältöön

virheet

 • Flinkkilä & Tastula: Rakkautta näyttämöllä – sielunkumppanit Esko Roine ja Ritva Jalonen

  07.05.2018 Flinkkilä & Tastula

  Maarit Tastulan vieraina ovat Esko Roine ja Ritva Jalonen.

  Näyttelijät Esko Roine ja Ritva Jalonen ovat Maarit Tastulan vieraina ohjelmassa Flinkkilä & Tastula.

 • Kun lapsuuden varjot tavoittavat aikuisena - äiti, miksi sinä jätit?

  13.02.2018 Flinkkilä & Tastula

  Miten lapsuuden varjot tavoittavat aikuisena?

  Reipas ja rehvakas poika, hoitajien suosikki. Mutta sisällä asui murhe; minne äiti katosi? Jari Sinkkonen ja Mirjam Kalland kertovat, millä tavalla lapsuuden hylkäämiskokemukset seuraavat aikuisuuteen asti.

 • Suomalaisten oikeusmurhien lyhyt oppimäärä - 20 syytä väärään tuomioon

  11.10.2017 Docventures

  Emeritusprofessori Aurejärven lista virhetuomioiden syistä.

  Laiskuus, pienet piirit ja resurssipula. Siinä siviilioikeuden emeritusprofessorin Erkki Aurejärven mukaan muutama syy sille, miksi Suomessakin tulee vääriä tuomioita, vaikka pääosin oikeusvaltioperiaate toteutuu hyvin. Lue koko 20 kohdan lista!

 • Tarkistetaan asia sääntökirjasta

  17.06.2016 Kulttuuricocktail

  Virheitä sattuu. Se kuuluu elämään.

  Virheitä sattuu. Se kuuluu elämään. Ylen kulttuuritoimittaja Jakke Holvas kirjoittaa jalkapallon EM-kisojen aikana kolumneja pelin filosofiasta. Hän tarttuu fraaseihin ja ennakkoluuloihin, joita leikkimiseen, pelaamiseen ja urheiluun liitetään.

 • Valheenpaljastaja: Virheet leviävät, korjaukset eivät

  27.10.2015 Oppiminen

  Verkkolehtien oikaisukäytännöissä vielä parantamisen varaa.

  Kuopiolaisen ammattiopiston naisopiskelijoita ei ole käsketty peittämään kaula-aukkojaan. Ei ole mikään ihme, jos moni silti uskoo tähän ja muihin vastaaviin uutisankkoihin. Ne kun leviävät huomattavasti laajemmalle kuin korjattu tieto.

 • Miten ylioppilaskirjoituksissa voi mokata? Kerro meille!

  21.08.2015 Oppiminen

  Töppäykset julkaistaan nimettöminä ennen kirjoituksia.

  Myöhästyitkö bussista? Eikö unilääke kirjoituksia edeltävänä iltana ollutkaan hyvä idea? Laittoivatko väärät eväät vatsan sekaisin h-hetkellä? Jaa pahimmat mokasi ylioppilaskirjoituksista tai kavalla ystäväsi! Parhaat julkaistaan nimettöminä ennen syksyn kirjoituksia.

 • Miksi Pieni Merenneito -dvd:ssä ollutta äänivirhettä ei ole seitsemässä vuodessa saatu korjattua?

  05.02.2014 Kuningaskuluttaja

  Perheenäiti osti vuonna 2006 Disneyn suomeksi puhutun Pieni Merenneito dvd:n. Siinä oli äänivirhe, sillä eräs päähenkilön repliikki toistui kahteen kertaan. Viime vuonna uudelleenjulkaistussa versiossa oli edelleen sama virhe. Pettynyt katsoja ihmettelee: Miksi Pieni Merenneito -dvd:ssä ollutta äänivirhettä ei ole seitsemässä vuodessa saatu korjattua?

 • Mannerheim teki kohtalokkaita virheitä

  23.09.2013 MOT

  Kenraaliluutnantti evp. Heikki Koskelon mukaan suomalaiset joutuivat kesäkuussa 1944 vastaamaan Karjalan kannaksella Neuvostoliiton hyökkäykseen lähes linnoittamattomissa asemissa. "Mannerheim päätyi siihen, että Neuvostoliitto ei suorita suurhyökkäystä Suomeen, vaan Suomi jää sivuun ratkaisusta ja Suomen kohtalo ratkaistaan myöhemmin", Koskelo kertoo havainnoistaan.

