Hyppää pääsisältöön

pihat

 • Näin linnut selviävät talven yli

  28.01.2018 Luonto

  Pikkulinnut tarvitsevat talvella ihmisen apua

  Pihapiirin ruokintapaikoille on tunkua, kun pakkaset paukkuvat ja maa sekä metsät ovat jäässä. Miten lintujen talvipäivä sujuu ja millaisella ohjelmalla se on täytetty?

 • Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

  24.11.2017 Näkökulmat

  Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

  Omasta jäätelöylivertaisuudestaan varmana jokainen maireasti tarjosi omaa jäätelöään toisille maistettavaksi, mutta kukaan ei halunnut maistaa.

 • Luuletko olevasi puutarhaguru? Testaa miten pärjäät Puoli seitsemän suuressa puutarhatestissä

  02.05.2017 Puoli seitsemän

  Testi erottaa harrastelijat todellisista multasormista.

  Onko sinulla naapuruston kukoistavin puutarha? Tuottaako kasvimaasi satoa koko talveksi? Vai kuulutko siihen joukkoon, jonka vähäisimmätkin yrttivilljelmät kuihtuvat alkuunsa? Puoli seitsemän suuren puutarhatestin avulla voit selvittää, millä tasolla tietosi puutarhanhoidosta ovat.

 • Rantojen ja kosteikkojen kahlaajia: Pikkutylli

  26.04.2017 Luonto

  Viheltävä ”piy, piy…” ja vikertävä ”pri, pri-prip-prip”.

  Vähän talitiaista isompi, päältä hiekanruskea ja alta valkoinen pikkutylli eroaa samannäköisestä tyllistä harmahtavien jalkojen ja mustan nokan sekä keltaisen silmärenkaan perusteella. Lennossa näkyy päältä juovaton siipi. Kaulan ja pään mustat kuviot ovat nuorella tyllillä ja pikkutyllillä ruskeat. Ääniä ovat viheltävä ”piy, piy…” ja vikertävä ”pri, pri-prip-prip”.

 • Kaupunkiyksiö omalla pihalla – katutason kämpät nousivat kaihdetuista himotuiksi

  13.10.2016 Yle Uutiset

  Helsinkiläisen taloyhtiön jättisaneeraus mahdollisti mahdottoman, yksityispihan kantakaupungissa. Helsinki haluaa viedä idean myös lähiöihin.

 • Arkkitehti: Viheralueet turvattava tai asukkaat jättävät Turun

  07.10.2016 Yle Uutiset

  Entinen maisema-arkkitehti Ritva Nummiora toppuuttelee tonttien tiivistämistä Turussa.

 • Kesätreeni kotipihassa - kukkapenkin reunuskivi käy kahvakuulasta

  20.06.2016 Marja Hintikka Live

  Personal trainerin vinkit kesätreeniin kotipihassa

  Vastusta aurinkotuolin vetovoimaa ja kokeile kotitreeniä kesäpihassa! Personal trainer Timo Haikarainen näyttää läskimyytinmurtaja Jenny Lehtiselle, miten ulkoilmatreenit vedetään kotioloissa.

 • Näin teet helposti yrttilaatikon takapihalle

  04.05.2016 Puoli seitsemän

  Näin teet helposti yrttilaatikon takapihalle

  Pienelle pihalle tai parvekkeelle sopii hyvin yrttilaatikko, jossa voi helposti viljellä tuoksuvia mausteita kesäkokkailuja varten. Yksinkertaisimmillaan yrttilaatikoksi kelpaa kehikko ilman pohjaa. Yrttilaatikko on helppo rakentaa itse Puoli seitsemän näppärillä ohjeilla.

 • Kun kohtaat kyyn, älä tapa sitä

  05.05.2014 Luonto

  Kyy ei yleensä hyökkää vaan pakenee. Jos haluaa päästä eroon pihamaan kyystä, sitä ei tarvitse tappaa, vaan sen voi kuljettaa turvallisesti pois.

 • Puutarhaohjelmia Ylen kanavilla - kevät ja kesä 2014

  19.02.2014 Koti

  Ylen kevään puutarhaohjelmissa nähdään kansainvälisten puutarhojen kauneimmat selkä muun muassa ruotsalaisen Puutarhakeskiviikon uusia jaksoja.

