Hyppää pääsisältöön

henkilöt

 • Päivä eläinlääkärin matkassa

  14.12.2014 Summeri

  Monen hevostytön ja –pojan toiveammatti on eläinlääkäri, mieluiten hevoseläinlääkäri. Työ kuulostaa hevosystävästä houkuttelevalta, kun saa olla hevosten kanssa koko päivän.

 • Kisoissa eläinlääkäri toivoo pääsevänsä vähällä

  07.12.2014 Summeri

  Yliopistollisen Hevossairaalan johtaja eläinlääkäri Kati Niinistö on tuttu näky Helsinki International Horse Show:n katsomossa. Hän ei kuitenkaan ole paikalla vain nauttimassa hienoista suorituksista.

 • Ihmiskunnan alkukoti löytyy Uudeltamaalta

  16.06.2014 Elävä arkisto

  Dokumentti tutustuttaa katsojan uskomattomaan tarinaan.

  Ior Bock (1942-2010) oli elämäntapataiteilija, tietäjä ja Suomenlinnan opas. Hän tuli kuuluisaksi kertomastaan sukunsa saagasta, jota hän väitti olleen välitetty eteenpäin sukupolvelta toiselle jopa tuhansien vuosien ajan. Tarinan mukaan ihmiskunnan alkukoti on Uudellamaalla ja Sipoossa sijaitsevan vuoren sisältä löytyisi niin kutsuttu Lemminkäisen temppeli.

 • Hantta toivottaa helvetin hyvää yötä

  14.11.2008 Elävä arkisto

  Hannele "Hantta" Krause eli Wilma Schlizewski nousi julkkikseksi käytettyään voimasanaa valtakunnallisessa tv-lähetyksessä vuonna 1984.

 • Tiernapojat

  13.12.2006 Elävä arkisto

  Tiernapojat, toiselta nimeltään Tähtipojat on vuosisatoja vanha suomalainen jouluperinne. Laulunäytelmän juuret ovat Oulussa. Vuoden 1962 esityksessä nähtiin Knihtinä nuori Jamppa Tuominen.