Hyppää pääsisältöön

lainat (rahasumma)

 • Korkein oikeus alensi Riihi-säätiön ex-puheenjohtajalle maksettavaksi määrättyjä miljoonakorvauksia

  06.02.2019 Yle Uutiset

  Korkein oikeus piti muilta osin voimassa Rovaniemen hovioikeuden tuomion.

 • Näin toimii talous: Mistä raha tulee?

  01.11.2017 Oppiminen

  Raha syntyy velkaa ottamalla.

  Raha syntyy velkaa ottamalla.

 • Hurja putki

  27.12.2016 Huono ystävä

  Osa 5: Kriisissä ystävyys testataan. Kirje: Eeva Vekki

  Osa 5 Kestääkö ystävyys kateuden ja kriisit, vai pitäisikö huonosta ystävästä ottaa ero? Emma hoitaa eroahdistusta tositelevisioputkella, kuulee tunnustuksia huonosta ystävyydestä ja tapaa tunnetun näyttelijäkaksikon, joiden ystävyys on kestänyt 40 vuotta. Ystäväkirjeessä koomikko Eeva Vekki ja kolme tapaa jättää huono ystävä.

 • Velkavankeuteen suistuneet yrittäjät nousemassa pankkeja vastaan

  10.06.2016 MOT

  Merikapteeni velkavankina 24 vuotta

  ”Sen jokainen tietää, että ei näillä eläketuloilla sitä koskaan makseta. Eikä maksa lapset eikä lapsenlapsetkaan”, Tatu Hoikkala kertoo kaatuneen yrityksensä jälkeen jääneestä pankkivelasta.

 • Turismi ja tulivuoret pelastivat Islannin talouden haaksirikolta

  26.11.2015 Elävä arkisto

  Syksyllä 2008 Islannin ylikuumentunut talous romahti.

  Syksyllä 2008 Islannin ylikuumentunut talous romahti.

 • Lakiuudistus saattaa laskea uusien asuntojen vuokria eurolla per neliö

  22.10.2015 Yle Uutiset

  Valmisteilla oleva uusi laki saattaisi laskea valtakunnallisten vuokrayhtiöiden uudiskohteiden vuokria. Kaupunkien vuokrayhtiöiden vuokrissa tuskin tapahtuisi merkittävää muutosta, sillä yhtiöt eivät tavoittele voittoa.

 • Oikeus pani vippifirman kuriin

  16.10.2014 MOT

  Markkinaoikeus on linjannut, että maksullisen takauksen kustannukset on laskettava osaksi luoton todellista vuosikorkoa. Markkinaoikeus on kieltänyt pienlainayhtiö Vipster Oy:tä myöntämästä kuluttajille luottoja, joiden todelliset korkokustannukset ylittävät lakisääteisen rajan. Kuluttaja-asiamies pyysi markkinaoikeutta puuttumaan asiaan.

 • Vertaislainoille pikavippien kohtalo

  15.10.2014 MOT

  Vertaislainoista on tullut uusi pikavippibisneksen hämmentäjä. Vertaislainoja ei tällä hetkellä säännellä lailla. Vertaislainayritykset ovat perineet alle 2 000 euron luotoista satojen prosenttien suuruisia korkoja.

 • Kalliit kulissit

  18.02.2014 Oppiminen

  Miten terveellä pohjalla rahankäyttösi on?

  Viisiosainen ohjelmasarja, joka haastaa nuoret laittamaan oman rahankäyttönsä terveelle pohjalle. Jokaisessa osassa kaksi yhdeksäsluokkalaista kahden nuoren paria saa tehtävän, jonka suoritusta kommentoi ihan oikea Martta.

 • Simo purkaa vuokratalon

  23.01.2014 Yle Uutiset

  Simon Vuokratalot purkaa ensi kesänä vuokrarivitalon. Talo on päässyt huonoon kuntoon ja se olisi peruskorjattava. Talon 10 asunnosta vain kaksi on vuokrattu. Purkuun on saatu avustusta ja osa jäljellä olevasta lainasta on annettu anteeksi.

