Hyppää pääsisältöön

tuotanto

 • Sponsoroidun ohjelman tuottaminen

  14.06.2017 Yleisradio

  Yle voi esittää sponsoroitua ohjelmaa mutta ei tuottaa sitä.

  Yle ei voi tuottaa sponsoroitua ohjelmaa. Ylen tuottamalla ohjelmalla tarkoitetaan myös Ylen alihankintana Ylen omaan tarpeeseen tilaamia ohjelmia.

 • Suolia, renkaiden vaihtoa ja latinan kielioppia – tuotantokoordinaattorin arki

  31.03.2017 Syke

  Millaista tuotantokoordinaattorin työ Sykkeessä oli?

  Mitä tuotantokoordinaattori tekee? Hanna Isomaa, Sykkeen tuotantokoordinaattori kolmannen ja neljännen tuotantokausien ajalta kertoo, millaista hänen työnsä käytännössä oli.

 • Yle aloittaa yt-neuvottelut Yle Tuotanto ja Design -osastolla

  16.11.2016 Yleisradio

  Yt-neuvottelujen piirissä on 439 henkilöä.

  Yle käynnistää suunnittelun oman tuotantotyön vähentämiseksi ja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Tuotannot-yksikön Yle Tuotanto ja Design -osastolla. Neuvottelujen piirissä on osaston koko toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa oleva henkilöstö, eli 439 henkilöä, joista Helsingissä työskentelee 289 ja Tampereella 150.

 • Mies Kimmon, Pasilan, Siskonpedin, Sykkeen ja Uuden päivän takana

  19.07.2016 Elävä arkisto

  Elävän arkiston erikoishaastattelussa Olli Tola.

  Elävän arkiston erikoishaastattelussa Olli Tola.

 • Oho, meillä on kellarissa aitoa Tapio Wirkkalaa!

  18.05.2016 Kulttuuri

  Aarteenetsintä herätti näkemään ja tunnistamaan Wirkkalaa

  Tapio Wirkkalan juhlavuosi näkyi useissa tapahtumissa ympäri Suomea. Moni heräsi nyt viimeistään huomaamaan miten voimakkaasti muotoilija on vaikuttanut suomalaiseen arkeen ja juhlaan.

 • Ulkolinja: Hajoava Venezuela

  10.03.2016 Yle TV1

  Venezuela ajautuu kohti humanitaarista katastrofia.

  Venezuela ajautuu kohti humanitaarista katastrofia, presidentti puhuu olemattomasta taloussodasta. Ruoasta ja lääkkeistä on huutava pula.

 • Kesko juhli kuusikymppisiään väreissä

  02.07.2015 Elävä arkisto

  K-kauppojen toiminnan esittelyä vuodelta 1966.

  "Tämä elokuva on valmistettu maamme vähittäiskauppiaiden taloudellisen yhteistoiminnan täyttäessä vuonna 1966 kuusikymmentä vuotta." Näillä sanoilla käynnistyy Fennada-filmi juniorin valmistama Keskon mainoselokuva.

 • Hehkulamppuhuijaus

  15.06.2015 Yle TV1

  Tavarat voisivat kestää nykyistä pidemmän aikaa.

  Tavarat voisivat kestää moninkertaisesti sen ajan mitä ne nyt kestävät.

 • NAFTA ei nostanut Meksikoa ensimmäisen maailman maaksi

  16.12.2014 Elävä arkisto

  Vapaakauppasopimus NAFTA ei lunastanut lupauksiaan

  Yhdysvaltojen, Meksikon ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen NAFTA:n piti nostaa Meksiko kolmannesta maailmasta ensimmäiseen maailmaan ja hillitä meksikolaisten muuttoliikettä Yhdysvaltoihin. 13 vuotta sopimuksen voimaantulon jälkeen Meksikon maatalous oli kärsinyt valtaisan tappion, ja laiton siirtolaisuus Yhdysvaltoihin oli kiihtynyt.

 • Vapaakauppasopimus EPA herätti Namibiassa pelon siirtomaa-aikoihin paluusta

  11.12.2014 Elävä arkisto

  EPA velvoitti Namibian luopumaan teollisuutensa suojelusta

  Kun EU aloitti vuonna 2002 Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden kanssa neuvottelut vapaakauppasopimus EPA:sta, EU:n neuvottelukumppaneissa heräsi pelko paluusta siirtomaa-aikaan. Namibiassa pelättiin sopimuksen horjuttavan maan omaa kehitystä ja tekevän koko Afrikasta vain raaka-aineiden tuottajia.

