Hyppää pääsisältöön

työmarkkinajärjestöt

 • Tammikuun kihlaus yhdisti Suomen kansaa mutta ärsytti Neuvostoliittoa

  15.01.2016 Elävä arkisto

  Tammikuun kihlaus yhdisti työnantajat ja työntekijät

  Suomen työnantajain keskusliitto STK antoi 23. tammikuuta 1940 julkilausuman, jossa se tunnusti ammattiliitot ja keskusjärjestö SAK:n neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa kysymyksissä.

 • Tärkeitä talousratkaisuja

  03.03.2014 MOT

  MOT kokosi lähinnä vero- ja työllisyyspolitiikasta kymmenen tärkeää talouspoliittista päätöstä kahdenkymmenen viime vuoden ajalta.

 • Kikkelikortti kirvoitti keskustelua tasa-arvon tilasta Suomessa

  20.07.2012 Elävä arkisto

  Jorma Reinin kikkelikortti ja naisen asema

  Kikkelikortti-episodi oli 90-luvun suurimpia kohu-uutisia, jossa punnittiin niin naisen kuin vallankäyttäjien asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Tiedotusvälineet nimesivät seksistisen ja pornografisen kortin kikkelikortiksi.

 • Hallitus pyörsi eläkeiän nostopäätöksen

  11.03.2009 Elävä arkisto

  Hallitus on perääntynyt vaatimuksestaan nostaa eläkeikä 65 vuoteen. Työmarkkinajärjestöjen kanssa on sovittu, että työuria pyritään pidentämään.

 • Köyhät jonoon

  09.02.2009 MOT

  Lehdenjakaja Tapio Niskakangas elää muutaman sadan euron palkalla, koska häneltä evättiin peruspäiväraha. Entinen toimitusjohtaja Kari Pekonen elää asunnottomana minimityöttömyyspäivärahalla - käteen jää alle 400 euroa kuussa. He ja tuhannet muut pärjäävät leipäjonon varassa.

 • Ammattia oppimassa

  11.10.2007 Elävä arkisto

  Karttusen Maija mielii ompelijaksi, Reimalan Risto haluaisi verhoilijaksi ja Kotolan Erkin pitäisi oppia hitsaamaan kampiakseli.