Hyppää pääsisältöön

lastenkulttuuri

 • Riitta Korpela näkee ajan hektisyyden Ti-Ti Nallen kiertueilla: "Vanhemmat saattavat kehottaa lapsiaan lyömään nallea"

  07.12.2017 Puoli seitsemän

  Riitta Korpela näkee lasten muuttuneen 30 vuodessa.

  Ti-Ti Nalle täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Ajan muutos näkyy Riitta Korpelan mukaan konserteissa. Lapset ovat yhtä aitoja ja rehellisiä kuin aikaisemminkin, mutta joidenkin vanhempien kärsivällisyys on vähissä: "lyö sitä nallea, niin se huomaa sinut".

 • Pikku Kakkoselle myönnettiin Suomi-palkinto Vuosisadan Kulttuurigaalassa

  18.10.2017 Yleisradio

  Pikku Kakkonen sai Suomi-palkinnon.

  Pikku Kakkonen on nauttinut pienten ja myös vanhempien tv-katsojien suurta suosiota jo 40 vuoden ajan.

 • 26.4. Piilometsän soitinsatu

  30.03.2017 RSO

  James Gaffigan, kapellimestari Sergei Prokofjev: Sarja baletista Tuhkimo Rooleissa musiikkipedagogit Sari Kallioranta ja Siina Hirvonen Yhteistyössä Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSOn kanssa. Konsertti soveltuu yli 4-vuotiaille. Tilaisuus on maksuton, mutta liput on varattava etukäteen info@versomus.fi.

 • 18.1. Beethoven-festivaali: BEETHOVENIA LAPSILLE

  29.03.2017 RSO

  Matthias Pintscher, kapellimestari Rooleissa musiikkipedagogit Sari Kallioranta ja Tarja Luoma Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4 op. 60 Yhteistyössä Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSOn kanssa. LOPPUUNVARATTU

 • 28.9. klo 10 Piilometsän soitinsatu

  28.03.2017 RSO

  Edward Gardner, kapellimestari Rooleissa musiikkipedagogit Sari Kallioranta ja Siina Hirvonen Maurice Ravel: Tombeau de Couperin Yhteistyössä Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSOn kanssa. Konsertti soveltuu yli 4-vuotiaille.

 • Kielentutkija Tatu ja Patu -elokuvasta: Kunnianosoitus kielen moninaisuudelle

  19.10.2016 Kulttuuri

  Käytimme kielentutkijan uutuuselokuvan ensi-illassa.

  Lasten kieleen ja kielen oppimiseen erikoistunut kielentutkija Lea Nieminen on vakuuttunut uudesta Tatu ja Patu -elokuvasta. Se tuo hänen mukaansa luontevasti esiin erilaisia kieliä ja kielimuotoja sekä leikittelee kielellä hurjasti Tatu ja Patu -kirjojen linjaa jatkaen.

 • "Veisaisinpa virsiä jos muistuttaisin Kirsiä"

  09.12.2014 Kulttuuri

  Kirsi Kunnas liikkui 50-luvulla boheemiympyröissä, niissä hän oli taiteilijaperheen kasvattina lapsuutensakin viettänyt. Sylvi Kunnas, Kirsin äiti, laittoi sisarusten kiiltokuvakirjoihin Edith Södergranin runoja. Sillä se selvä, Kirsi rupesi runoilijaksi ja julkaisi esikoisrunonsa 1947.

 • Nalle Pyh on kaikkein kovin!

  25.06.2014 Kulttuuri

  Lastenkulttuuri on nykyään täynnä fantastisia huippuelämyksiä, vaikka lapset kaipaavat tarinoita arkisesta elämästä ja sen varjopuolistakin. Strada loihti oman lastenhahmonsa.

 • Lastenteatteria tarvitaan

  09.03.2011 Blogit

  Suomalaiset teatterit suhtautuvat lastenteatteriin vakavasti ja toteuttavat sen samalla intohimolla ja laadulla kuin muut esitykset. Missä on vika, kun lastenteatteri ei enää löydä katsojia samaan tyyliin kuin aiemmin? En ymmärrä, meidän lapset haluavat teatteriin!

 • Lasten valokuvauskilpailun pääpalkinto Aadalle Paimioon

  19.11.2009 Vanhemmuus

  Lasten valokuvauskilpailun pääpalkinto arvottiin torstaina 19.11.2009, Lapsen oikeuksien päivän aattona. Arpa suosi Aadan kuvaa valkovuokoista. Lue kuvan tarina.

 • Lapset kuvasivat - katso valmis näyttely

  19.11.2009 Vanhemmuus

  Perhepaletin lasten valokuvauskilpailu juhlistaa YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen juhlavuotta. Lasten ottamat valokuvat ovat rehellisiä. Kuvat kertovat siitä, millainen on lapsen maailma ja mitkä asiat ovat lapselle tärkeitä.

 • Katso lasten valokuvauskilpailun kuvat

  15.09.2009 Vanhemmuus

  Perhepaletin lasten valokuvauskilpailu on päättynyt ja upeiden kuvien näyttely on nyt valmis. Lähde retkelle kuvien maailmaan vaikka yhdessä lapsen kanssa. Mitä näette?

 • Valokuvauskilpailu lapsille

  01.09.2009 Vanhemmuus

  Kuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi kannattaa rohkaista lapsia kuvaamaan ja katsoa kuvia yhdessä. Osallistu yhdessä lapsen kanssa Perhepaletin valokuvauskilpailuun 1.9. - 19.11.2009.

 • Tavataan Jukka Kajava

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Oululaisessa teinilehdessä uransa aloittanut toimittaja Jukka Kajava oli jo 1980-luvun alussa vakiintunut suomalaisen lehdistön vaikutusvaltaisimmaksi tv-kriitikoksi.

 • Lastenkulttuuria puitiin 1970-luvulla ideologiselta kannalta

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Radion kulttuuripoliittinen keskusteluryhmä miettii, ovatko M. A. Nummisen lastenlaulut maalaisliittolaisia, edustaako Peppi Pitkätossu yli-ihmismentaliteettia ja kertovatko lastenkirjat kylliksi yhteiskunnan luokkajaosta..