Hyppää pääsisältöön

pessimismi

 • Negatiivisesti ajatteleva kaipaa syliä

  26.03.2017 Akuutti

  Negatiivisesta ajattelutavasta voi oppia pois

  Negatiivinen ajattelu syö sekä omaa elämää että parisuhdetta. Kun kaikki näyttää synkältä, on vaikea heittäytyä luottamaan. Pessimistin keho on koko ajan hälytystilassa ja hän on valmiina seuraavaan katastrofiin. Virheitä etsiessään pessimisti alkaa nähdä niitä kaikkialla.

 • Pessimismi-ilta tuo eloa Puolangan kesään

  17.12.2015 Elävä arkisto

  Pessimisteille on Puolangassa oma kesätapahtumansa

  Velkaisen Puolangan asukkaat ovat niin pessimistisiä, että yksi heistä, "joutonoomi" Arto Korkatti, keksi piirteelle omistetun kesätapahtuman. Eila Luukkonen vieraili Puolangalla vuonna 2008.

 • Synkkyyden varjopuolia – kulttuuripessimismin historia pähkinänkuoressa

  28.10.2015 Kulttuuricocktail

  Kulttuuripessimismin historia pähkinänkuoressa

  Tietokirjailija Tommi Uschanov käy uusimmassa kirjassaan Hätä on tarpeen läpi pessimistisen ajattelutavan yleistymistä viimeisen 50 vuoden aikana. KulttuuriCocktail listasi Uschanovin kirjan pohjalta 5 syytä, miksi 1960-luvun optimistinen asenne on vaihtunut 2000-luvulle tultaessa neuvottomuudeksi ja voimattomuudeksi.

 • Kummeli: Valmentajaguru Aimo Nivaska

  15.05.2015 Elävä arkisto

  Pessimisti ei pety edes lätkässä tai futiksessa.

  Aimo Nivaska johtaa joukkuettaan suomalaisittain. Pessimisti ei pety, ei edes lätkässä tai futiksessa. Artikkeliin on koottu kaikki valmentajagurun letkautukset.

 • Hannu Salama: Sydän paikallaan

  02.09.2010 Elävä arkisto

  Ikuinen kapinallinen Hannu Salama jurnuttaa siunatusta suomalaisesta kännykiimasta, joka on hullaannuttanut nopeimman ja älykkäimmän kansakunnan. Hän ennustaa kapitalismin loppua ja ihmiskunnan tuhoa. Edes globaalitaivastelijoitten kestävä kehitys ei pelasta ihmisiä.

 • Haavikko - tarkkanäköinen talousmies

  07.10.2008 Elävä arkisto

  Kauhea loppu on parempi kuin loputon kauheus, siteerasi Paavo Haavikko vuoden 1944 saksalaisia puhuessaan Suomen syvenevästä talouskriisistä syksyllä 1992.

 • V. A. Koskenniemi - esi-eksistentialisti?

  08.01.2007 Elävä arkisto

  Runoilija-akateemikko V. A. Koskenniemi oli tohtori Yrjö Luojolan mukaan 1950-luvun muotifilosofien edeltäjä. Jo kauan ennen eksistentialisteja hän tunsi, että ihminen on avuton, yksin ja maailmaan heitetty.