Hyppää pääsisältöön

palveluammatit

 • 8 myyttiä työstä: ”Suomalainen ei osaa palvella"

  07.01.2016 Yle TV1

  Löytyykö Suomesta huonon palvelun lisäksi hyvää palvelua?

  Löytyykö Suomesta huonon palvelun lisäksi hyvää palvelua?

 • 8 myyttiä työstä

  22.12.2015 Yle TV1

  Uusi sarja testaa työelämän väittämiä ja uskomuksia.

  Kahdeksanosainen uusi sarja testaa työelämän yleisiä väittämiä ja uskomuksia.

 • Shelliä mainostettiin vauhdin merkkinä

  03.09.2014 Elävä arkisto

  Mainosfilmi vuodelta 1936 esittelee autoistuneen Helsingin

  Aho & Soldanin vuonna 1936 Shellille valmistama mainosfilmi on aikamatka 1930-luvun autoistuneeseen Helsinkiin, missä käynti huoltoasemallakin tuntuu olleen yhtä juhlaa.

 • Palkkatyö määrittelee ihmisiä ja yhteiskuntia

  23.09.2013 Elävä arkisto

  Miksi yhteiskuntamme pyörii työn varassa?

  Muutoksen sosiologia sarjan työ-jaksossa tutkitaan, miten modernisaation kautta päädyttiin palkkatyöhön ja kuinka globalisaatio, teknologian kehitys ja vapautunut markkinatalous muuttavat sekä työn luonnetta että työntekemisen ehtoja. Miksi yhteiskuntamme pyörii työn varassa ja miksi palkkatyö on usein ihmisen arvokkuuden mitta?

 • Autoalan englantia

  03.01.2013 Oppiminen

  Englantia autoalan opiskelijoille.

  Tässä osassa opit muun muassa tervehtimään asiakkaita, esittelemään tuotteita ja palveluita sekä antamaan ohjeita. Aiheeseen liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustutaan autoalan eri tilanteissa. Lopuksi tapaamme Anthony Wilsonin, joka työskentelee autoalalla. Hän kertoo työstään, koulutuksestaan ja harrastuksistaan. Taitotaso B1.2.

 • Entinen mainosmies matkasaarnaa hyvästä palvelusta

  20.12.2012 Elävä arkisto

  Keitä varten tulet töihin? Miksi teet sitä, mitä teet? Entinen mainosmies Olli Linjala luennoi yrityksille itsetunnosta, vastuusta ja hyvästä palvelusta. Yhdenillan pysäkki -ohjelman haastattelussa 1995 Linjala puhuu halusta tuottaa hyvää mieltä. Kamera seuraa myös Linjalaa luennoimassa yrityksille positiivisuuden ilosanomaa.

 • At your service - Tehtävät

  12.12.2012 Oppiminen

  At your service -sarjan tehtävät

  At your service -sarja opettaa palvelualoilla tarvittavaa englannin kielen taitoa.Tehtävissä harjoitellaan muun muassa varausten tekemistä, kohteliaisuusfraaseja, puhelimessa hyödyllisiä lauseita ja neuvojen antamista.

 • Matkailualan englantia

  12.12.2012 Oppiminen

  Opit tervehtimään asiakkaita sekä tarjoamaan apua.

  Tässä osassa opit tervehtimään asiakkaita, tarjoamaan apua, tekemään varauksia sekä neuvomaan tietä. Aiheisiin liittyvään sanastoon tutustutaan matkatoimistossa ja turisti-informaatiossa. Lopuksi tapaamme Gary Even, joka kertoo työstään matkatoimistossa, tulevaisuuden tavoitteistaan ja harrastuksistaan. Taitotaso B1.2.

 • Terveydenhuoltoalan englantia

  12.12.2012 Oppiminen

  Opit mm vastaamaan puhelimeen ja tekemään varauksia.

  Tässä osassa opit muun muassa vastaamaan puhelimeen ja tekemään varauksia, neuvomaan potilasta sairastapauksessa ja esittelemään työpaikkasi. Aiheisiin liittyvään sanastoon tutustutaan sairaalassa ja terveyskeskuksessa. Lopuksi tapaamme sairaanhoitaja Jill Machin, joka kertoo työstään ja koulutuksestaan sekä vapaa-ajastaan. Taitotaso B1.2.

 • Ravintola-alan englantia

  12.12.2012 Oppiminen

  Opit mm. ottamaan selvää asiakkaiden toiveista.

  Tässä osassa opit ottamaan selvää asiakkaiden toiveista, ottamaan vastaan tilauksen sekä suosittelemaan ja ehdottamaan. Henkilökuvassa tapaamme hotellissa työskentelevän Ed Flanaganin, joka kertoo omasta työstään, koulutuksestaan ja miksi kiinnostui alasta. Taitotaso B1.1.

 • Hotellialan englantia

  12.12.2012 Oppiminen

  Opit tervehtimään asiakkaita ja ottamaan vastaan varauksia.

  Tässä osassa opit muun muassa tervehtimään asiakkaita, ottamaan vastaan varauksia ja tarjoamaan apua sekä sekä suosittelemaan asioita. Henkilökuvassa tapaamme hotellissa työskentelevän Ed Flanaganin, joka kertoo omasta työstään, koulutuksestaan ja miksi kiinnostui alasta. Taitotaso B1.2.

 • Kaupanalan englantia

  12.12.2012 Oppiminen

  Opit tervehtimään asiakkaita ja ottamaan vastaan varauksia.

  Tässä osassa opit muun muassa tervehtimään asiakkaita, ottamaan vastaan varauksia ja tarjoamaan apua sekä suosittelemaan asioita. Henkilökuvassa tapaamme valintamyymälässä työskentelevän Matthew Stiffin ja hänen tyttöystävänsä. Taitotaso B1.2.

 • Joko teitä palvellaan?

  06.06.2011 Elävä arkisto

  Pitäisikö meitä kouluttaa palveluihin?

  "Asennoidummeko oikein liikkeiden ja yhteiskunnan meille tarjoamiin palveluksiin vai pitäisikö meitä kouluttaa käyttämään niitä", mietittiin vuonna 1966.

 • Ihmisen työ

  02.11.2010 Elävä arkisto

  Työllä hankitaan leipä pöytään ja katto pään päälle, mutta se on paljon muutakin. Työn teolla ja ammatilla on usein suuri merkitys ihmisen elämässä ja identiteetissä, niin hyvässä kuin pahassa.

 • Jopet: Sijaiskärsijä

  20.10.2009 Elävä arkisto

  Sijaiskärsijäpalvelu saa miellyttävän tehtävän. Kiireinen mies joutuu jättämään Irinan sängylle kesken toimen.