Hyppää pääsisältöön

mobiililaitteet

 • Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  18.04.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.
 • Digitreenit: Neljä kysymystä avuksi pilvipalvelun valintaan

  09.02.2017 Oppiminen
  Kännykän tai tietokoneen muisti paukkuu taas. Yksi ratkaisu on laittaa valokuvat, videot ja muut tiedostot pilveen. Pilvipalvelu on eräänlainen kyberlokero. Jos harkitset pilvipalvelun valintaa tai vaihtoa, aloita vastaamalla tämän jutun neljään kysymykseen.
 • Leikin merkityksestä

  07.12.2016 Lapset
  Leikki on lapsen työtä: itseohjautuvaa ajanvietettä, jossa lapsi saa itse päättää tekemisen rajat ja reunaehdot. Usein ajatellaan, että leikkimisen ja pelaamisen suurin innoittaja on tekemisen vapaus. Tämä ajatus on kuitenkin takaperoinen: leikissä ja etenkin peleissä vapautta nimenomaan rajoitetaan keinotekoisesti erilaisten sääntöjen kautta. Leikkiminen ja pelaaminen ovatkin vapaaehtoista vapauden rajoittamista.
 • Salasana-ahdistuksesta eroon helpoilla vinkeillä – näin runoilet tietoturvasi kuntoon

  28.09.2016 Kuningaskuluttaja
  Kun panostaa tietoturvaansa oikeissa paikoissa, ei huono tuuri tai satunnainen tietoturvamokailukaan koidu katastrofiksi. Kysyimme asiantuntijoiden vinkit hyvään salasanaan ja salasanakokoelman hallintaan.
 • Näin saat kännykän pitämään pintansa pakkasessa

  22.02.2016 Kuningaskuluttaja
  Pakkaskeli kuuluu hiihtolomalle, mutta samalla se hankaloittaa mobiiliin elämään tottuneita ihmisiä. Ulkona kylmässä kun älylaitteet alkavat oikkuilla. Miksi kännykän akku tyhjenee hetkessä pakkasessa tai miksi kosketusnäyttö ei ota komentoja asiallisesti vastaan? Asiaan voi yrittää varautua asiantuntijan vinkein.
 • Lomapäivien sovelluksia mobiililaitteisiin

  26.12.2015 Kuningaskuluttaja
  Arkielämässä mennään monesti lujaa, tehdään töitä ja käydään koulua. Lomalla tätä pitää tietenkin tasapainottaa viihteellä, höpsöttelyllä ja liikunnalla. Mobiililaitteiden sovellukset tarjoavat mahdollisuuksia näihin kaikkiin.
 • Pikku Kakkosen joulu 2015 netissä ja sovelluksessa

  30.11.2015 Lapset
  Löydä metsäneläinten joulu - yle.fi/pikkukakkonen.
 • Yhteistä peliaikaa saman ruudun ääressä

  09.11.2015 Lapset
  BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä pelattavan kosketusnäyttösovelluksen, Möllit. Pelin tekee erityiseksi se, että kaikkia otuksia voi raahata yhtäaikaisesti. Peli siis soveltuu yhdessä pelattavaksi siten, että saman ruudun ääreen mahtuu useampikin pelaaja.
 • Älykellot eivät olleet ajan tasalla Kolmen kovan testissä

  14.10.2015 Kuningaskuluttaja
  Kuningaskuluttajan Kolme kovaa testasivat Android Wear -älykelloja, joissa on langaton Wi-Fi. Testituotteissa akku tyhjeni nopeasti ja Wi-Fi toimi sattumanvaraisesti, joten täysin valmiita tuotteita kellot eivät vielä ole.
 • Perheen käyttäjätilit haltuun: näin tiedät mitä sovelluksia lapsesi lataa

  15.09.2015 Kuningaskuluttaja
  Kun perheen pienimmilläkin on omat mobiililaitteensa, kannattaa käyttäjätilien hallinnointi pitää aikuisten peukalon alla. Näillä vinkeillä tiedät, mitä sovelluksia nuoriso laitteeseensa lataa ja jaat ostoksia helposti perheen kesken.
 • Yle jatkaa Areena-sovellusten julkaisua älytelevisioille: vuorossa sovellus LG:n laitteille

  10.06.2015 Yleisradio
  Yle julkaisee lisää sovelluksia äly-tv-laitteille. Nyt julkaistaan Yle Areena -sovellukset LG:n Netcast- ja WebOS-äly-tv-laitteille.
 • Kutita, kikata ja joogaa mutta älä unohda puolustaa valtakuntaasi!

