Hyppää pääsisältöön

eläinrasvat

  • Prisma: Totuus rasvasta

    09.01.2017 Yle TV1

    Onko rasva todella niin pahasta kuin luulemme?

    Rasvaa pidetään terveyden pahimpana vihollisena. Onko rasva todella niin pahasta kuin luulemme?

  • Rasvainen kupla

    17.09.2010 Elävä arkisto

    Vuosikausia meitä on neuvottu vaihtamaan voi margariiniin sydämen terveyden vuoksi. Onko siihen mitään perusteita? kysyy MOT.

  • A-talk: Voita pöytään!

    17.09.2010 Elävä arkisto

    Keskustelu hiilihydraateista ja rasvoista syksyllä 2010

    Rasvakeskustelu kiehuu kuumana. Vuosikymmenien aikana suomalaiset ovat oppineet vähentämään rasvan käyttöä. 70-luvulla aloitetussa Pohjois-Karjala-projektissa kansalle opetettiin, että etenkin eläinperäiset rasvat lihottavat, tukkivat verisuonia ja aiheuttavat sydänsairauksia. Voita vai margariinia. Hiilihydraateista ja rasvoista puhuvat syksyllä 2010 THL:n pääjohtaja Pekka Puska,professori Kari Salminen, kirurgi Taija Somppi ja dosentti Mikael Fogelholm.

  • Rasvateorian nousu ja…

    13.09.2010 MOT

    Melkein kaikki mitä olet luullut tietäväsi eläinrasvojen ja sydäntautien välisestä yhteydestä onkin väärin. Uusimmasta tutkimustiedosta on kuitenkin vaiettu.

  • Pumppu lujilla rasvan vuoksi

    27.03.2001 Akuutti

    Rasvan laadulla on väliä.

    Suomalaiset syövät keskimäärin noin 100g rasvaa päivässä. Tästä määrästä puolet on eläinperäisiä eli tyydyttyneitä, kovia rasvahappoja. Kovat rasvat lisäävät veren kolesterolia ja liian korkea kolesteroli ahtauttaa valtimoita ja on vaaraksi terveydelle.