Hyppää pääsisältöön

yhteiskuntapolitiikka

 • Vaara Kajaanissa - uraanikaivos keskustorille

  18.03.2015 Kulttuurin välikysymys

  Taide on väline muuttaa maailmaa paremmaksi.

  Kajaanilainen teatteriryhmä Vaara-kollektiivi luki kansanedustaja Timo Korhosen lauseen "Taide on koko elämänaikainen ahaa-elämysten sarja.” Luki toisenkin kerran, pisti kypärät päähän, tarttui kaivoshakkuihin ja ryhtyi hommiin.

 • Tuuppausyksikkö löysi jättisäästöt brittien ajattelun oikoteistä

  26.02.2015 Tiede

  Isossa-Britanniassa pienillä käyttäytymistieteellisillä tuuppauksilla on jo hankittu valtiolle miljoonasäästöt. Näiden kikkojen takana on vuonna 2010 pääministerin kanslian alaisuuteen perustettu Behavioral Insights Team, joka tunnetaan tuttavallisemmin tuuppausyksikkönä (nudge unit). Brittien käyttäytymistieteelliseen tietoon perustuvat yhteiskuntapolitiikkakokeilut kiinnostavat muitakin valtioita.

 • Jani Saxell: Vaihtoehtoinen USA

  28.01.2010 Elävä arkisto

  Yhdysvallat on rikas ja kulttuurisesti monenkirjava kansankunta. Vaihtoehtoinen USA -teos murtaa ennakkoluulojamme yhtenäisestä Amerikasta.

 • Haudattu hiljaisuudessa

  10.07.2009 Elävä arkisto

  Suurin osa toivoo saavansa arvokkaat hautajaiset. Yhteiskunnan koneisto toimii silloinkin, kun yksinäinen, varaton vainaja on saatettava lepoon.

 • Vallan vaiheilla

  10.02.2009 Elävä arkisto

  Politiikkaa pintaa syvemmältä. Matti Laitisen toimittama yhteiskuntapoliittinen ohjelmasarja oli yksi YLEn pitkäaikaisimmista radion asiapuheohjelmista.