Hyppää pääsisältöön

einekset

 • Minilihikset yllättivät ulkonäöllään ja maullaan lihapiirakkatestissä

  18.03.2015 Kuningaskuluttaja

  Kuningaskuluttajan lihapiirakkatestissä kolme kovaa pisti kauppojen tavallisimmat eineslihapiirakat järjestykseen. Testissä olivat mukana Amissan lihapiirakka, Atrian minilihapiirakka, HK:n minilihapiirakka, HoviRuoan lihapiirakka, Piiraskartanon lihapiirakka ja K-kaupan Pirkka lihapiirakka. Tutunoloinen Pirkka vei voiton. Neliön muotoinen HK Minilihapiirakka näytti teolliselta, mutta yllätti testaajat parhaanmakuisena. Atrian minilihapiirakka puolestaan otti täydet pisteet ulkonäöstä.

 • Pizzatestissä selkeitä eroja: Pirkka maistui parhaiten

  02.04.2014 Kuningaskuluttaja

  Kolme kovaa testasivat pakastepizzat. Testiin valittiin kauppojen pakastealtaista kuusi suosittua pizzamerkkiä. Pizzojen välillä löytyi selkeitä eroja niin maussa kuin ulkonäössä. Testituotteina: Apetit Hawaii, Pirkka Americana, Dr. Oetker Ristorante, Lidl:n Trattoria Alfredo, Grandiosa Hawaji ja Rainbow kinkkupizza.

 • Halpikset haastoivat ennakkosuosikin pastakastikkeiden testissä

  27.11.2013 Kuningaskuluttaja

  Spagetti ja jauhelihakastike on suomalaisille jo lähes kansallisruokaa. Kolme kovaa testasi, mistä purkista löytyy maittavin tomaattikastike. Ennakkosuosikki Barilla erottui myös sokkomaistelussa. Kakkossijan veivät X-tra ja Lidlin Combino.

 • Aikamatka arkeen: Ruokailu

  13.11.2012 Oppiminen

  Aikamatka arkeen: Ruokailu

  Aikamatka arkeen –radiosarjan ensimmäisen osan aiheena on ruoka. Ohjelmassa kuullaan myös aiheeseen liittyvää Ylen arkistomateriaalia.

 • Silmäys vampyyrien ravintotalouteen

  18.04.2012 Näkökulmat

  Olen ymmärtänyt, että vampyyrien ravintotaloutta leimaavat ainakin nämä kolme seikkaa: Ensiksikin se, että ihmisen veri on vampyyreille välttämätön ravinnonlähde, toiseksi se, että vampyyrit eivät vampyroi toisiaan, ts. he eivät ime verta toisistaan vaan kuppaavat hurmetta ainoastaan taviksista, ja kolmanneksi, että kun vampyyri puree tavista, tästä tulee vampyyri.

 • Mihin ihminen tarvitsee lisäaineita?

  30.09.2011 Ruoka

  Ovatko jotkut lisäaineet parempia kuin toiset?

  Jääkaapeistamme löytyy yhä useammin elintarvikkeita, jotka pursuavat epämääräisiä e-aineita. Tarvitseeko kehomme niitä ja ovatko jotkut lisäaineet parempia kuin toiset?

 • Perhekyselyn tuloksia: Mitä suomalaisperheissä syödään?

  14.02.2011 Ruoka

  Makkara on lapsiperheiden suosituinta pikaruokaa ja luomu on edelleenkin monen mielestä liian kallista. Suuren perhekyselyn tuloksista selviää myös, että lähes puolet perheistä kokkaa ateriat itse viikonloppuisin.

 • Sano joskus "kiitos ei" eineksille

  10.02.2011 Ruoka

  Pikku Kakkosen Rami ja Karvakuonojen Riku tutustuvat uudessa tv-sarjassa ruoka-aineisiin ja keittiöhommiin. Nyt laitetaan spagetti mutkalle!

 • Saarioisten kartanon joulu

  02.12.2008 Elävä arkisto

  Saarioisten kartano aloitti ruuantuottamisen heti sodan jälkeen. Tosin jo sodan aikana kartanolla viljeltiin tupakkaa sotilaiden tarpeeseen.