 • Mitä voi ja ei voi, oli juhannus tai muu tai ei

  18.06.2013 Näkökulmat

  "...Ei voi opettaa kilpailevan kerrostalon pikkulapsille unkarinkielisiä rivouksia siinä toivossa että vatkuttavat niitä kunnes muistavat ulkoa ja sitten aikuisena vahingossa möläyttävät unkarinmatkalla taksikuskille ja syntyy rähäkkä...."

 • Huomio! Sissipuutarhurit aktivoivat yhteisöjä!

  04.04.2013 Koti

  Mikä kaikille avoin lähialue tai ulkotila kaipaa piristystä sinun ja yhteisön hyväksi? Haluatko vaikuttaa ympäristöösi, mutta et tiedä miten? Sissipuutarhurit tulevat apuun ja pistävät vipinää kansalaisten puntteihin! Ilmianna yhteinen pihamaa, puisto, uimaranta tai mikä vain sinua lähellä oleva ulkoalue, joka kaipaa kipeästi tuunausta. 

 • Mitkä hilventää ja mitkä tökkii

  21.01.2013 Näkökulmat

  "Hilventää, kun rapakon jään alla onkin sulaa ja rouskahtaa kivasti jalan alla, mutta on tietenkin ennä­tettävä rouskutella ennen kuin pihan lapset ehtivät nähdä ne. Niin ahneita rouskuttamiselle lapset että muille ei jäisi mitään! "

 • Värikkäät ovistopparit piristävät pihanäkymää

  03.07.2012 Koti

  Pyöriikö nurkissa ylimääräisiä kumisaappaita?

  Pyöriikö nurkissa ylimääräisiä kumisaappaita? Rikkinäiset ja turhat kumisaappaat saavat uuden elämän kesäisinä ovistoppareina.

 • Sissipuutarhurit Räyskälässä

  25.06.2012 Vapaa-aika

  Räyskälä on tunnettu Ilmailukeskuksen pienkoneistaan, ja myös Sissipuutarhureiden agitaattori ja pääsissi Minna Kivelä sai ilmakyytiä (ei puutarhatontulta). Pääkohteena Kivelällä oli kuitenkin Räyskälän pieni vihreä kyläkauppa, jonka pihamaa oli todellinen katastrofi. Hyvällä fiiliksellä ja talkoomeiningillä - sekä pienellä painostuksella - kyläkaupan pihasta saatiin asukkaille parkkipaikan sijaan viihtyisä istuskelualue, jossa haitari soi ja naiset ovat kauniita!

 • Auringonkukka on ilon kukka

  04.09.2011 Blogit

  Auringonkukat ovat nyt kauneimmillaan, täydessä kukassa ja odottamassa ihailijoita.

 • Käpytikka, metsän perustikka

  04.02.2011 Oppiminen

  Käpytikka, metsän perustikka

  Käpytikka on Suomen yleisin tikkalaji. Sitä tavataan lähes koko maassa tunturialueita lukuunottamatta. Laji myös talvehtii Suomessa. Koiraalla on niskassa punainen laikku, kun taas naaraan koko päälaki on musta.

 • Kysy puutarhasta - Puutarhaunelmia vastaa kesällä 2011

  01.02.2011 Koti

  Paula asiantuntijoineen odottaa kysymyksiäsi. Kysy mitä tahansa puutarhasta - juuri nyt!

 • Näin rakennetaan iglu

  03.01.2011 Koti

  Iglun voi rakentaa vaikka omalle pihalle. Loviisalaispariskunta on tehnyt pieniä igluja igluntekokoneella jo vuosikausia, mutta nyt on isomman vuoro. Tärkeintä on tiivistää lumi tismalleen oikein, jotta iglu kestää.

 • Vinkit puutarhaunelmoijille

  15.11.2010 Koti

  Puutarhaunelmia-ohjelmasta tuttu puutarhuri Paula Ritanen-Närhi on auttanut ihmisiä pihaongelmissa jo kymmenisen vuotta. Nyt Paula auttaa meitä, hyvin hoidetusta puutarhasta haaveilevia, helpoilla syysvinkeillä.

Sivut