Hyppää pääsisältöön

rahoitus

 • Miten Yle käyttää rahansa?

  18.02.2016 Yleisradio

  Yle käyttää 90 % ohjelmakuluistaan kotimaisiin sisältöihin.

  Käytämme 90 % ohjelmakuluistamme kotimaisiin sisältöihin, ja tarjoamme töitä luovalle alalle.

 • Vaikeasti sairaat pietarilaislapset saivat terveyttä Suomesta

  30.01.2015 Elävä arkisto

  Venäläisistä terveysturisteista halutaan uutta vientituotetta, mutta estääkö poliittinen jännite sen? Silminnäkijä: Terveyttä Suomesta seurasi vaikeasti sairaiden pietarilaislasten Mašan ja Olegin elämää kotimaassa sekä sairaalakäyntejä Suomessa.

 • Valtio, joka meni konkurssiin − ja selvisi siitä

  22.07.2014 Elävä arkisto

  Argentiinan lama päättyi vuonna 2002 konkurssiin.

  Argentiinan syvä lama päättyi vuonna 2002, kun se julistautui konkurssiin. Saman tien valtiontalous lähti nousuun. Kymmenen vuotta myöhemmin kysyttiin, miksei Euroopan kriisimaiden voisi antaa seurata Argentiinan tietä.

 • Yle osallistuu taloustalkoisiin ja tehostaa toimintaansa

  21.03.2014 Yleisradio

  Yle aloittaa vuoden 2015 taloussuunnittelun välittömästi.

  ”Ylen rahoituksesta päättää eduskunta ja on selvää, että on yhtiö on kansallisissa taloustalkoissa mukana, kun eduskunta on näin linjannut”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

 • Ylen hallintoneuvosto: Ylen rahoituksesta on päätettävä eduskunnassa

  11.03.2014 Yleisradio

  Hallintoneuvosto keskusteli Ylen hallituksen selvityksestä

  Hallintoneuvosto keskusteli Ylen hallituksen antamasta selvityksestä yhtiön toiminnan lähtökohdiksi ja rahoituksen tasoksi.

 • Terentjeffin alamäet

  28.10.2013 Elävä arkisto

  It-miljonääri Jorma Terentjeff keksi 2000-luvulla uuden bisnesmallin. Hän siirtyi hiihtobisnekseen ja osti kolme huonosti menestyvää rinnekeskusta Kainuusta ja Koillismaalta. Oulun bisnesenkelinä tunnetun Terentjeffin piti muuttaa laskettelurinteet kultakaivoksiksi, mutta veronmaksajat joutuivatkin tappioiden maksajiksi.

 • Jyväskylän Kiri ja Kauhajoen Karhu Poronmaito-operaation neliottelussa

  09.07.2013 Elävä arkisto

  Jyväskylän Kirin ja Kauhajoen Karhun pesäpalloilijat kilpailivat leikkimielisesti Kauhajoen Kasinolla 1979, kun operaatio Poronmaito keräsi rahaa Suomen olympiaurheilijoille. Raimo "Höyry" Häyrinen juonsi ja ylituomaroi mittelön.

 • Nelson Mandela kävi kahdesti kiittelemässä Suomea

  27.06.2013 Elävä arkisto

  Mandela vieraili Suomessa vuonna 1992 ja vuonna 1999.

  Nelson Mandela vieraili Suomessa vuonna 1992 ja vuonna 1999. Molemmilla kerroilla vierailun pääasialliseksi tarkoitukseksi ilmoitettiin Mandelan halu käydä kiittämässä Suomen valtiota sen tuettua Etelä-Afrikan mustia rotuerottelun ollessa vielä vallalla.

 • Puolueet kunnan kukkarolla

  22.04.2013 MOT

  Muutama vuosi sitten paljastuneiden vaaliraha-skandaalien jälkeen valtakunnallisesta puolue- ja ehdokasrahoituksesta säädettiin laeilla ja tehtiin aiempaa avoimempaa. Sen sijaan puolueiden paikalliset bisnekset jätettiin valvonnan ulkopuolelle.

 • Puolueet kunnan kukkarolla: käsikirjoitus

  22.04.2013 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Umpikujassa ollaan – vai ollaanko?

