Hyppää pääsisältöön

hip hop -musiikki

 • Our Vinyl Weighs a Ton

  05.01.2017 Yle Teema

  Dokumentti pienestä suuresta hip hop -levy-yhtiöstä

  Dokumenttielokuva pienestä losangelesilaisesta levy-yhtiöstä Stones Throw Records, jolla oli valtava merkitys hiphopin kehityksessä. Mukana Kanye West, Snoop Dogg, Common, Mike D ja Questlove.

 • Uniikki: ”Voimabiisini vetää mut ylös pohjamudista”

  19.12.2016 Musiikki

  Uniikki tunnistaa voimabiisistään itsensä.

  Uniikin voimabiisi on sanomaltaan tsemppihenkinen, vaikka hän luonnehtii kappaletta myös haikeaksi. Hänelle se tuo voimaa, koska hän tunnistaa siitä itsensä.

 • Sideways 2016

  04.11.2016 Erikoiset

  Verkkodokumentti kesän kosteimmalta kaupunkifestivaalilta.

  Aikakäsitystä uhmaava verkkodokumentti kesän 2016 kosteimmalta kaupunkifestivaalilta. Sisältää Eevil Stöön, Ty Segall & The Muggersin ja Talmud Beachin livetaltioinnit. Lisäksi mukana mm. Mara Balls, Khid, Ari Pulkkinen, Glitternisti, festarimuotia, hyönteisruokaa Olento-keinoäly, Radiopuhelimet ja läjäpäin valokuvia. Vedä kumpparit jalkaan, lue, katso ja kuuntele: klikkaa tästä.

 • Lomamatka 80-luvulle -sarjassa selvitettiin, miten 2010-luvun ihminen pärjäisi kasarilla

  31.03.2016 Elävä arkisto

  Mikä joukkueista pärjäisi parhaiten 1980-luvulla?

  Kun suomalaisilta kysyttiin, millä vuosikymmenellä elämä on ollut parasta, vastaus oli 1980-luku. Niinpä Yle lähetti tusinan suomalaisia lomamatkalle olkatoppauksien, mielenosoitusten ja jenkkifutiksen aikakauteen. Ketkä pärjäisivät parhaiten kasarilla? Lomamatka 80-luvulle -sarjan (2015) jaksojen lisäksi tähän artikkeliin on koottu runsaasti aitoa kasarimateriaalia, joka liittyy sarjan teemoihin.

 • Suomi-rapin kuva 2015

  18.12.2015 Musiikki

  Cheek, Elastinen, Paperi T ja muut kertovat.

  Jare vs. Cheek -dokumenttia varten haastateltiin suuri määrä suomalaisia rap-artisteja. Leikkauspöydältä yli jäi runsaasti materiaalia, josta muodostuu rap-Suomen kuva vuonna 2015. Millaisena Elastinen, Paleface, Mikael Gabriel, Cheek, Pyhimys, Sere ja Paperi T näkevät hip hopin tilan? Jare vs. Cheek uusitaan Yle TV2:lla jouluaattona klo 21.55.

 • DJ Kridlokk – Omalaatuisen huumorintajun rakastaja

  23.11.2015 Musiikki

  Kristo Laanti on underground-räpin moniosaaja.

  Kristo Laanti on underground-räpin moniosaaja, jonka käsissä synkkiin kertomuksiin ilmestyy pilkahdus valoa. DJ Kridlokkina parhaiten tunnettu muusikko tehtailee gangsteritarinoita, joilla ei ole mitään tekemistä hänen oman arkensa kanssa.

 • Do the Right Thing – kuuma päivä

  12.11.2015 Yle Teema

  Spike Leen läpimurtoelokuva yhdestä päivästä Brooklynissä

  Do the Right Thing – kuuma päivä kertoo yhdestä helteisestä päivästä New Yorkin Brooklynissä, rotu- ja luokkaristiriitojen kuumenemisesta kiehumispisteeseen monikulttuurisessa Bedford-Stuyvesantissa. Se oli ohjaaja Spike Leen suuri läpimurto, katu-uskottavuutta tihkuvaa, jazzin ja hiphopin tahtiin sykkivää uutta elokuvaa.

 • Sittenkin ihan tavallinen tyyppi? – Cheekin kaksi puolta

  02.11.2015 Musiikki

  Millaista on olla suomalainen supertähti?

  Millaista on olla suomalainen supertähti? Cheek vs. 6 sanaa -haastattelussa maamme suosituin räppäri kertoo tuntemuksistaan viimeisten kuukausien ajalta. Dokumentti Jare vs. Cheek saa ensi-iltansa 8.11. Yle TV2:lla ja siinä seurataan Jare Henrik Tiihosen elämää lähes vuoden päivät.

 • Puoli seiskan ensimmäinen musavideo: Minttu Heimovirta - Kultaa

  20.10.2015 Puoli seitsemän

  Katso täältä Mintun upea Kultaa-musiikkivideo

  BOOM!