 • Tuolien historiaa keinutuolista puhemiehen valtaistuimeen

  06.11.2014 Elävä arkisto

  Itsestään selvänä huoneen varustuksena pidettävät tuolit olivat harvinaisia huonekaluja Suomessa aina 1600-luvulle saakka. Istuimiksi kelpasivat joko kiinteät penkit tai arkkujen kannet. Tuolit ovat aikojen kuluessa muuttuneet harvinaisista, lähinnä kunniavieraille tarkoitetuista istuimista joka päivän käyttöesineiksi.

 • Jugoslavian työvoima karkasi ulkomaille 1970-luvulla

  04.07.2014 Elävä arkisto

  Ulkomaanraportti-ohjelma lähetti toimittaja Erkki Karjalaisen Jugoslavian sosialistiseen liittotasavaltaan sen kymmenennen puoluekokouksen alla vuonna 1974. Viisitoista vuotta aiemmin maan rajat olivat avautuneet työvoimalle lähteä Euroopan työmarkkinoille.

 • Sairaankuljettaja Jarmo on kuin gramofonin neulalla rokotettu

  24.02.2014 Elävä arkisto

  Sairaankuljettaja Jarmo Korhonen on monen toimen mies. "Kun kaiken antaa, kaiken myös saa", sanotaan tv-tuottajanakin toimivan Jarmon tekemässä laulussa. Vuonna 2005 valmistuneen Gramofonin neulalla rokotettu -dokumentin on ohjannut Minna Kilpeläinen.

 • Niilo Rauhala – runoilija, joka on lukenut raamattunsa

  08.01.2014 Elävä arkisto

  Niilo Rauhalan runoissa liikutaan usein luonnossa ja teoksista välittyy vahva hengellinen sanoma. Leikkimielisyys ja huumori ovat myös lyriikan keskeisiä elementtejä. Ensimmäinen runokirja, Tähän päättyy kesä, julkaistiin vuonna 1967.

 • Joni Skiftesvik – vanhuus ja meri

  22.11.2013 Elävä arkisto

  Oululaiskirjailijaa on kuvailtu muun muassa novellin mestariksi ja pienen pohjoisen ihmisen todellisuutta luovaksi realistiksi, mutta hän itse sanoo olevansa meren kuvaaja.

 • Pilattu maito

  31.05.2013 Elävä arkisto

  Silminnäkijän raportti selvittää, miksi niin moni suomalainen saa vatsaoireita kaupan tavallisesta maidosta. Löytyisikö vastaus raakamaidosta?

 • Ylen tekniikka ja tuotanto muutoksessa

  28.01.2013 Yleisradio

  Ylen tuotantojohtaja listaa Ylen tuotantojen ja teknologian vuoden 2013 keskeiset kehittämisen alueet.

 • Mitä yhteistä on penisilliinillä ja sähköisen median maailmalla?

  11.12.2012 Yleisradio

  Suurimman mullistuksen sähköisen median jakelussa ja kulutuksessa ovat tuoneet internet sekä mobiililaitteet ja -verkot. Parikymmentä vuotta sitten ei videokuvaa voinut katsella verkosta, valokuvatkin latautuivat todella hitaasti eikä kukaan edes yrittänyt käyttää internetiä saati katsella videoita mobiililaitteilla.

 • Miten esineet syntyvät?

  08.05.2012 Elävä arkisto

  Elämä ilman nappia, sukkaa, saippuaa tai kynää voisi olla hankalaa. Valokuva, kirja, televisio ja suksi puolestaan tarjoavat elämäämme sisältöä, hyvinvointia ja elämyksiä. Limonadi, suklaa ja jäätelö maistuvat kaikille. Mutta miten nämä käyttöesineet ja herkut syntyvät?

 • Neuvostoliitossa taloussuunnitelmat toteutuivat luonnonlain varmuudella

  27.12.2011 Elävä arkisto

  Radio-ohjelma vuodelta 1976.

  Vaikka isossa maassa on isot ongelmat, niin Neuvostoliitossa päätettyjen suunnitelmien toteuttaminen tapahtuu luonnonlain varmuudella, kertoo toimittaja Esko Seppänen Neuvostoliiton taloutta käsittelevässä ohjelmassaan. Sosialistisessa taloudessa ei voida erottaa erillistä poliittista ja taloudellista valtaa – ne ovat yhtä. Politiikka on vain väline parempien taloudellisten tulosten saavuttamiseksi.

Sivut