Hyppää pääsisältöön

lamput

 • Tee oma lampunvarjostin koivusta

  28.09.2018 Strömsö

  Tuo luonto sisustukseen ja luo tunnelmavalaistus.

  Näin voit tehdä lampun, joka näyttää koivunrungolta, koska se on tehty koivuntuohesta.

 • Siskonpedissä ilakoitiin äitiyden, kodin ja ydinperheen kustannuksella

  31.07.2014 Elävä arkisto

  Pussit, Äiti koneella ja muita 1. kauden kohokohtia.

  Neljän naisnäyttelijän tähdittämän Siskonpeti-viihdesarjan näytteissä äiti joutuu pudotusuhan alle, vauveli on ilmetty julkkis, naapuri vaikenee merkitsevästi, asunnonhakija rakastuu valaisimeen ja bussipysäkillä setvitään, mitä ostospussukoihin oikein kätkeytyy.

 • Suomalainen tuotanto ponnisti vientiin 1960-luvulla

  28.04.2014 Elävä arkisto

  Rapalan uistimet, Airamin lamput, Finlaysonin kankaat ja muut suomalaiset tuotteet etsivät 1960-luvulla ponnekkaasti paikkaansa maailman markkinoilta. Suomessa uskottiinkin vankasti kotimaiseen muotoiluun ja tuotantoon.

 • Riippuuko lampun takuu päivittäisestä käyttöajasta?

  04.03.2014 Kuningaskuluttaja

  Jyväskyläläinen mies osti kalliin Osramin ledlampun, jolle luvattiin neljän vuoden takuu. Paketin kyljessä on kuitenkin outo takuuehto: "Takuu kattaa normaalin kotikäytön, kun käyttöaika on noin kolme tuntia päivässä". Miksi Osramin lampuissa on takuu voimassa vain jos sitä käyttää noin kolme tuntia päivässä?

 • Watit, kelvinit ja lumenit - mistä paras korvaaja hehkulampulle?

  16.10.2013 Kuningaskuluttaja

  Vanha vitsi blondien lampunvaihdosta ei lamppukaupassa enää naurata. Tarjolla on ledejä, halogeeneja ja energiansäästölamppuja, joiden laadun ja ominaisuuksien vertailu kaupassa vaatii aikaa, suurennuslasia ja taskulaskinta. Me selvitimme, mikä lamppu parhaiten korvaisi perinteisen hehkulampun lukuvalona. Halpislamppu pääsi loistamaan kalliimman brändilampun rinnalla.

 • Merkkejä siitä, että maailma on vain joku hävytön kokeilu

  10.09.2013 Näkökulmat

  "...Ja sitten vähän minun jälkeeni tuli sellainen tempaus, että tämä on nyt joku peruskoulukokeilu. Ja piti vaan sietää sitä, niiden. Vaikka monet kiristelivät hampaitaan kuin helvetin asukit. Että kir kir. "

 • Strömsön muovipussilamppu

  17.03.2011 Koti

  Reima Honkasalo kutsuu itseään uudelleenmuotoilijaksi. Tässä työssä hän pohdiskelee jätteen määrää ja tekee kannanottona muhkean lampun metalliverkosta ja hedelmäpusseista.

 • Aija sisustaa kierrättäen: lampunvarjostin muovikasseista

  01.12.2010 Koti

  Oletko kyllästynyt kaappien perukoilla pyöriviin muovikasseihin? Eipä hätää, sillä muovikassiröykkiötä voi madaltaa askartelemalla hienon lampunvarjostimen.

 • Hehkulampun hautajaiset

  22.04.2010 Elävä arkisto

  EU:n lamppuasetus pakottaa tavalliset hehkulamput markkinoilta. Samalla se suosii monin tavoin ongelmallisia pienloistelamppuja. Ne sotkevat verkon toimintaa, toisin kuin tavalliset hehkulamput, kertoo MOT-ohjelma.