Hyppää pääsisältöön

siipikarjatilat

  • Tipusta broileriksi ja vakuumipakkaukseen – tällainen on broilerin matka kasvattamosta teurastamoon

    06.02.2017 Puoli seitsemän

    Yhden teurastamon läpi kulkee päivittäin 110 000 lintua.

    Broileri maistuu suomalaisille: siipikarjan lihaa syödään toiseksi eniten heti sianlihan jälkeen ja kulutus kasvaa koko ajan. Mutta millaisissa oloissa tätä suosikkiruokaa tuotetaan? Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Helena Lappeteläinen pääsi tutustumaan broilerin matkaan tipusta teurastamolle ja aina myyntipakkaukseen saakka.

  • Aamukukot kiekuivat päivän radio-ohjelman alkaneeksi

    09.07.2015 Elävä arkisto

    Aamuisin kuultujen kukkojen kiekaisuja ja tarinoita.

    Kukko kiekuu … kukko kiekuu … kukko kiekuu! Näin kuului aamuisin Suomen radiosta hellästi. Säännöllisesti aina 1930-luvulta vuoteen 1963 asti suoritti Ylen ainoan radiokanavan aamunavauksen radion aamukukko. Kiekuminen palasi radioon uudelleen 1990-luvulla ja aamukukkoja onkin vuosien varrella ollut useita.

  • Lintuinfluenssa

    29.04.2009 Elävä arkisto

    Vuonna 2006 pelättiin lintuinfluenssan aiheuttavan pandemian. Taudin syntypaikkana olivat Kaakkois-Aasian ylitiheät kanafarmit.