  27.03.2015 Kulttuuri
  Tietokonepelejä on tehty perinteisesti ilman sen kummempaa kohderyhmäajattelua, lähinnä nuorille miehille. Nykyään pelaajista jo puolet on naisia ja lapsetkin käyttävät tabletteja jo ennen kuin oppivat kävelemään. Peliteollisuus näyttäisi löytäneen tv- ja elokuvamaailmassa vuosikymmeniä käytetyn kohderyhmäajattelun. Stradan Joonatan testasi kotimaiset astetta erikoisemmat peliuutuudet.
 • Aina akku loppu! - 6 konstia mobiililaitteen virran säästämiseen

  09.02.2015 Kuningaskuluttaja
  Nykyaikainen mobiililaite kuluttaa tuhottomasti energiaa. Tehokas prosessori, langattomat yhteydet, avoinna olevat sovellukset ja iso kosketusnäyttö vievät niin paljon virtaa, että kovassa käytössä puhelimen akku saattaa antaa periksi jo ennen iltaa. Miten akkua sitten voi säästää? Tässä muutamia vinkkejä säästeliääseen mobiilikäyttöön.
 • Päivittämätön nettiselain on tietoturvasi suurin uhka

  05.02.2015 Kuningaskuluttaja
  Viestintävirasto varoittaa päivittämättömän selainten ja sen lisäosien aiheuttamista turvallisuusuhkista. Kuningaskuluttajan selvityksen mukaan yhden kuukauden aikana Ylen nettisivuille tehdyistä vierailuista noin 270 000 tehdään vakavia tietoturvariskejä sisältävillä selaimilla.
 • Keskeiset sovellukset joululahjalaitteisiin

  24.12.2014 Kuningaskuluttaja
  Joulu on paitsi antamisen myös saamisen aikaa. Kilteille lapsille ja aikuisille joulu merkitsee monesti uuden älypuhelimen tai tablet-tietokoneen saantia. Jos käytössä ei ole aikaisemmin ollut vaikkapa tablettia tai kyseistä käytöjärjestelmää käyttävää laitetta, saattaa jouluaattoiltana olla edessä visainen kysymys: mitäköhän ohjelmia tähän pitäisi asentaa? Voinee hyvin sanoa, että pääsääntöisesti mobiililaitteen keskeisimmät käyttötarkoitukset liittyvät valokuviin, musiikkiin, viestittelyyn ja peleihin. Tässä muutamia vinkkejä sovelluksista, joilla pääsee mukavasti alkuun.
 • Operaattorit: Applen uusi SIM ei mullistaisi Suomea

  10.12.2014 Kuningaskuluttaja
  Apple julkaisi lokakuussa uudet iPadit. Lanseeraukset saivat runsaasti huomiota, mutta julkisuuden valokeila ei osunut mielenkiintoisimpaan asiaan. Se on Applen oma SIM -kortti, joka pyrkii häivyttämään operaattorit askeleen taka-alalle. Suomalaisoperaattorit eivät usko Apple SIM:n mullistavan kotimaisia markkinoita - mikäli se Suomeen edes tulee.
 • Kotimainen näköpuhelin oli kaukonäköinen keksintö

  27.10.2014 Elävä arkisto
  Suomessa kehitettiin näköpuhelin jo parikymmentä vuotta ennen Skype-nettipuhelujen aikaa. Laitteet olivat kuitenkin kalliita, eikä kasvokkain käydyistä puheluista tullutkaan toivottua hittiä 1980- ja 1990-luvuilla. Humoristiset toimittajat tarjosivat keksinnölle käyttöä mm. puhelinsensseissä tai hammaslääkärien etätarkastusvälineenä.
 • Ylen Elävä arkisto avautuu myös mobiililaitteille ja muiden nettisivujen käyttöön

  25.06.2014 Yleisradio
  Elävän arkiston sisältöä saa nyt käyttää esimerkiksi blogeissa, osana journalistista sisältöä tai vaikka omilla verkkosivuilla.
 • Windows XP on kevään tietoturvamurhe

  19.03.2014 Kuningaskuluttaja
  Microsoft lopettaa huhtikuun alkupuolella suositun Windows XP -käyttöjärjestelmänsä päivittämisen. Tietoturva-ammattilaiset pelkäävät tämän aiheuttavan paljon ongelmia kevään aikana niin yrityksille kuin yksityisillekin. Vanhan Windows XP -koneen omistajilla onkin edessä useimmiten uuden tietokoneen osto, mikäli haluaa pitää tietoturvastaan kiinni.
 • Älypuhelinten yleisimmät viat: näytön rikkoutuminen ja kastuminen

  13.02.2014 Kuningaskuluttaja
  Kuningaskuluttaja kysyi älypuhelinten yleisimpiä vikoja puhelinten huoltoliikkeistä. Viralliset takuuhuollot sekä puhelinvalmistajat eivät halunneet asiaa kommentoida, mutta kuudelta ei-takuuhuoltoja tekevältä liikkeeltä saimme tietoja. Yleisimmät takuun ulkopuolella korjattavat viat liittyivät helposti rikkoutuviin näyttöihin sekä puhelimen kastumiseen. Korjausten hinnoissa on suuria eroja. Toisia puhelinmerkkejä on helpompi korjata kuin toisia.

Sivut