  27.02.2012 MOT

  Luottoluokitus on nykyaikaisen markkinatalouden absurdeimpia ilmiöitä. Taloushistoriassa ei liene koskaan aikaisemmin ollut yrityksiä, jotka olisivat epäonnistuneet niin pahasti kuin markkinoita hallitseva luokituskolmikko – ja silti selvinneet kuin koirat veräjästä.

 • Yle-ratkaisu helpottaa ja velvoittaa

  16.12.2011 Yleisradio

  Kirjoittaja on Ylen toimitusjohtaja. Vaikka pitkin syksyä ja etenkin viime metreillä elettiin jännittäviä hetkiä, oli tieto Yle-ratkaisun syntymisestä lopulta mukavaa luettavaa ja merkittävä saavutus päättäjille.

 • Löydä Yle!

  09.12.2011 Yleisradio

  Ylen rahoitus on nyt ajankohtainen asia, josta keskustellaan ja josta odotetaan päätöstä. Myös Ylen tehtävä herättää keskustelua. Viestintäjohtaja Reija Hyvärinen korostaa, että Ylen on erotuttava otteellaan ja sisällöillään.

 • Hampusta öljyä ja muovia

  15.06.2011 Elävä arkisto

  Huumausaineena tunnetuksi tullut hamppu soveltuu hyvin myös muovin valmistukseen tai vaikkapa kananmunan korvikkeeksi. Maailman kiistellyin kasvi on raivannut tiensä takaisin Suomenkin pelloille.

 • Ylen rooli suomalaisessa luovan alan ekosysteemissä keskustelutti Luova raha-seminaarissa

  01.06.2011 Blogit

  Ylen viestintäjohtaja Reija Hyvärinen uskoi Ylen rahoittajan - suomalaisten - haluavan yhtiön pysyvän merkityksellisenä toimijana jatkossakin, ja siksi sen on kehitettävä verkkopalvelujaan. Olli-Pekka Heinonen unelmoi esityksessään tilanteesta, jossa Ylen arkistojen aarteet olisivat kaikkien suomalaisten käytössä. ...

 • Jääkö kulttuuri kulttuuripääkaupungin jalkoihin?

  30.05.2011 Elävä arkisto

  Vapaa-ajantilasta tehdään pyöräkellari, elokuvakerho toimii kahvilassa ja taiteilija on joutunut valtaamaan työtilansa luvattomasti. Tällaistako oli Turun valmistautuminen kulttuuripääkaupunkivuoteen 2011?

 • Piilotetut puoluerahat

  14.03.2011 Elävä arkisto

  Mistä tulevat kansanedustajia tukevien puolueiden rahat?

  Toukokuussa 2008 alkanut vaalirahakohu ei ehtinyt laantua ennen seuraavia eduskuntavaaleja vuonna 2011. Asiaa on puitiin niin lehtien palstoilla kuin oikeudessakin. Mutta mistä tulevat kansanedustajia tukevien puolueiden rahat?

 • Kansallisooppera Bulevardilta Töölönlahdelle

  04.01.2011 Elävä arkisto

  Suomalainen Ooppera sai vuonna 1918 väliaikaisesti käyttöönsä Aleksanterin teatterin Helsingin Bulevardilla. Uutta, riittävän tilavaa oopperataloa saatiin odottaa 72 vuoden ajan.

 • Halpa, halvempi, hoivakoti

  02.11.2010 MOT

  Vanhusten hoivakotibisneksessä liikkuu iso raha. Pahimmillaan kilpailutus on johtanut jopa rikosepäilyyn. Alajärvellä on kaksi tyhjää vanhusten hoivakotia, yhteensä 27 paikkaa. Uudenkarheat hoivakodit ovat olleet tyhjillään jo 2,5 vuotta.

 • 63 senttiä päivässä

  26.10.2009 Yleisradio

  …ja 19,25 euroa kuukaudessa on tv-maksun hinta vuoden 2010 alusta. Sillä saa laajan paketin ohjelmia ja palveluita, joista on varaa valita. Samalla summalla saisit reilun puoli litraa maitoa päivässä. YLEllä on 4 tv-kanavaa, 6 radiokanavaa, teksti-tv, mobiilipalvelut ja internetin yle.fi.

Sivut