 • Puoli seiska julkaisee seksiä tihkuvan musavideon

  16.10.2015 Puoli seitsemän

  Puoli seiskan musavideo tihkuu seksiä

  Puoli seiskan luontotoimittaja Minttu Heimovirta debytoi artistina seksiä tihkuvalla musavideolla. Lapin luonnosta huumautunut Minttu päätyi kirjoittamaan Kultaa-kappaleensa, joka kuvattiin Lapissa, Tankavaaran kultakylässä.

 • N.W.A on räpin The Beatles

  02.10.2015 Kulttuuricocktail

  Kaikki olennainen N.W.A:sta

  Compton on kaupunki Los Angelesin piirikunnassa, mutta paremmin se tunnetaan mielikuvana. Tämä mielikuva on matkailunedistäjien painajainen: aseita, huumeita ja poliiseja karkuun juoksevia jengiläisiä. Kiitos näistä mielikuvista kuuluu rapryhmä Niggaz Wit Attitudesille

 • Dr. Dre toi gangsta rapin muhkeat soundit myös valkonaamoille

  02.10.2015 Musiikki

  Straight Outta Compton on sukupolvikokemus.

  Elokuva Straight Outta Compton kertoo gangsta rapin muuttumisesta valtavirtamusiikiksi, mutta myös lahjakkaan musiikkituottajan kasvusta liikemieheksi.

 • Dave Chappelle's Block Party

  14.09.2015 Yle Teema

  Koomikko järjestää mustan musiikin juhlat Brooklynissä.

  Omaperäisen ranskalaisen Michel Gondryn ohjaamassa dokumenttielokuvassa seurataan, miten koomikko Dave Chappelle järjestää Brooklyniin isot mustan musiikin bileet. Mukana ovat Mos Def, Kanye West, The Fugees, Jill Scott, Erykah Badu, The Roots, Dead Prez, Talib Kweli, John Legend ja Common.

 • Parasta aikaa - Chekkonen

  07.09.2015 Musiikki

  Showbusineksen valtiomies vai yksinäinen mies?

  Kaukana ja lähellä. Bilettäjä ja pohdiskelija. Bling bling ja hyväntekijä. Vakava ja itseironinen. Julkinen ja yksityinen. Kuka muu muka? Cheek.

 • Pitkät Ruisrock- ja Blockfest-lähetykset Kakkosella

  26.06.2015 Yle TV2

  Laajempi festarikattaus tarjolla YleX:ssä ja Areenassa.

  Laajempi festarikattaus tarjolla YleX:ssä ja Areenassa.

 • Ezkimon opein tunnistat piraattituotteen

  22.06.2015 Elävä arkisto

  Ezkimo kertoi miksi on tärkeää ostaa vain aitoja levyjä

  Entinen-hitistään ja Rockin Da North -ryhmästä tunnetuksi tullut räppäri Ezkimo opasti vuonna 2002 miten piraattikopion tunnistaa ja miksi aidon ostaminen on tärkeää.

 • Do the Right Thing! Kuumia päiviä Brooklynissa – Teemalauantai 30.5.

  21.05.2015 Yle Teema

  Do the Right Thing & Dave Chappelle's Block Party

  Kesän avaa kaksi kulttikuvaa New Yorkin Brooklynistä: Spike Leen suuri läpimurto Do the Right Thing – kuuma päivä ja Michel Gondryn musiikkielokuva Dave Chappelle’s Block Party.

 • Pietarin maan alla syntyi elinvoimainen undergroundkulttuuri

  28.01.2015 Elävä arkisto

  Viisi vuosikymmentä Pietarin undergroundkulttuuria.

  Markku Värtön viisiosainen sarja Pietari underground (2006) nostaa esiin kulttuurin, joka syntyi piilossa ja vastalauseena kaikelle sille, mikä Neuvostoliitossa ja Venäjällä on saanut olla näkyvää. Pietarin maan alla kukoisti elinvoimainen undergroundkulttuurien kirjo aina musiikista kirjallisuuteen ja performanssitaiteeseen. Pietarin undergroundiin tutustutaan viiden eri vuosikymmenen näkökulmasta 1950-luvulta 1990-luvulle.

 • Kevään rockdokumentit Teemalla

  19.12.2014 Yle Teema

  Musiikin ja elokuvan juhlaa sunnuntaisin kello 21.

  Teeman kevään rockdokumenteissa pääsevät ääneen muun muassa Alice Cooper, The National, Jukka Tolonen, Genesis, The Who, Pink Floyd, Kathleen Hanna, Abban Agnetha, Hugh Laurie, Jimi Hendrix, Billy Paul, punkkarit, euroviisufanit ja taustalaulajat. Sunnuntaisin kello 21, uusinnat perjantain myöhäisilloissa.

 • 16-vuotias Elastinen tanssii rasismia vastaan

  25.11.2014 Elävä arkisto

  Nuorta hiphopparia haastateltiin vuonna 1997.

  Rap-artisti Elastisena tunnettu Kimmo Laiho oli teini-ikäisenä mukana rasisminvastaisessa Color-blind-musikaalissa. Nuorta hiphopparia haastateltiin vuonna 1997. Näemme hänet myös esittelemässä breakdance- ja hiphop-taitojaan musikaalin harjoituksissa.

Sivut