 • Marskin vaietut virheet: käsikirjoitus

  23.09.2013 MOT

  NL:n suurhyökkäys vyöryi Karjalan kannaksella kesäkuussa 1944. Sekasortoiset suomalaisjoukot perääntyivät puna-armeijan tieltä. Suomen puolustusta johti kansakunnan symboliksi noussut marsalkka Mannerheim. Uusien tutkimusten mukaan ylipäällikkö teki tuolloin sotilasstrategisia virhearvioita, jotka koituivat kohtalokkaiksi.

 • Aamu-tv — asiaa ja viihdettä aamutuimaan

  09.03.2012 Elävä arkisto

  Aamu-tv juhli 15-vuotista taivaltaan maaliskuussa 2012.

  Ylen aamu-tv juhli 15-vuotista taivaltaan maaliskuussa 2012. Yleisötutkija Juha Haaramo kuvailee teini-ikään ehtinyttä Aamu-tv:tä sanoin: rauhallinen ja tasaisesti kasvanut teini.

 • Mies vastaan sähköyhtiö

  17.08.2011 Elävä arkisto

  Mitä tehdä, kun lähes tyhjillään olevan asunnon sähkölasku on nelinkertainen normaaliin verrattuna, eikä sähkömittarissa ei tunnu olevan vikaa?

 • Haamuäänet kummittelevat vaalituloksessa

  04.03.2011 Elävä arkisto

  Vaaliuurnista löytyy enemmän annettuja ääniä kuin mitä äänestyspaikoilla on kirjattu käyneen äänestäjiä. MOT-ohjelman toimittaja Ari Korvola jahtasi vuoden 2007 eduskuntavaalien haamuääniä.

 • Neuvostosukellusvene karille Karlskronassa

  16.11.2010 Elävä arkisto

  Lokakuussa vuonna 1981 Ruotsin rannikkovartiosto havaitsi karille ajaneen neuvostoliittolaisen sukellusveneen Karlskronan edustalla. Neuvostoveneselkkaus kiihdytti keskustelua Pohjolan ydinaseettomasta vyöhykeestä.

 • Ahtisaari, Marskin ritarit ja poissaolevat toimittajat

  02.12.2009 Elävä arkisto

  Tv-katselijat saivat todistaa erikoista hetkeä, kun ensimmäisen kerran Linnaan kutsutut Marskin ritarit kohtasivat juhlavasti presidentti Ahtisaaren kanssa.

 • Koiviston ja Ylen välit kiristyivät 1985

  19.10.2009 Elävä arkisto

  Kun Ylen uutistoimituksen ja Koiviston välit viilenivät.

  Ylen uutistoimitus käytti presidentti Mauno Koiviston lausuntoa väärässä yhteydessä vuonna 1985. Välit valtionpäämieheen viilenivät diplomaattisen kriisin asteelle.

 • TV:n uutistenlukijoiden mokat

  02.09.2009 Elävä arkisto

  Tiedon lisäksi myös tahatonta viihdettä.

  Hankalia tilanteita, harkitsemattomia sanoja ja ajattelemattomia käsimerkkejä. Uutisten historia pitää sisällään tiedon lisäksi myös tahatonta viihdettä.

 • Puhu hiljaa silakoista

  09.06.2009 Elävä arkisto

  Sorsapa on solisti, kuorossa on kotka... Tällä kertaa musikantitkin ovat leikisti eläimiä. Mutta millainen on orkesterin sointi, kun sitä johtaa joukko laukaalaisia lapsia?

 • Katsojakommentti: Metsoloissa klaffivirhe

  11.02.2009 Elävä arkisto

  Klaffivirhe huomattiin Metsoloissa

  Elävän arkiston katsojahuomio: "Huomasin muuten pienen mokan jaksossa 18, jossa Kari menee Pajerolla mutaiselle rinteelle."

 • Hjallis Linnan juhlissa

  04.12.2008 Elävä arkisto

  Liikemies on esiintynyt juhlissa useasti.

  Katsojien mieleen ovat jääneet myös Hjallis Harkimon esiintymiset Linnan juhlissa. Hjallis muistetaan etenkin kompastumisesta vaimonsa helmoihin sekä avoimesta onnesta Merikukka Forsiuksen kanssa.

 • Seppo Rädylle olympiahopeaa ja tontti

  11.06.2008 Elävä arkisto

  Seppo Räty voitti olympiauransa arvokkaimman mitalin Barcelonasta vuonna 1992. "Ei se tyydytä, mutta itte tyrin", hän totesi keihäskilpailun jälkeen.

Sivut