Hyppää pääsisältöön

opetuselokuvat

 • Rasismista pitää puhua koulussakin

  05.11.2015 Oppiminen

  Rasismi aiheena Japan Prize kilpailun voittajadokumentissa.

  Japan Prize -kilpailun kansainvälinen tuomaristo valitsi maailman parhaaksi oppimisen ohjelmaksi vuonna 2015 rasismia käsittelevän dokumentin ”Our Colonial Hangover” (Zwart als Roet). Dokumenttielokuvassa pohditaan, tulisiko hollantilainen ”Musta-Pekka”-hahmo nähdä viattomana jouluperinteenä vai siirtomaakauden rasismijuhlien krapulaysköksenä.

 • Oppimisen ykkösenä 50 vuotta: Japan Prize

  16.09.2015 Oppiminen

  Japan Prize 50 v - tutustu maailman parhaisiin tuotantoihin.

  Japan Prize on maineikas kansainvälinen oppimisen sisältöjen kilvoitteluareena, joka täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Joka syksy Tokioon kokoontuu koulu- ja opetusalan mediaosaajia ympäri maailman parhaat esimerkkinsä matkalaukussa. Tutustu parhaisiin tuotantoihin!

 • 4.8. Teeman Elävä arkisto: Atomipommin varjossa

  21.06.2014 Yle Teema

  Mitä teet jos atomipommi putoaa huomenna? Arkisto valistaa.

  Atomisodan aikakausi alkoi Hiroshimassa 70 vuotta sitten. Mutta mitä teet jos ydinpommi putoaa huomenna? Vanhoissa kotimaisissa valistuselokuvissa neuvotaan, kuinka ydinsäteilyltä suojaudutaan niin kaupungissa kuin maaseudullakin.

 • Hevonen koulussa - kouluratsastuksen saloja vuodelta 1937

  05.10.2006 Elävä arkisto

  ”Hevonenkin on vain ihminen."

  ”Hevonenkin on vain ihminen”, ja sen vuoksi hevosen huomio saattaa hetkeksi herpaantua, todetaan oheisessa kouluratsastusta käsittelevässä filmissä vuodelta 1937.