Hyppää pääsisältöön

maksut

 • Digitreenit: Hoida pienet maksut kaverille kännykällä – mobiilimaksaminen käy helposti puhelinnumeron avulla

  17.04.2019 Digitreenit

  Maksu puhelimella korvaa tilisiirrot ja kolikot.

  Pienet satunnaiset maksut kaverille on nykyään helppo hoitaa kännykän sovelluksella. Perehdy MobilePay- ja Siirto-palveluihin. Kumpaakin voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat – vaikka Siirrossa se vaatiikin koukkausta Pivo-sovelluksen kautta.

 • Pitääkö silmälasit maksaa kokonaan jo tilattaessa?

  17.02.2014 Kuningaskuluttaja

  Kuopiolainen rouva osti silmälasit paikallisesta optikkoliikkeestä. Sopivat löytyivät ja rouva teki tilauksen. Lasku oli suuri ja se olisi pitänyt maksaa kokonaan tilausta tehdessä, vaikka silmälaseja rouva ei saanut heti mukaansa. Rouva ei tähän suostunut.

 • Bittiraha Bitcoin haastaa perinteiset valuutat

  17.01.2014 Elävä arkisto

  Mitä jos hallituksilla ja pankeilla ei olisi mitään osaa rahan luomisessa ja käytössä? Vastauksen tähän antaa Bitcoin, vertaisverkossa toimiva virtuaalivaluutta, joka ei ole minkään keskuspankin valvonnassa.

 • Valtaosa vaihto-oppilaista tyttöjä

  07.10.2013 MOT

  Yhdeksästä vaihto-oppilasjärjestöstä kahdeksan lähettää eniten tyttöjä ulkomaille. Tämä ilmenee MOT:n tekemästä kyselystä alan keskeisimmille vaihto-oppilasjärjestöille.

 • Yhdysvaltoihin 9000 eurolla

  07.10.2013 MOT

  MOT:n tekemän selvityksen mukaan nuori maksaa noin 8000-9000 euroa vaihdosta Yhdysvalloissa. Maksuja on kuitenkin vaikea verrata, koska Suomessa toimivat keskeiset järjestöt ovat hyvinkin erilaisia.

 • IT-uutiset kertoi digiajan uutuuksista ja taloudesta

  21.12.2012 Elävä arkisto

  Vuosituhannen vaihteessa YLE24 ja Talentumin Tietoviikko-lehti tekivät yhdessä IT-uutisia. Ihka ensimmäisissä IT-uutisissa huhtikuussa 2002 huolena oli kämmenmikrojen tietoturva. Myöhemmin etsittiin mm. seuraajaa tekstiviestin menestystarinalle ja odoteltiin kuluttajien halukkuutta maksaa verkkolehdistä.

 • Kahvilat ja ravintolat

  05.09.2012 Oppiminen

  Kahvilassa tai ravintolassa asioidessa on hyvä tuntea muutamia avainlauseita ja -sanoja. Ruokalista suorastaan vilisee ”tuttuja” sanoja, mutta jos kyrilliset aakkoset ovat vielä hakusessa, voi tunnistaminen olla hankalaa. Käymme nyt kahvilatermejä läpi aina laskun tilaamiseen saakka.

 • Sanastoa ja fraaseja

  14.06.2012 Oppiminen

  Sanastoa ja fraaseja

  Opi termejä, jotka liittyvät kulkuneuvoihin, hotellimajoituksen varaamiseen ja maksamiseen.

 • Lindén ja Jungner väänsivät kättä YLE-laista

  16.03.2010 Elävä arkisto

  Viestintäministeri Suvi Lindén ja YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner kohtasivat YLEn rahoituksen tiimoilta A-studiossa. Jungner suomi kovin sanoin Lindénin päätöstä lykätä ns. YLE-lakia.

 • Voimatkat Ruotsiin

  10.06.2008 Elävä arkisto

  Tyypillinen suomalainen ostoskassi 1980-luvulla ruotsalaisesta elintarvikekaupasta oli kasa voita, sokeria ja mariekeksejä.

 • Poliitikko Ansan ja Oivan junavaunussa

  08.06.2007 Elävä arkisto

  Ansan ja Oivan junavaunuun tulee viimein ensimmäinen ihkaoikea matkustaja. Poliitikko saa puheillaan junahenkilökunnan niin pyörryksiin, että työtkin tahtovat unohtua.