 • Vuokra-asuntojen kysyntä laskenut Keminmaassa

  10.09.2013 Yle Uutiset

  Keminmaassa aletaan etsiä keinoja vuokra-asuntojen kysynnän parantamiseksi. Asunnoista on ylitarjontaa ja lisäksi useat kiinteistöt ovat tulleet peruskorjausikään.

 • Talousmatematiikka

  17.06.2013 Abitreenit

  Korkoja, veroja ja muita prosenttilaskuja.

  Talousmatematiikka on käytännönläheistä. Jokainen joutuu elämänsä aikana ottamaan lainaa, vaihtamaan valuuttaa, vertaamaan hintoja tai ainakin maksamaan veroja,

 • Valtio tienannut satoja miljoonia vuokra-asujien kustannuksella - Ministeri: Epätervettä toimintaa

  08.05.2013 Yle Uutiset

  Aikoinaan kohtuuhintaisen asumisen tukemista varten luodusta arava-järjestelmästä on tullut valtion rahantekokone. Valtio tienaa joka vuosi yli 100 miljoonaa euroa voittoa korkeakorkoisista vanhoista arava-lainoista. Maksajina ovat pienituloiset arava-asuntojen vuokra-asukkaat, joiden pitäisi olla tuen kohteina. Ja tulevina vuosina valtion voitot sen kuin kasvavat.

 • Hallitus laajentaa vaikeuksissa olevien vuokrataloyhtiöiden tukea

  18.04.2013 Yle Uutiset

  Lievennyksiä on tulossa muun muassa lainaehtojen sovitteluun. Tavoitteena on helpottaa vuokrayhtiöiden taloutta ja lieventää valtion riskejä.

 • Suomi: Kriisimaat voisivat kaupata vakuudellisia velkapapereita

  28.06.2012 Yle Uutiset

  Lainojen vakuudeksi korvamerkittäisiin esimerkiksi verotuloja.

 • Asunnottomuus ja subjektiivinen oikeus asuntoon eivät kohtaa Suomessa

  09.12.2011 Yle Uutiset

  Todellisen asunnottomuuden ja perustuslaissa määritellyn oikeuden asumiseen ja asuntoon välillä on Suomessa jännite. Tarkempi lainsäädäntö ei tue perusoikeuden toteutumista. Tämä käy ilmi hallintotieteiden lisensiaatti Jan-Erik Helenelundin väitöskirjatutkimuksesta, joka tarkastetaan perjantaina Vaasan yliopistossa.

 • Irlannin kautta saatu vakuudellinen raha nosti Suomea lamasta

  17.11.2010 Yle Uutiset

  Irlannin kautta saatu vakuudellinen rahoitus oli keskeisessä asemassa, kun Suomea nostettiin ylös 1990-luvun lamasta. Irlantiin perustettiin tuolloin Fennica holding-yhtiö, joka osti oikeuksia suomalaisiin aravalainoihin. Kaikkiaan järjestelyllä hankittiin Valtion asuntorahastolle varoja 2,8 miljardin euron arvosta.

 • Asunto-osakeyhtiöiden hoito- ja korjauskulut nousivat

  24.09.2010 Yle Uutiset

  Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut olivat viime vuonna vähän alle 3,5 euroa huoneistoneliöltä kuukaudessa. Kulut nousivat edellisvuodesta 4,7 prosenttia.

 • Ihmiset muuttavat ARA-asuntojen vuokrankorotusten tieltä

  07.09.2010 Yle Uutiset

  Vuokrankorotukset valtion tukemissa ARA-asunnoissa ajavat ihmisiä muuttamaan. Edullisia vuokra-asuntoja on tarjolla entistä vähemmän, koska tuhansilta vuokrataloilta puretaan vuosittain niitä koskevat rajoitukset. Valtion tukemia asuntoja ovat ostaneet myös ulkomaiset kiinteistösijoittajat.

 • Pikavippiparonit: käsikirjoitus

  06.09.2010 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

Sivut