Hyppää pääsisältöön

suvut

 • "Vaarin rakkauskirjeet rintamalta ovat minulla tallessa” – elämä siellä jossain halutaan nyt jälkipolville säästöön, näin tallennat omasi

  12.01.2018 Yhteiskunta

  Pekka, Jarmo ja Sirpa lisäsivät tarinansa sotapolku.fi:n

  Euralaista Pekkaa, alaveteliläistä Sirpaa ja valkeakoskelaista Jarmoa yhdistää halu ymmärtää omaa historiaansa ja tallettaa se jälkipolville. He kaikki ovat lisänneet sukunsa tarinan sotapolku.fi-palveluun. Samalla, historiaa penkoessaan Pekka alkoi elää isänsä elämää uudelleen, Sirpa toivoa rakkauskirjeitä ja Jarmo ymmärtää, mistä hänen epäilynsä itänaapuria kohtaan on peräisin.

 • Meretojan tauti sukurasitteena

  05.10.2015 Akuutti

  Meretojan tauti ilmenee mm. silmä-, hermo- ja iho-oireina.

  Nurmijärveläinen Rainer Pelkonen yllättyi ensimmäisiä silmälaseja hankkiessaan. Silmälääkäri arveli Rainerin sairastavan harvinaista Meretojan tautia. Myöhemmin diagnoosi vahvistui ja suvuittain periytyvän sairauden luonne tuli Rainerille tutuksi.

 • Könnit – kellonrakentajasuku Pohjanmaalta

  13.05.2014 Elävä arkisto

  Suomen Television vuonna 1963 valmistamassa dokumenttiohjelmassa tutustumme ilmajokelaisen Könnin kellonrakentajasuvun vaiheisiin ja maankuuluun Könnin kelloon. Ohjelma tuo esille suvun jäsenten monitaitoisen lahjakkuuden, jota voi ihailla vaikka Helsingin tuomiokirkon kellotauluista.

 • Sariolan suvun tivolielämä tien päällä

  05.10.2012 Elävä arkisto

  Tivolin pyörittäminen perheen on kesken on värikästä puuhaa.

  Dokumentti esittelee Sariolan tivolisuvun väkeä, jotka ovat olleet tivolielämässä kirjaimellisesti syntymästään saakka. Suomen suurimman tivolin pyörittäminen perheen kesken on värikästä puuhaa.

 • Jari Tervon Layla on romaani ihmiskaupasta

  05.10.2011 Elävä arkisto

  Aiemmin Suomen historiasta kirjoittanut Jari Tervo yllättää Layla -romaanillaan. Hän yhdistää kahden näennäisesti eri maailmoista olevan hyväksikäytetyn naisen tarinan, kurdityttö Laylan ja suomalaisen Helenan.

 • Konnunsuon kaalet

  18.11.2009 Elävä arkisto

  Maaritin poika Dimitri ja veli Allan istuvat Konnunsuon vankilassa. Romaneilla on vahva perheiden ja sukujen sisäinen verkosto, eikä vankilaan joutuminen murra tätä järjestelmää.

 • Kovaa maata

  20.10.2009 Elävä arkisto

  Viitalan perhe muuttaa konkurssin jälkeen mummolaan.

  Kovaa maata -sarja kertoo Viitalan perheen elämästä konkurssin jälkeen. Perhe muuttaa maalle Ruusa-mummon (Maija-Liisa Majanlahti) luo yrittäen aloittaa uuden elämän. Päätösjaksossa nähdään mitä perheelle lopulta kävi.

 • Kartanokeitoksia Laukossa

  17.09.2009 Elävä arkisto

  Yksi maamme historiallisesti merkittävimmistä kartanoista on Vesilahden Laukko. Peuroistaankin tunnetun kartanon mailla käyskentelee nykyisin hevosia.

 • Kummeli: Perintöä odotellessa

  04.05.2009 Elävä arkisto

  Maalaistalon aikamiespojat eivät malttaisi odottaa enää.

  Maalaistalon vanhaisäntä hoitelee henkitoreissaan tilan kaikki työt samalla, kun aikamiespojat seuraavat sivusta isännän kunnon kehitystä.

 • Ior Bock ja Lemminkäisen temppeli

  11.03.2009 Elävä arkisto

  Bockin johdolla Sipoosta etsittiin muinaistemppeliä.

  Suomalainen tietäjä Ior Bock sai maanrakennusyhtiön uskomaan, että Sipoon Gumbostrandin peruskalliosta löytyisi Lemminkäisen muinaistemppeli.

 • Saman katon alla

  04.03.2009 Elävä arkisto

  Entisaikaan lähes koko suku asui saman katon alla. Jälkikasvun lisäksi perheeseen kuuluivat myös isovanhemmat.

 • Olga P. Postinen esittelee Postanderin postisukua

  30.11.2008 Elävä arkisto

  Olga P. Postinen on arvostettua Postanderin postisukua.

  Olga P. Postinen on arvostettua, vanhaa Postanderin postisukua vadelmamehustaan tunnetussa Vaapukkalassa. Suvun tarina alkaa isosetä Hjalmar Postanderista.

 • Pikku Kakkosen piilokamera

  13.08.2008 Elävä arkisto

  Pikku Kakkosen ikimuistettavan piilokameraohjelman isäntä oli Hilu Vitkutin, mies, jonka suvulle sattui ja tapahtui. Vitkutellaan!

 • Kartanolinna Malmgård Pernajassa

  07.01.2008 Elävä arkisto

  Itä-Uudellamaalla, Pernajassa on suomalaisittain poikkeuksellisen upea kartanolinna, jota asustaa historiallinen aatelissuku Creutz.

 • Salmisten teatteriperhe

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Esko Salminen, Heidi Krohn ja Kristo Salminen kertovat elämästään taiteilijasuvun jatkumossa ja pohtivat rooliaan isänä, äitinä ja poikana.