Hyppää pääsisältöön

elokuvaohjaus

 • Mika Taanila ja median taide

  25.05.2015 Elävä arkisto

  Videotaiteen ja kokeellisen dokumentin pioneeri Mika Taanila

  Videotaiteen ja kokeellisen dokumentin pioneeri Mika Taanila

 • Donnerin elokuvan Armi on itsetuhoinen naukkailija

  13.03.2015 Kulttuuri

  "Armi yritti naida minut. Ei hän siinä onnistunut, mutta ystävyytemme sälyi silti", ohjaaja Jörn Donner kertoo suhteestaan Armi Ratiaan. Fiktiivinen Armi Elää -elokuva kuvaa Marimekon vaiheita ja Armin paikoin onnetontakin elämää.

 • Kaunis & rankka elokuva nuorten rajusta pakomatkasta

  09.10.2014 Kulttuuri

  Elokuvaohjaaja J-P Valkeapää esittää He ovat paenneet –elokuvallaan modernin sadun syrjäytyneiden nuorten kohtalosta, jotka pakenevat aikuisten synkkää, raakaa ja väkivaltaista maailmaa. Rohkea elokuva syntyi, kun ohjaaja sai idean kokeilla Grimmin saduista tuttuja tarinallisia täyskäännöksiä. Stradan Joonatan liftaa J-P:n Saabin kyytiin ja hankkii lisätietoja 17.10.2014 ensi-iltaan tulevasta elokuvasta.

 • Silkkaa hyvää roskaa

  29.07.2014 Kulttuuri

  Quentin Tarantinon idoli ja italialaisen roskaelokuvan mestari Enzo G. Castellari otti Sanna Stellanin syleilyynsä ja kertoi elokuvistaan lokakuussa 2011. Mukana Stradan oma roskaleffa.

 • Ei mitään tunnetta!

  21.07.2014 Kulttuuri

  Ohjaaja Jari Halosen mielestä tänä päivänä elokuvissa nähdään liian kevyttä näyttelemistä. Ohjaaja Dome Karukoski oli asiasta täysin eri mieltä. Syksy 2013.

 • Saara Cantell: Kasvot lähikuvassa

  19.03.2014 Kulttuuri

  "Jokaisessa elokuvassani on kuitenkin myös hetkiä, joista olen enemmän kuin ylpeä. Hetkiä, joita rakastan." Saara Cantell pohtii Yle Radio 1:n Kultakuumeen kolumnissa lähikuvien merkitystä.

 • Huonot elokuvat

  18.06.2010 Elävä arkisto

  Kaikki epäonnistuvat joskus työssään, mutta elokuvantekijälle epäonnistuminen on julkinen. Mikä menee vikaan, kun elokuvasta tulee huono?

 • Ingmar Bergman ohjaa Fannya ja Alexanderia

  30.07.2007 Elävä arkisto

  Bergmanin lapsuusmuistoista kehkeytyi maineikas elokuva.

  Fanny ja Alexander on yksi Ingmar Bergmanin tunnetuimmista elokuvista. Ruotsalaisohjaaja kokosi lapsuusmuistoihinsa pohjautuvasta tv-sarjasta maineikkaan elokuvan.

 • Jörn Donner ja elokuvaseksi

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Jatkoaika keskustelee filmierotiikasta. Jörn Donner oli 1960-luvun lopussa uuden suomalaisen elokuvan johtavia tekijöitä.

 • Edvin Laineen vuosikymmenet

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Ohjelma käy professorin lapsuusmaisemissa ja seuraa Laineen joskus kovaäänistäkin luomistyötä ”Pohjantähden" ja ”Luottamuksen” kuvauksissa.

 • Kansainvälinen kotimainen

  08.09.2006 Elävä arkisto

  "Tuntematon ystävä" -filmissä oli mukana myös Anne Pohtamo. Sitä markkinoitiin ensimmäisenä Suomessa tehtynä kansainvälisenä elokuvana.